Jump to content



Boήθεια προβλημα με την registry


cosmic

Recommended Posts

Παιδιά θέλω την βοήθεια σας.

Εχω winme ελληνικά τα οποία ξαφνικά άρχισαν να μου πετάνε μπλε οθόνη

και μου βγάζουν το μύνημα:

ΤΑ windows δεν μπορουν να επεξεργαστούν το μητρώο.Αυτό μπορεί να αντμετωπισθεί κάνωντας επανεκκίνηση στην γραμμή εντολών και εκτελώνταςτο πρόγραμμα SCNREG/FIX.

TO PC ΦΟΡΤΏΝΕΙ win μοναχα σε safe mode.

PLEASE HELP

:010: :010: :010: :010:

Link to comment
Share on other sites

Μπες από δισκέτα εκκίνησης σε real dos και στο command prompt γράψε “SCANREG /RESTORE”. Το πρόγραμμα θα σου προτείνει τις 5 ποιο πρόσφατες ημερομηνίες που έχει κρατήσει αντίγραφο του μητρώου. Επέλεξε αυτό που θυμάσαι ότι ο υπολογιστής δούλευε κανονικά.

Τα Me τα είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο και δε θυμάμαι καλά τις διαδικασίες. Αυτό που σου προτείνω είναι σίγουρα για 98 αλλά δε χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις.

Τα Me είχαν το restore και σε wind-ικό πρόγραμμα και μιας και μπαίνεις σε safe mode δοκίμασε στο start – run να δόσεις την εντολή “scanreg” ή γράψε “msconfig” που έχει και εκεί πολλές επιλογές μήπως βρεις τπτ.

Και κάτι τελευταίο, τα Me είχαν systemrestore οπότε θα μπορούσες να κάνεις επαναφορά σε προηγούμενο σημείο….

Αν δεν καταφέρεις τπτ κάνε αυτό που σου λέει ο Alarm, θα δουλέψει σίγουρα αλλά πιθανότατα να έχεις άλλα προβλήματα μετά…

Link to comment
Share on other sites

THANKS ALL.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε τρέχοντας scnregw από την γραμμή εντολών

σε safe mode.

Aυτό βέβαια που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί χρειαζόταν να το τρέξω

αφού από οτι είδα το scnregw τρέχει στο startup.

Link to comment
Share on other sites

Τρέχει στο startup για να κάνει έλεγχο αν έχεις λάθη - και μόνο έλεγχο. Τρέχοντάς το χειροκίνητα το αναγκάζεις να φορτώσει προηγούμενο backup.

Kαι αυτό το κάνει για δική σου ασφάλεια για να μην διαλύσεις το σύστημα κατά λάθος. (φαντάσου να άνοιγε πχ η μάνα σου το PC :119: και να έβλεπε ξαφνικά επιλογή της registry και να διάλεγε την πιο παλιά :087: εε μετά πάει το σύστημα :094: :070: )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.