Jump to content



Χαλασμένος σκληρός;


gto234

Recommended Posts

Καλησπέρα,

πήρα ενός φίλου τον σκληρό να κάνω φορμάτ,έναν WD400AB, ο οποίος όμως δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα.Λοιπόν,πως έχει η κατάσταση:

Δοκιμή σε ένα σύστημα παλιό Celeron 1Ghz,ό δίσκος αναγνωρίζεται από το ΒΙΟS χωρίς να φορτώνει όμως windows κλπ.

Δοκιμή σε άλλο σύστημα που έχει windows,ο δίσκος μπαίνει ως slave,αναγνωρίζεται από το BIOS,τα win xp δεν τον βλέπουν,ούτε στο My Computer,ούτε στο Disk management.Στο device manager φαίνεται όμως.

Δοκιμάσαμε να κάνουμε format από το cd των xp στον δίσκο και στην οθόνη που επιλέγεις partition λέει ότι δεν μπορεί να διαβαστεί ο δίσκος και κάτι άλλα,και πάτησα delete partition και πέταξε μπλε οθόνη!

Τέλος τον πήρα σπίτι μου γιατί τα μηχανήματα στα οποία τον βάλαμε ήταν λίγο αρχαία και τον σύνδεσα μόνο του πάνω.Κολλούσε στο detecting IDE devices στην εκκίνηση (εκεί που σου λέει πάτα Del για να μπείς στο BIOS)!

Τι συμπεράσματα βγάζετε από αυτά;Τα έχει παίξει τελείως ο δίσκος ή υπάρχει ελπίδα σωτηρίας;;;

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να τον συνδέσεις και αλλάζοντας το jumper στην θέση που υποδηλώνει ότι είναι μόνος του, και βεβαίως αν περάσεις το IDE detection κατέβασε τα Datalife Guard Tools της WD.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δεν τον βλέπει το BIOS.Τον έβαλα ως slave μαζί με τον δικό μου και εντέλει πέρασε το IDE detection αλλά είχε αναγνωρίσει μόνο τον δικό μου.Στη θέση slave έλεγε None.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν λειτούργησε.Η μόνη λύση που μένει είναι να τον βάλω στον παλιό Η/Υ που τουλάχιστον τον αναγνώριζε το ΒΙΟΣ οπότε θα μπορέσει να τον αναγνωρίσει και το hdd regenerator.

Link to comment
Share on other sites

Έχω φάει τέτοια φρίκη με τις καλωδιοταινίες που θα σου έλεγα να τις αλλάξεις πρώτα και μετά να προχωρήσεις (σόρυ κιόλας αλλά όταν πετύχω 2 στις 2 χαλασμένες τι να κάνω ,να μη με σημαδέψει το γεγονός?)

Link to comment
Share on other sites

Μπά δεν παίζει τέτοια περίπτωση αφού στην ουσία έβγαλα την καλωδιοταινία από το DVD που λειτουργεί μια χαρά και την έβαλα στον δίσκο.Ενα πράγμα που παρατήρησα είναι όταν τον βάζω ως slave δεν τον βλέπει το σύστημα αλλά περνάει το IDE detection ενώ αν μπεί ως master απλά κολλάει στο ide detection!

Υ.Γ. Κάνοντας αυτά παρατήρησα ότι ο σκληρός μου δεν ακούγεται καθόλου στα seeks όταν τον έχω να ακουμπάει απλά πάνω σε κάτι βιβλία.Αν τον βιδώσω στο κουτί ανεβαίνει πολύ ο θόρυβος όταν διαβάζει.Τι μπορώ να κάνω ώστε αν τον βιδώσω να ελλατωθεί ο θόρυβος αυτός;Κάπου έχω δει λαστιχιένια στηρίγματα στις βίδες αλλά θα βρώ τετοια πουθενά;

Link to comment
Share on other sites

Ο δίσκος είναι σε εγγύηση; Εαν ναι, βάλτον στο παλιό μηχάνημα, τρέξε τα tools της WD και αν εκεί βγάλει λάθος, στείλτον απ' ευθείας στη WD για RMA, γράφοντάς τους και τον κωδικό του error report. Θα στον αλλάξουν σίγουρα.

Για το θόρυβο που λες, εγώ έχω μια θήκη-ψύκτρα που προσαρμόζεται με σινεμπλοκάκια σε φατνείο cd-rom, και η διαφορά είναι μεγάλη. Νομίζω της Zalman είναι, αλλά έχω δει και άλλης εταιρίας. Να βάλεις λαστιχάκια δεν στο προτείνω, διότι η άμεση επαφή του δίσκου με τη λαμαρίνα είναι απαραίτητη για αποβολή θερμότητας, το καλοκαίρι με κλειστό κουτί θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω και γω ενα ακριβως ιδιο προβλημα με εναν WD400EB!

Οταν ειχα κατεβασει το tool της WD μου εβγαζε λαθος το ιδιο το προγραμμα, δεν ανοιγε καν. θα ξαναδοκιμασω, και με το hdd regenerator, και θα δουμε...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν , μου έτυχε το ίδιο σε 40άρι WD και μάλλον είμαι στην ίδια περίπτωση. Τον αναγνωρίζει στο BIOS αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Λοιπόν τρέχοντας το HDD regenerator είδα ότι από την αρχή έβγαζε όλα τα sector σαν χαλασμένα χωρίς δυνατότητα repair.

Περιταίρω έρευνες με άλλα προγράμματα έδειξα ότι δεν είχε την δυνατότητα ύτε read ούτε write...

Κοινώς δεν κουνάει η καφελή , το οποίο επιβεββαίωσε και το εγαλείο της αφής , κανένας κραδασμός.

Αφαιρώντας τη πλακέτα και το αλουμινάκι που υπάρχει από κάτω μετακίνησα την κεφαλή σε άλλη θέση και το ξαναέκλεισα και έβαλα την πλακέτα.Βάζοντας στο ρεύμα όπου και κατάλαβα ότι η κεφαλή μετακινήθηκε στην θέση park όποθ και παρέμεινε εκει. Συμπέρασμα , μάλλον έχει ζημία η πλακέτα του δίσκουοπότε δεν ασχολήθηκα....

Κοίτα μηπώς βρέις κάποιον άλλο 40άρι χαλασμένο να αλλάξεις πλακέτα και να δοκιμάσεις πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.