Jump to content


προβλημα με 17" CRT PHILIPS 107P4


sofos1442169074

Recommended Posts

κατι δεν παει καλα με την οθονη μου..

την αγορασα πριν 10 μηνες περιπου και μεσα στους 1ους μηνες παρατηρησα

μια πολυ λεπτη μαυρη οριζοντια γραμμη στο πανω μερος της..η γραμμη ειναι πολυ λεπτη και ειναι ορατη μονο οταν εχω λευκο backround.εγω ομως συνηθως ειχα σκουροχρωμα wallpapers με αποτελεσμα να μην το προσεξω αμεσως και μαλιστα στην αρχη νομιζα οτι ειναι προβλημα με το wallpaper που χρησιμοποιουσα.

δυστυχως εδω και 2-3 μερες εμφανιστηκε αλλη μια παρομοια οριζοντια γραμμη στο κατω μερος αυτη τη φορα.οποτε ειναι εμφανες πλεον οτι υπαρχει προβλημα οθονης και οχι wallpaper ή καποιας εφαρμογης.

οι γραμμες ειναι οριζοντιες και διατρεχουν ολο το μηκος της οθονης ,με την μια να βρισκεται στα 2/5 και την αλλη στα 4/5 της επιφανειας.προκειται για γραμμες πολυ πιο λεπτες απο μια τριχα απο το κεφαλι ενος ανθρωπου και φαινεται μονο αν πλησιασεις αρκετα κοντα(και εχω 20/20 οραση :) )

η οθονη ειναι 10 μηνων με 3 χρονια onsite εγγυηση.

εχει κανεις ιδεα περι τινος προκειται? :100:

Link to comment
Share on other sites

την εκατσα την βαρκα φιλτατε soler...

τα 3 χρονια onsite τι ακριβως ειναι?ερχονται στον χωρο μου ,την στελνω,ποσες μερες μενω χωρις οθονη?τι παιζει με το service της philips??

για βοηθηστε λιγο,γιατι 1η φορα χρειαζεται να ενεργοποιησω το δικαιωμα της εγγυησης για καποια συσκευη..

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά!!!! :D Απλά είναι οι 2 γραμμές του Trinitron!!! .... αν είναι Trinitron..... :104:

Agrees with John.....15άρες έχουν 1, 17άρες και άνω 2.....είχα φρικάρει οταν πήρα το monitor και έμεινα έκπληκτος όταν το διάβασα ακόμα και στο manual...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω....

Γιατι η sony εδω δεν ειναι τρινιτρον...

Sony? Philips δεν έχει το παιδί? Το θέμα είναι τι καθοδικό "φοράει" η οθόνη του. Για την ακρίβεια οι γραμμές αυτές είναι οι βάσεις του trinitron που για σχεδιαστικούς λόγους τις βάλαν μπροστά απο την προβολή και έτσι εμφανίζονται οι σκιές τους......

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη δεν κανει πλακα?

και γιατι οι γραμμες εμφανιζονται μια μια καθε 2-3 μηνες??

Το οτι έχεις 2 σκιές ΜΠΟΡΕΙ να οφείλετε στον καθοδικό (αν είναι Trinitron). Εάν δεν είναι τότε όντως έχεις κάποιο πρόβλημα. Κάνε λίγο κράτη να δείς άμα θα σου σκάσει και 3η. Πάρ τους στην Philips και ένα τηλέφωνο...και εγώ με την Sony μου αυτό είχα κάνει...μου το είπαν οι τεχνικοί και το είδα και μετά στο manual (χεχε....ποιός διαβάζει το manual του monitor...).

Link to comment
Share on other sites

(χεχε....ποιός διαβάζει το manual του monitor...).

outlaw,μαλλον κανεις δεν το διαβαζει..

εβαλα το cd με το manual και βρηκα την λυση στο FAQ του manual:

45. I have noticed two thin horizontal lines on the screen of my Philips monitor. Is this normal?

This phenomenon can occur with Philips 107P, 109P and 201P monitors and is normal. Your monitor is using an Aperture Grille, which consists of fine vertical wires to align the electron beams with the phosphors on the screen. To prevent these vertical wires from vibrating and to keep them properly aligned with the picture tube, two horizontal damper wires are required. These are located on one-third and on two-third from the top of the screen. The result is that you will see two very thin horizontal lines over your screen since the two wires are casting a slight shadow on the screen surface. You will find these wires (line) in any monitor from Philips and other brands using the Aperture Grille technology.

απλα δεν ειχα παρατηρησει την 2η γραμμη(ειπαμε ειναι παρα πολυ λεπτες και φαινονται μονο σε ολολευκο φοντο) και ψαρωσα μολις την ειδα..λιγο ακομα και νομιζα θα γινει τριλιζα η οθονουλα μου...

ολα καλα λοιπον...:)

παλι καλα ,γιατι την προτεινα σε ενα φιλο για πολυ καλη οθονη..θα βλεπει το thread και θα με βριζει...

Link to comment
Share on other sites

ειναι μια πολυ καλη οθονη.εγω την εχω κανα 3μηνο και δεν το εχω προσεξει αυτο που λες.....μπορεις να μας το δειξεις με καποια ψηφιακη? ειναι εμφανες δηλαδη η απλα τρωγεσαι με τα ρουχα σου??

Link to comment
Share on other sites

καταρχας ,ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την οθονη.την θεωρω κορυφαια και γι αυτο εσκασα και 200+ ευρω τοτε να την παρω..

οσο για το αν τρωγομαι με τα ρουχα μου,επειδη δεν διαθετω ψηφιακη και απο κινητο δεν θα φαινεται,μολις βρω μια ψηφιακη θα ποσταρω μια εικονιτσα,ετσι για την ιστορια....

επαναλαμβανω φαινονται μονο σε λευκο background αν προσεξεις πολυ καλα και εννοειται οτι βλεποντας ταινια ή παιζοντας games δεν καταλαβαινεις τιποτα!

Link to comment
Share on other sites

παντως δεν θες να μπλεξεις με εγγυησεις πιστεψε με . Η εταιρια με την οποια συνεργαζεται η philips εδω στην ελλαδα ειναι για τον ..... να σου δωσω ενα παραδειγμα εγω τον προηγουμενο μαρτη ειχα την 107b3 σε καθε αλλαγη μου εφερναν το επομενο αμεσως μοντελο . ξερεις ποια οθονη εχω τωρα ? 107Ρ5 . Σε καθε αλλαγη μου εφερναν μεταχειρισμενη οθονη το πρωτο και παλι χαλασμενη . Το θεμα τραβηχτηκε παραπανω απο μηνα και σε καθε αλλαγη εμενα και με 4 μερες χωρις οθονη (ερχονται σπιτι σου την παιρνουν και μετα απο καποιες μερες σου φερνουν αλλη) Στην τελευταια αλλαγη αναγκαστικα να μιλησω με τον αγγλο αντιπροσωπο στην ολλανδια γιατι με τον ελληνα δεν ευρισκα ακρη και μετα απο καποιες ωρες που πηρα τηλεφωνο μου εφεραν την 107ρ5 ολοκαινουργια του κουτιου αλλα το θεμα ειναι οτι ταλαιπωρηθηκα παρα πολυ και ειχα και εναν λογαριασμο με 50 ευρω πιο φουσκωμενο αφου τα τηλεφωνα ολλανδια δεν ηταν free.

To μονο σιγουρο ειναι οτι στην επομενη οθονη θα αποριψω την εταιρια philips ακομα και αν θεωρειται κορυφαια η οθονη

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.