Jump to content



Δεν ξεκινάει ο desktop υπολογιστής


maddoctor

Recommended Posts

Πρώτα να αναφέρω την σύνθεση του μηχανήματος και μετά το πρόβλημα

Levicom 420W

MSI K7N2 Delta ILSR (είναι στην εγγύηση)

Tbred 2600+ box (είναι στην εγγύηση)

1x512MB Twimos (με Mtec τσιπακια)

200 GB SATA Maxtor

20GB WD

Liteon 832S

Pioneer 116

Plextor 2410a

Geforce MX 440 32MB μνήμη

Pinnacle PCTV

2 8άρηδες ανεμιστήρες (ένας μπροστά και ένας πίσω)

1 ανεμιστήρας που μπαίνει σε θέση pci

Τώρα το πρόβλημα:

Είχα πάρει το σάββατο ένα πανελάκι που θα μου έβγαζε μπροστά usb θύρες, κτλ και είπα χθες το απόγευμα να το βάλω. Πριν το pc δο'υλευε μια χαρά.Το είχα κλείσε για κανά δύωρο γιατί είχα εξωτερική δουλειά και όταν γύρισα είπα να το τοποθετήσω.Το συγκεκριμένο συνδέεται σε 2 usb εσωτερικές, 2 εξωτερικές, firewire, audio, mic.Εγώ σύνδεσα μόνο τις 2 εσωτερικές, την μία εξωτερική, και το firewire.Κλείνω το κουτί και το βάζω σε λειτουργία...ή μάλλον προσπάθησα.Δεν έπαιρνε μπροστά!! :088: :088: :088: Πρώτο εγκεφαλικό!

Το ανοίγω να δω τι έγινε και δεν βλέπω τίποτα. Ψιλομύριζε καμένο, αλλά έτσι μυρίζει λόγω σκόνης ακόμα και όταν δουλεύει.Βλέπω ότι με το που ανοίγω τον διακόπτη του τροφοδοτικού από πίσω, έπαιρναν μπροστά ο ανεμιστήρας της cpu και ο ένας 8άρης ανεμιστήρας που έχω πίσω πάνω στο κουτί. Αποσυνδέω τα καλώδια από τις εσωτερικές usb θύρες.Τώρα δεν δούλευαν οι ανεμιστήρες καθόλου.Βλέπω ότι τώρα δουλεύει το ανεμιστηράκι που έχει η μητρική για κάποιο chipset και να είναι συνέχεια αναμένο το λαμπάκι του σκληρού και του dvd player (Pionner).Τίποτα άλλο όμως.Η εν λόγω μητρική έχει ένα hardware διαγνωστικό πρόγραμμα με κάτι λαμπάκια.Το κοιτάω λοιπόν και η εξήγηση που έδινε το manual ήταν η εξής: Έχετε ρεύμα, αλλά η cpu τα κακάρωσε! :088: :088: :088: Δεύτερο εγκεφαλικό!!!

Θα τα πάω αύριο το απόγευμα στο μαγαζί από όπου πήρα μητρική/cpu/μνήμες.Ευτυχώς είναι όλα σε εγγύηση για 1.5 χρόνο τουλάχιστον, οπότε εάν είναι έτσι σώζομαι.Γράφω το θέμα για να ακούσω απόψεις τι μπορεί να φταίει, μπας και το διορθώσω και γλυτώσω μεταφορικά, αλλαγές, χάσιμο χρόνου, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Ευτύχιε αν στο λέει το πρόγραμμα της msi είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα κακάρωσε μάλον από κανένα βραχυκύκλωμα. Υπομονή και καλή αναμονή της νέας μητρικής.

Το θέμα είναι το μαγαζί θα έχει τέτοια cpu να μου δώσει ή θα πρέπει να πάω για Α64!?Γιατί δεν θέλω sempron και η μητρική είναι socket A FSB 400

Link to comment
Share on other sites

αν μπορεις τρελο γιατρε δοκιμασε μια cpu απο καποιον γνωστο σου.αν και δεν συμπαθω τις msi η δικια μου δεν τα κακαρωσε παρολο αυτα που τις εχω κανει,δε πιστευω να τα ευτυσε η δικια σου.μηπως στη usb συνδεσες αναποδα τιποτα καλωδιακια και εβαλες καμια συσκευη πανω.

Link to comment
Share on other sites

αν μπορεις τρελο γιατρε δοκιμασε μια cpu απο καποιον γνωστο σου.αν και δεν συμπαθω τις msi η δικια μου δεν τα κακαρωσε παρολο αυτα που τις εχω κανει,δε πιστευω να τα ευτυσε η δικια σου.μηπως στη usb συνδεσες αναποδα τιποτα καλωδιακια και εβαλες καμια συσκευη πανω.

Ανάποδα όχι.Μάλιστα τα καλώδια για τις εσωτερικές usb, τσέκαρα πως μπαίνουν βάση το manual.Πήρα τελικά τηλέφωνο το μαγαζί και μου είπαν να μην πολυπιστέυω το διαγνωστικό της μητρικής, αλλά εάν τελικά είναι αληθινό, η αντιπροσωπία έχει stock για να μου τον αλλάξουνε.Κανένας πάντως τι μπορεί να φταίει.Για cpu να βρω...δεν έχω δυστυχώς. :090:

Link to comment
Share on other sites

Έλα να σου δώσω

Ευχαριστώ dellman.Έτσι και αλλιώς εάν φταίει αυτό τελικά, θα πρέπει να την αλλάξω, οπότε και πάλι θα πρέπει να την δούνε, να την τσεκάρουνε, να περάσουνε καμιά δεκαριά μέρες......Ψάχνω για κάποια λύση που θα μπορούσα να δοκιμάσω με αυτά που έχω.Εάν δεν σκεφτώ κάτι μέχρι αύριο...θα πάει για service. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Kαι μενα την ωρα που διαβαζα το κειμενο...πηγε το μυαλο στην cpu...

Το γεγονος οτι λειτουργουσαν τα φανακια...το δειχνει...

Το θεμα ειναι απο τι εγινε....

Σιγουρα απο βραχυκυκλομα...αλλα τι το προκαλεσε...?

Το μυαλο σου παει στο πανελακι?...εμενα παει στις εσωτερικες usb παντως...

Link to comment
Share on other sites

2 πράγματα.

1. Μπορεί να έχει φάει εμπλοκή η μητρική.Οπότε συνήθως βγάζεις το σύστημα για 8ώρες -24ώρες εκτός ρεύματος και επανέρχεται. Το έχω πάθει 2-3 φορές μετά απο βραχυκύκλωμα με τα ανεμηστήρια με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.

2. Μπορεί την ώρα που έβαζες τα καλώδια να προκλήθηκε κανένα βραχυκύκλωμα με της μητρική με το σασί. Αν έχεις όρεξει δοκίμασε να ξεκινήσεις το σύστημα εκτός κουτιού μήπως και πάρει μπροστά αν δεν βαριέσαι φυσικά. Το έχω πάθει και αυτό και μάλιστα σε καινούργιο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Το απόγευμα πάντως θα το δοκιμάσω και πάλι μήπως και πάρει μπροστά.Θα έχουν περάσει περίπου 24 ώρες, οπότε ελπίζω να έχει αλλάξει συμπεριφορά.Αρκεί μόνο να μην μου κάνει ζήλιες για το laptop, γιατί χθες είχα βγει για να πάρω καλώδιο να τα συνδέσω σε δίκτυο.

Θα το κάνω κομμάτια και θα τα βάλω όλα από την αρχή, να δω μήπως κάτι κουνήθηκε ή πειράχτηκε (αν και σίγουρα δεν πείραξα τίποτα) :017:

Link to comment
Share on other sites

αν δεν βαριεσαι δοκιμασε τα ολα και εκτος κουτοιυ,με διαφορετικο psu.για cpu αν σου πεθανε παρε εναν sempron 2600+,εχει πολλαπλασιαστη 11 και αντεχει ανετα 200 fsb.αν δεν κανω λαθος οι msi που εχουμε,εχει ακουστει οτι καινε επεξεργαστες,ειχε αναφερθει καπου.λες να την παθω και γω????

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βράδυ δοκίμασα μήπως και έφτιαξε το μηχάνημα, όπως; είπε και ο Greek, αλλά δυστυχώς επιμένει να παραμένει στην κατάσταση που ήταν :092: :085: :092: :085:

Οπότε το απόγευμα, μετά την δουλειά, θα κατέβω στουρνάρη για service.Να δούμε τι διάγνωση θα βγάλουνε οι τεχνικοί εκεί.Τελικά ένα έχω να πω...... μακριά από τα πάνελ που βγάζουνε μπροστά usb θύρες και λοιπά!!!! Δημιουργούνε πρόβλημα! Γα#%το!!!!! :012:

Link to comment
Share on other sites

Μόλις γύρισα από το μαγαζί που πήγα το desktop για service.Ο τεχνικός εκεί μου είπε ότι η μητρική μας άφησε χρόνους, αλλά η cpu την γλύτωσε κατά 99%.Ακόμα το τροφοδοτικό όταν το πήγα δούλευε μια χαρά, αλλά την επόμενη μέρα έπαψε να δουλεύει.Μου είπε ότι το άλλαξε ήδη με ένα ίδιο.Και ερωτώ τώρα εγώ...το τροφοδοτικό αυτό πρέπει να το πληρώσω αφού μου έβαλε καινούργιο ή επειδή χάλασε στα χέρια του τεχνικού δεν πρέπει!?Δευτερά είπε ότι θα έχει καινούργια ίδια μητρική και τότε θα ξέρω 100% εάν την γλύτωσε η cpu.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός και αν πει ότι ήταν ελλατωματικό από την ώρα που μπήκε στο μαγαζί και απλά τα έπαιξε. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έλεγα και αντε αποδειξέ το.....

Ναι αλλά μόνος του μου είπε ότι όταν το έφερα δούλευε και την επόμενη μέρα τα 'παιξε!Θα δω στο τέλος τι μπουγιουρντί θα μου βγάλει :102:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν τα πράγματα όπως έχουν αυτή την στιγμή.....

Τελικά το psu δεν είχε τίποτα.Είχε λέει κάνει λάθος το παιδί που το είδε και μου ξαναβάλανε το ίδιο!Μάλλον ο τεχνικός :021: :021:

Η μητρική ήρθε χθες, η ίδια.Πήγα από το μαγαζί χθες το απόγευμα και μόλις την είχαν φέρει.Μου είπαν σήμερα να πάω να το πάρω.Θα βάλω πάνω και τον SATA που τον κράτησα σπίτι (έχει ευαίσθητα δεδομένα μέσα :077: :077: ) και θα δοκιμάσω εάν θα μπουτάρει στο κατάστημα.Είπα να μου βάλουνε και άλλη μία μνήμη Twinmos αλλά αυτή θα είναι PC3200 1x512MB γιατί δεν έχουν πια PC2700.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και το βράδυ να ποστάρω από εκεί πια.

Είδομεν

ΥΣ.Sakkatack εμένα το rma κράτησε μία εβδομάδα ακριβώς για την μητρική και υπόψιν ότι είναι παλιά μητρική...πια! :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.