Jump to content


Τσιπ μνήμης της IBM αποθηκεύει το ισοδύναμο 25 DVD


DarthMoul

Recommended Posts

H ΙΒΜ δημιούργησε αίσθηση στη φετινή έκθεση CeBIT στο Ανόβερο παρουσιάζοντας το πρωτότυπο του Millipede, ενός τσιπ σε μέγεθος γραμματοσήμου που μπορεί να αποθηκεύει 125 Gigabyte δεδομένων, το ισοδύναμο 25 DVD. To Millipede (μυριάποδο) είναι ένα τετράγωνο «μικρο-ηλεκτρικό-μηχανικό σύστημα» (MEMS) με πλευρά 2,4 εκατοστά. Σε όλη του την επιφάνεια φέρει χιλιάδες ακίδες από πυρίτιο, με τις οποίες τρυπά ένα μαλακό υπόστρωμα από πολυμερές και δημιουργεί οπές που αντιστοιχούν στα «0» και τα «1» της πληροφορίας.

Όπως αναφέρει το CNet.com, το τσιπ της IBM μπορεί να προσφέρει πυκνότητα δεδομένων που υπερβαίνει το 1 Terrabit ανά τετραγωνική ίντσα. «Ένα και μοναδικό Millipede μπορεί να συγκρατήσει 600.000 ψηφιακές φωτογραφίες» σχολίασε στη CeBIT εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το MEMS της IBM μπορεί να διαγράφει και να αντικαθιστά τις αποθηκευμένες πληφοροφορίες: Οι ακίδες θερμαίνονται και λιώνουν τοπικά το υποκείμενο πολυμερές ώστε να κλείνουν τις οπές, οι οποίες έχουν διάμετρο μόλις δέκα νανόμετρα.

Στην έκθεση CeBIT, που πραγματοποιείται στο Ανόβερο, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα μικροσκόπιο εξοπλισμένο με κάμερα για να επιδείξει ένα πρωτότυπο της συσκευής με χωρητικότητα 10 GB.

Σύμφωνα με την IBM, το τσιπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φορητές συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και USB drives σε περίπου δύο χρόνια.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=609064&lngDtrID=252

Link to comment
Share on other sites

Μετα τα "γραμματοσημα" με 120Gb χωριτηκοτητα η επομενη κινηση της IBM ειναι η τρισδιαστατη αποθηκευση σε μια κυβικη σησκευη διαστασεων 1,2mm και συνοληκης χωριτηκοτητας 1200Tb. Ελεος πια, που θα φτασει πλεον η τεχνολογια?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το ζητημα παντως για μενα ειναι αν η συγκεκριμενη τεχνολογια προσφερει διαμεταγωγη.. καποια στιγμη πρεπει να καταργησουμε αυτα τα μηχανικα αντικειμενα που λεγονται drives (σκληρα, οπτικα, μαγνιτικα κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.