Jump to content


Hyper Threading η Οχι ?


Alarm1442169065

Hyper Threating Enable/Disable  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Συγουρα εχετε δει πολλες φορες αυτη την ερωτηση. Δυστηχως ακομα δεν εχω καταλαβει τι αξιζει περισσοτερο. Δοκιμασα τον P4 μου, με και χωρις. Με ΗΤ μπορω να πω οτι κανει διπλασιους χρονους και αφινει 40-50% του επεξεργαστη αχρησιμοποιητα. Σε τι θα με συμφαιρει πραγματα το HT . Συγουρα δεν ειναι και οτι ποιο βολικο να το ενεργοποιεις/απενεργοποιεις, γιαυτο θα ηταν καλο να κατασταλαξω. Αν γινοταν δωστε καμια συμβουλη για το ποσο η οχι λειτουργηκο ειναι.

Link to comment
Share on other sites

εγω ακομα δεν εχω κατασταλαξει και ουτε εχω κανει πολλα τεστ με ht ή με χωρις!αλλα νομιζω οτι κανει δουλεια και ειδικα στους επεξεργαστες με 800 fsb και παντα μιλαω για bus!τωρα θα αρχισω να τεσταρω και χωρις αυτο!να δουμε...!!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά είναι δυνατόν το ΗΤ να καθυστερεί τόσο πολύ τις εφαρμογές. Αν θυμάμαι καλά στην χειρώτερη των περιπτώσεων δεν χάνεις πάνω από 1-2% με την ενεργοποίησή του.

Αυτό που είχε πάντως ενδιαφέρον θα ήταν η συμπεριφορά τον Windows με και χωρίς HT.

Link to comment
Share on other sites

χωρις ΗΤ SuperPI 43 sec.

με ΗΤ Super PI 56sec (ειπατε τιποτα ? )

τωρα λογο δοκιμων της καρτας ειδα που φτανει η καρτα και τα σκορ με ΗΤ. το βραδακι θα κοιταξω χωρις

ΥΓ. Δεν δοκιμασα 2 εφαρμογες ταυτοχρονα, αλλα εχω την υποψεια πως οταν πεζεις ενα παιχνιδι θελεις να εχεις εκει το 100% της αποδοσης και οχι το 50-60% . Ισως να κανω και λαθος, για αυτο τον λογο αλοστε ρωταω, να δουμε τελεικα τι αξιζει περισσοτερο σε καθημερηνη χρηση και οχι σε μερικες περιπτωσεις

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Alarm, κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει, αποκλείεται στο 1Μ να έχεις 13 δεύτερα περισσότερο.

Ότι bench και να έχω τρέξει, είναι πάντα με HT on, αν η διαφορά ήταν υπαρκτή, θα ήμουν ο 1ος με 15sec superpi :)

Με το ΗΤ, το λειτουργικό καταλαβαίνει την ύπαρξη 2 επεξεργαστών, οι οποίοι ουσιαστικά είναι 2 λογικοί επεξεργαστές αλλά 1 φυσικός. Όταν δείχνει με μια εφαρμογή 50% util σημαίνει ότι ο ένας λογικός δουλεύει στο 100/%, στην ουσία όμως, επειδή η εφαρμογή δεν είναι πολυνηματική, 100% του λογικού=100% του φυσικού.

Link to comment
Share on other sites

χωρις ΗΤ SuperPI 43 sec.

με ΗΤ Super PI 56sec (ειπατε τιποτα ? )

Παλιά διάβαζα ότι δεν χάνεις τόσο τρελλά, αλλά μάλλον λάθος ( σκεμένο των sites? ) θα ήταν.

Που είσαι Chris2004? Διότι αν είναι τόσο χάλια το ΗΤ αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος που έγινε τόσο ντόρος πάνω σε αυτό.

EDIT: Τώρα που βλέπω και το post του RootX και εγώ αυτό σκέφτομαι. Αποκλείεται. Θα είχε γίνει πανικός....

Link to comment
Share on other sites

δικο μου λαθος, δεν ξερω γιατι εβγαλε τοσο μεγαλη διαφορα αναμεσα με και χωρις ΗΤ . προφανος καποια βλακια του συστηματος καθως δεν ειδα αλλη εφαρμογη να τρωει απο τον επεξεργαστη. Η διαφορα μου ηταν 2 sec.

Συγουρα θα δοκιμασω ομως και 3dmark χωρις ΗΤ να δω αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Εν συντομία, το SMT σχεδιάστηκε με σκοπό να αξιοποιούνται εν παραλλήλω όλες οι μονάδες εκτέλεσης που έχει ένας superscalar επεξεργαστής. Πχ, ο Pentium έχει μία FPU και μία ALU. Χωρίς HT, όταν έχουμε data dependency, ένα FP instruction μπλοκάρει όλα τα άλλα μέχρι να τελειώσει. Γι αυτό βλέπετε και το utilization στο 100%. Με HT, αλλάζει το instruction scheduling και εφόσον η εφαρμογή είναι multithreaded, επιτρέπει την χρήση και της FPU και της ALU εν παραλλήλω. Αν η εφαρμογή δεν είναι multithreaded, πολύ σωστά θα σας εμφανίσει 50% utilization, γιατί τότε μόνο αντιλαμβάνεται ότι χρησιμοποιεί το 100% της FPU, αλλά καθόλου την ALU. Αυτά χοντρικά. Αν θέλετε θα μπούμε και στα βαθιά. Η μέση αύξηση απόδοσης που μπορείς να έχεις με χρήση SMT και multithreaded εφαρμογές είναι κοντά στο 30%. Για όσους θέλουν να κοιτάξουν και κάτι παραπάνω εδώ:

http://www.2cpu.com/articles/43_1.html

http://www.2cpu.com/articles/41_1.html

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=504

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα που με το ΗΤ πολλές εφαρμογές π.χ Divx encoding πάνε γρηγορότερα. Όσο για το ότι χρησιμοποιεί το 50% η το 60% της CPU, υποτίθεται ότι έχεις 2 εικονικές CPU, όταν λοιπόν τρέχεις 1 Thread λογικό είναι να σου λέει ότι χρησιμοποιείς τη μισή επεξεργαστική Ισχυ.

Link to comment
Share on other sites

Από τη πλευρά του απλού χρήστη που δεν ενδιαφέρεται για benchmarks, folding, pi, και τα συναφή, αυτό που εισπράτω με το HT είναι πολύ ομαλή λειτουργία των Win. Και το εκτιμώ βαθύτατα. Σερφάρω, κάνω rip/shrink/μουσική ή ότι άλλο, η database τρέχει στο background και η αίσθηση που έχω είναι ότι κάθομαι σε unix consola με το μηχάνημα δικό μου. Αυτό πιστεύω είναι ανεκτίμητο για κάποιον που σέβεται τα νεύρα του (κυρίως) και το χρόνο του κατά δεύτερο. Αν δούλευα το ίδιο μηχανάκι χωρίς HT και με single CPU HAL, θα κόλαγε κάθε φορά που θα πάταγα κατά λάθος στη δισκέτα A: ή θα έβαζα δισκάκι στο reader.

HT rulez.

Link to comment
Share on other sites

θα κόλαγε κάθε φορά που θα πάταγα κατά λάθος στη δισκέτα A: ή θα έβαζα δισκάκι στο reader.

Αν με το ΗΤ δεν έχεις αυτές τις γνωστές βλακίες των Windows, τότε ναι αξίζει. Και πολύ μάλιστα. Αλλά όχι για να τρέχουμε 5-5 τα προγράμματα. Αυτά ήταν υπερβολές....

Link to comment
Share on other sites

Αν με το ΗΤ δεν έχεις αυτές τις γνωστές βλακίες των Windows, τότε ναι αξίζει. Και πολύ μάλιστα. Αλλά όχι για να τρέχουμε 5-5 τα προγράμματα. Αυτά ήταν υπερβολές....

Βασικά μόνο όταν βάζω χρονοβόρα προγράμματα πχ Divx encoding, Mpeg2 κλπ και θέλω να κάνω κάτι ακόμα με έχει εξυπηρετήσει (σε σχέση πάντα με Athlon που είχα παλιότερα). Τώρα 5-5 τα προγράμματα εε είναι υπερβολή

DarthMoul όπως πάντα θεός! (Ότι έχει να κάνει με επεξεργαστές/hardware κλπ και βαθιά νερά σε προγραμματισμό περιμένω κάθε απάντησή σου που θα είναι 100% τεκμηριωμένη! :098: Τέλειος)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.