Jump to content



Οθόνη 19"


assasine

Recommended Posts

Ένας φίλος ενδιαφέρεται για οθόνη 19" για να εργαστεί σε CAD εφαρμογή και του πρότεινα να διαλέξει από τις εξείς: NEC FE991SB 242€, SAMSUNG SM959NF 304€, HYUNDAI Q995S 194€, SAMSUNG 997DF 244€. Η NEC έχει την καλλίτερη λυχνία (Diamondtron), να την προτιμήσει έναντι των Samsung;. Θα προτιμούσε να μην ξεπεράσει τα 250€. Η οθόνη της Hyundai είναι καλή για τη δουλειά που τη θέλει; Ποια η αξιοπιστία αυτών των οθονών;

Link to comment
Share on other sites

Καλά θα κάνει να διαλέξει οθόνη που να σηκώνει μεγάλα refresh rates σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αναλύσεις μιας και το CAD δεν είναι για 1280Χ960.

Οπότε οριζόντια συχνότητα άνω των 100KHz. H Hyundai για παράδειγμα έχει 96KHz και άρα max στα 1600Χ1200 75Ηz. Δεν τα βρίσκω αρκετά.

Η NF μάλλον μονόδρομος και ας δώσει άλλα 50€.

Y.Γ. Το όριο στο οποίο το μάτι ξεγελιέται και δεν κουράζεται ιδιαίτερα στις CRT αν δεν κάνω λάθος είναι τα 72Hz. Παρόλα αυτά νομίζω τα 85Hz θα πρέπει να τα κινηγήσει.

Link to comment
Share on other sites

Oντως ειναι NF ειναι πολυ καλη οθονη καποτε θα την επερνα αλλα ηρθαν αλλιως τα πραγματα... Η Samsung αν εχεις προσεξει εχει βγαλει καποια μοντελα παρα πολυ καλα! Επισης οσο ψηλοτερα Hz τοσο καλυτερη οθονη αρκει να τα απεικονιζει και σωστα :)!

Link to comment
Share on other sites

Η 959NF δίνει 87Hz στα 1600*1200 που είναι ο μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης ενώ έχει και τις καλλίτερες ρυθμίσεις. Η NEC φτάνει τα 76Hz στην ίδια ανάλυση αλλά επειδή την έχω δει να δουλεύει μου άρεσε πολύ η ποιότητά της ειδικά στα χρώματα. Θα προτείνω τη Samsung κι από 'κει και πέρα αυτός που δίνει το μαλλί αποφασίζει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.