Jump to content



Παραξενο προβλημα !!! θα το σπασω


fsbmaniac

Recommended Posts

έλεος είναι η 6 φορα που μου αλλάζουν το δίσκο 6 φορες είναι ένας western digital 80gb είδε.8mbcache

1 που και που δεν ανάβει μαζί με το σύστημα και χρειάζεται η να χώσω κλωτσιά στο κουτί (με αποτέλεσμα την περασμένη βδομάδα να χώσω δυνατή ..να στραβώσει το κουτί και να βραχυκυκλώσει η μητρική την οποια μου άλλαξαν αυθημερόν!!!) η να το ανοίξω και να κουνήσω το καλωδιακή της τροφοδοσίας ώστε να κάνει το χαρακτηριστικό "τακ" και να αρχίσει να παίρνει σβούρες.

άλλες φορες καθώς τα windows πάνε μια χαρά ακούγεται ένα "τακ" και σβήνει ο σκληρός και ξαναπαίρνει μπρός αλλα είναι αργά τα windows κολλάνε....και reset.

το καλωδιo είναι ok. το fis του καλωδίου μια χαρά παρατήρησα ότι αν το κουνάω ενώ είναι κουμπωμένο ο σκληρός αναβοσβήνει μάλλον πρόβλημα στο fis του σκληρού αλλα για ποιο λόγο σβήνει όταν του "καυλ"@συ χωρίς να το αγγίξω ?

έλεος ξέρει κανεις τίποτα ??

θα κάνω back up και θα τον σπάσω και θα ανεβάσω βιντεάκι έλεος.

όλοι οι άλλοι που έχω τίποτα δεν πάθανε

6 φορες μου τον έχουν αλλάξει!!!

Link to comment
Share on other sites

Mα καλά... 6 φορές Western? Δε σκέφτηκες να πάρεις κάναν άλλον? Άλλαξε ΙDE καλώδια και molex και ξαναδοκίμασε. Α και για πες μας τι τροφοδοτικό είναι αυτό το "active PFC" που λές...

Και την επόμενη φορά, πάρε κάνα Seagate...

Link to comment
Share on other sites

τα είδε είναι ακάσα και είναι καινούρια. το molex τι είναι??? φρίκαρα τώρα που δεν το ξέρω...μήπως η "πλακετουλα" του σκληρού που βγαίνει και αλλάζει??? μόλις πάρω μνημη το επόμενο θα είναι σκληρός seagate 250gb σατα.

δεν πρόκειται ποτε να ξαναπάρω όστερν digital είναι εντελώς μούτα .

"γιαυτο" στα studio δεν τους προτιμούν. ao δω και πέρα maxtor και seagate και hitachi.

το psu είναι suntek το οποιο έχει βγει τρομερά καλο αλλα το μονο πρόβλημα του ήταν ότι παρα το σύστημα με "σιλενσερ" έκανε πολύ θόρυβο ετσι αντικατέστησα τα "φανακια" του με αλλα της "θερμαλτρακε".

Link to comment
Share on other sites

έχω πολλά γιατί ασχολούμαι με film scoring-sound design .έχω και κάρτα encoding video ειδική για hdtv που πιάνει 2 pci γεφυρωμένες. μου την έφεραν από ιαπωνία 300e η τιμή της εδώ ανέρχεται στα 900....

αλλα τι να το κάνω να δουλεύω 18 ώρες και ξαφνικά να κολλάει ο σκληρός !!!???? το έχετε πάθει???? ευτυχώς υπάρχει και αυτό save και σώνεται κάτι έτσι...

Link to comment
Share on other sites

ΤΏΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!

ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΚΛΕΊΝΟΥΝ!!!! ΜΈΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ ΠΟΥ ΛΈΕΙ Ο M@L@ΚΑΣ Ο BILL ΑΠΟΘΗΚΕΎΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ PC. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΊΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΉΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΌ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΔΕΝ ΠΑΘΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΛΛΑ OK...ΞΈΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ??? ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠAΡΟ ΝΈΟ ΔΊΣΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤ#

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή δοκίμασε να ελαφρύνεις το τροφοδοτικό κάτι τις βγάζοντας τα DVDs.

Τρέξε και τα datalife guard tools της WD να σου τσεκάρουν τον δίσκο.

6 φορές αλλαγή του ίδιου δίσκου? Μάλλον το σύστημά σου χαλάει τους WD(!) ή σου επιστρέφουν συνέχεια τον ίδιο ή σου δίνουν από την ίδια προβληματική(?) παρτίδα.

Link to comment
Share on other sites

όχι καμια σχέση οι 6 σκληροί έχουν χαλάσει σε διάστημα που έχω αλλάξει 2 τροφοδοτικά και 3 μητρικές... τος "υστημα" μου είναι μια χαρά αλλα μάλλον είναι το premiere που τους χαλάει !!..

όταν θέλει να κάνει encoding 18 ώρες ..και τον disco τον έχει στην τσίτα...μουγκρίζει συνεχεια..... τρέχω μαζί και ένα test που έχει το "πινακλε" 9 και η μεταφορά αρχείων write read πέφτει 90%... δεν είναι δίσκοι αντοχής .οι δίσκοι ψύχονται με μπρός πίσω ανεμιστηράκια δουλεύουν από 28-32 βαθμούς. το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα μην τρελαθούμε...που να δεις άλλες φορες να δίνω τροφοδοσία σε 5 σκληρούς μαζί...αν ήταν θα κατέρρεε και τότε...

Link to comment
Share on other sites

Ο σκληρος που λες ειναι αυτος στον οποιο εχεις τα windows ? Δοκιμασε μια φρεσκια εγκατασταση και αν παλι δεν κανεις δουλεια δοκιμασε να ξεκινησεις απο αλλο δισκο...αν παλι ο boot δισκος κανει τα ιδια μαλλον τζαμπα τον στελνεις για αντικατασταση...κοιτα αν μπορεις να βαλεις αλλο "φις" (molex) τροφοδοσιας στον σκληρο...

Οσον αφορα για το αν βγαινει η πλακετα του σκληρου μη δοκιμασεις κατι τετοιο ουτε γι αστειο...ειπες καπου οτι κλωτσησες το pc εκαψες τη μητρικη και στην αλλαξαν...ξερω οτι μπορει να ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας αλλα εχεις σκεφτει το ενδεχομενο βραχυκυκλωνοντας τη "μαμα" να εγινε κανα feedback προς το τροφοδοτικο και να τα παιξε??Αν μπορεις να "δανειστεις" ενα για δοκιμη καλα θα ειναι..

Και το premmiere να σου χαλαει το δισκο...δεν παιζει αυτο το ενδεχομενο..προγραμμα ειναι....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.