Jump to content



Τα τελευταία Spec int2000 και fp2000.


DarthMoul

Recommended Posts

Κάτι μου λέει ότι θα δουν πολλά τα μάτια μας. Η Intel ήδη τρέχει και δε φτάνει...
Ανέβασα σήμερα ένα post με κάτι ανακοινώσεις για τον Itanium, αλλά ακόμα δεν το έχουν εγκρίνει. Θα δεις εκεί που το πάει. Στους x86 το χάνει το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι μόνο δικό της το πρόβλημα. Όλη η x86 πλατφόρμα χάνει το παιχνίδι. Σε λίγες μέρες που θα βγει το top500, αμφιβάλλω αν θα υπάρχουν 1-2 x86 στο top20. Καμμία σχέση με πριν 2-3 χρόνια που ήταν 7-8.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Εδώ έχουμε πάλι ανατροπή στο CFP2000 με τον PPC να περνάει μπροστά, ενώ οι x86 με τους Opteron συνεχίζουν να χάνουν έδαφος. Αν συνεχίσουν έτσι θα εξαφανιστούν από το Top30

Στο CINT2000, το νέο stepping των Opteron πλησίασε μια ανάσα του FX55, ρίχνοντας πιο κάτω τους Pentium 4, ενώ κάπου στα χαμηλά εμφανίζεται ο Itanium2 στο 1.6 GHz με 9M L2 cache.

cint.txt

cfp.txt

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Προσωπικά δεν πιστεύω στα spec. Θεωρώ ότι είναι πολύ synthetic για τα γούστα μου. Εντάξει, δεν πρόκειται και για benches του στιλ sandra, που το μόνο που κάνουν είναι να ελέγχουν τί μηχάνημα έχεις και να σου πετάνε μερικούς αριθμούς. Καμία σχέση. Αλλά και πάλι. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως, έχοντας τόσο μεγάλη δημοτικότητα, όλες οι εταιρίες κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδώσουν εδώ όσο το δυνατό καλύτερα. Για παράδειγμα με βελτιστοποιήσεις σε compilers για πάρτη τους (ονόματα εταιριών δε λέμε, δεν χρειάζεται).

Link to comment
Share on other sites

Κανένα bench δεν είναι 100% αξιόπιστο. Αλλά το spec είναι το πιο αξιόπιστο και αποδεκτό που μπορείς να βρεις, με διαρκείς προσαρμογές σε νεα αρχιτεκτονικά δεδομένα και μεγάλη ποικιλία μετρήσεων ανάλογα με την χρήση της μηχανής.

Δεν υπάρχουν μόνο compilers που είναι φτιαγμένοι στα μέτρα του spec, αλλά και ολόκληρες CPU. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όλες οι CPU της AMD μέχρι σήμερα. Και καλά κάνει. Αν η μηχανή αποδίδει καλά στις μετρήσεις του spec, θα έχει πολύ καλή συμπερίφορα σε οτιδήποτε πέρα από αυτά που μετράει το spec.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες, αλλά σε ένα σημείο θα διαφωνήσω.

Δεν υπάρχουν μόνο compilers που είναι φτιαγμένοι στα μέτρα του spec, αλλά και ολόκληρες CPU. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όλες οι CPU της AMD μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΩΝΩ!!! Ο ATHLON ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥ!!! ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ!!!! :119:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.