Jump to content



Πόσα volt πρέπει να δίνει η ΔΕΗ; 220 ή 230;


Γιάννης_84

Recommended Posts

Πήρα ένα σταθεροποιητή τάσης ο οποίος έχει 3 ρυθμίσεις: 220, 230 και 240V. Αυτή η ρύθμιση καθορίζει την τάση που θα δίνει ο σταθεροποιητής στις συσκευές που θα συνδεθούν μαζί του. Ρώτησα στο eshop απ' όπου τον πήρα και δεν ήξεραν να μου πουν αν πρέπει να το βάλω στο 220 ή στο 230. Ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα δινει 220V(rms) .Βεβαια αυτη η τιμη μπορει να εχει καποιες διακυμανσεις.Σε αστικα κεντρα συνηθως ειναι 220 με ελαχιστες μεταβολες ενω σε απομακρισμενες περιοχες μπορει να αυτες να ειναι μεγαλυτερες.Οι συσκευες πολλες φορες που γραφουν 230V ειναι για να εχουν καποιες ανοχες στις μεταβολες της τασης.

Link to comment
Share on other sites

Η κανονική τιμή είναι 230Vrms. Έχει αλλάξει από τα 220 εδώ και μερικά χρόνια μετά από οδηγία της ΕΕ. Όσο για τη σταθερότητα της ΔΕΗ άστα να πάνε... Θεωρητικά οι ανοχές είναι +/- 5%.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα δειχνει το πολυμετρο σου, απλα δεν σου δινουν την σωστη ταση. Δεν ξερω, ισως εχεις παρατηρησει και τιποτα περιεργο στο σπιτι σου λογω υποτασης. Στο δικο μου σπιτι και σε αρκετων γνωστων μου ειναι 230. Σε εναν ειχε 217-218, ο οποιος μου ειχε πει να παω να το κοιταξω γιατι εμφανιζονταν προβληματα στο σπιτι του (υποτασης) και τελικα αποδειχτηκε οτι δεν ειχε 230, αλλα 218

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια πλακα εκανα για το πολυμετρο...

Στα 500 το ειχα και επειδη ειμαι κεντρικα υπεθεσα οτι θα εχω την σωστη ταση που δινει η Δ.Ε.Η. χωρις πολλα σκαμπανεβασματα.

Παντως ψαχνοντας λιγο στο ιντερνετ ειδα οτι η τιμη μπορει να ποικιλει αναλογα με την περιοχη και την ωρα απο 220-240.

Βεβαια για τις σοβαρες συσκευες που πληρουν τις προδιαγραφες δεν υπαρχει προβλημα αφου εχουν ανοχες απο 220-240

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα πρεπει να υπαρχουν ανοχες στις συσκευες. Αν δεν κανω λαθος πληρης σταθεροτητα δεν μπορει να επιτευχθει. Εγω το ups θα το ρυθμιζα στα 230 volt για να συμβαδιζω με τη θεωριτικη ταση της ΔΕΗ. Απο τη στιγμη που παρεμβαλεις ups αναμεσα στην πριζα και το pc λογικα δεν θα πρεπει να εχεις προβληματα με την ταση ειτε ειναι πιο πανω ειτε πιο κατω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.