Jump to content


Στησιμο και τοποθετηση custom υδροψυξης βημα προς βημα.


Elu Thingol1442169091

Recommended Posts

Γεια σας παιδες! Λοιπον σε αυτο το thread θα κανω μια προσπαθεια να περιγραψω το στησιμο μιας custom υδροψυξης ενος μπλοκ μονο (προς το παρον), με τα πιο συνηθη εξαρτηματα στο forum. Μονο προβλημα αποτελεσε το οτι μου ετυχε αντλια με διαφορετικη διατομη στην εισοδο και στην εξοδο(μεγαλυτερη και μικροτερη αντιστοιχα)... Η σειρα που θα χρησιμοποιηθει θα ειναι αντλια-ψυγειο-μπλοκ-αντλια. Tank δεν θα χρησιμοποιησω, αλλα θα βαλω νερο με τη μεθοδο Τ.

Link to comment
Share on other sites

Λογω του παραπανω προβληματος εβρασα νερο και εβαλα μεσα την ακρη του σωληνα(προσοχη μην το παρακανετε και λιωσει γιατι εμενα οταν το αφησα κανα 2λεπτο μεσα στο βραστο νερο...παραλιγο!) ετσι ωστε να ανοιξει και εφαρμοσει καλυτερα στη μεγαλυτερη διατομη. Μονο μειονεκτημα αυτων των σωληνων ειναι οτι ειναι πολυ δυσκαμπτοι αλλα τελικα δεν με επηρεασε και πολυ.

post-1364-1442174016,277_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μολις βρασει το βαζετε κατευθειαν στο ρακορ –δεν ειναι απαραιτητο να μπουν σφιγκτηρες, αλλα ενα tireup θα ηταν καλο να μπει. Εγω με ολη μου τη δυναμη καταφερα να το βγαλω... διαλεξτε.

post-1364-1442174016,4768_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μετα συνδεστε την μια ακρη στην εξοδο της αντλιας. Εγω επειδη δεν ημουν σιγουρος τον σωληνα τον ζεστανα και εκει και τον εφτασα μεχρι του τελος του σπειρωματος-επιφανεια της αντλιας, και εβαλα δυο σφιγκτηρες για να αποφυγω το αναπαντεχο...

post-1364-1442174016,7944_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και το μπλοκ(προσοχη στο πως θα το βαλετε...μην το βαλετε αναποδα. Στο μπλοκ του 11 το μερος που εφαρμοζει στη cpu φαινεται γιατι ειναι λιιιγο πιο εξω και δεν ειναι κενταρισμενο(οπως και τα ρακορ))

post-1364-1442174018,4579_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γενικοτερα καποια tips:

Στησιμο

1) Οσο μικροτερο το μηκος των σωληνων τοσο καλυτερα.

2)Πριν τοποθετησετε το συστημα στο pc αφηστε το να δουλεψει μονο του για ικανο χρονικο διαστημα (12ωρες) με ενα μη αποροφητικο πλαστικο απο κατω για να δειτε για τυχον διαροες.

3)Μην τυχον βαλετε μπρος την αντλια χωρις να εχετε βαλει υγρο μεσα. Θα τις καταστρεψει...ΠΟΛΥ γρηγορα!

4)Προσεξτε μην ενωσετε λαθος ρακορ μεταξυ τους, καθοτι τα περισσοτερα μπλοκ εχουν ρακορ εισοδου και εξοδου(στου 11 το κεντρικο ειναι του εισοδου).

Τοποθετηση

1)Οταν βαλετε τα παξιμαδια στις βιδες σφιξτε αρκετα για να ειναι σταθερο το μπλοκ αλλα με ΠΟΛΥ προσοχη μη γρατζουνιθει το PSB.

2) Κατα το σφιξιμο στριβετε λιγο καθε φορα και σταυρωτα (πανω δεξια-κατω αριστερα, κατω δεξια-πανω αριστερα)

3) Κατα τη γνωμη μου και για λογους ευκολιας αλλα κυριως για ασφαλεια, ολο η τοποθετηση να γινει εκτος του κουτιου και μετα να τοποθετηθει.

(4) Εννοειται οτι πρεπει να διαβασετε τον οδηγο του ΚΤΜ και μετα να ξεκινησετε...λολ :p )

ΥΓ και μια τελευταια σε πρωιμη (πολυ πρωιμη) φαση ακομα...

Εγω τελειωσα. :081: :030:

post-1364-1442174018,5648_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τhanx δημητρη!

Ξεχασα να προσθεσω οτι απο θορυβο...τιποτα!!! Ακομα ομως δεν θα προβω σε oc παραπανω μεχρι να μου ερθουν οι ανεμιστηρες απο το eshop και να τους βαλω στο ψυγειο...ενδεικτικα χωρις αυτους μολις ξεκιναει το συστημα ειχα 27 και σιγα σιγα (σε κανα δυο ωρες) ανεβαινε ανεβαινε και εφτασε στους 43 και εμεινε εκει...

Link to comment
Share on other sites

Χρήσιμος ο οδηγός.

Μερικές παρατηρήσεις.

Λες στο πρώτο post οτι θα χρησιμοποιήσεις T για γέμισμα/εξαέρωση , αλλά τελικά φτιάχνεις κλειστό κύκλωμα.

Επίσης δεν λες τίποτα για το πως γέμισες το κύκλωμα με νερό , όπως και για το πως έκανες εξαέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.