Jump to content


Τρελες θερμοκρασιες στην μητρικη μου.


theodoros2008

Recommended Posts

Παιδες εχω ενα παραξενο προβλημα.

Εχω μια καινουργια μητρικη EPOX 8VTAI και ενα Sempron 2200+.

Οταν ο επεξεργαστης δουλευει κανονικα στα 166 FSB,η μητρικη μου δειχνει 51-52 βαθμους.

Μετα οσο το ανεβαζω το FSB τοσο πεφτει η θερμοκρασια.Παντα idle μιλαμε.

Πχ στα 175 η θερμοκρασια παει στου 45-46 βαθμους.

Επισης το τροφοδοτικο δειχνει κοντα στους 65 βαθμους ακομα και αν ανοιξω το παραθυρο και το δωματιο παει στους 5-10 βαθμους(εχει κρυο εξω :) ).

Μηπως η θερμοκρασιες που παιρνω ειναι λαθος?

Χρησιμοποιω το sisoftsandra,speedfan και ενα utility της ΕPOX για μετρηση.Ολα τα ιδια μου δειχνουν.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Σου δείχνουν όλα τα ίδια επειδή όλα κοιτάνε τα αντίστοιχα sensors οπότε διαφορές στις τιμές δε θα βρεις. Μπορεί τα sensors να δείχνουν λίγο λάθος τιμές οπότε μην τα εμπιστεύεσαι απόλυτα. Βάλε χέρι στην ψύκτρα και δες περίπου αν καίει/ζεματάει κλπ. Αν θες να ξέρεις περίπου πραγματικές θερμοκρασίες μπορείς να αγοράσεις ειδικά θερμόμετρα που τα βάζεις και βλέπεις real-time temperatures :)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά σου δουλεύει ο sempron στα 166Mhz; Σίγουρα υπάρχει λάθος στις μετρήσεις. Δεν αναγνωρίζουν σωστά τους αισθητήρες, κάνε χειροκίνητη επιλογή. Βάλε το motherboard monitor 5.3.7.0 που έχει περισσότερες επιλογές από το speedfan. Τι monitor chip (winbond, ite κλπ) έχει η μητρική σου;

Link to comment
Share on other sites

Ναι τον εκανα να δουλεψει με λιγο κοπο.Απλα πριν ξεκινησω το PC πρεπει να το βγαλω απο το ρευμα για 5 δευτερα και μετα παει μια χαρα.μαλλον θελει PSU γιατι το noname-mekapses ειναι για πεταμα.

Η μητρικη εχει το Winbond W83627THF και στο MM εβαλα πχ να μετραει apo to winbond,απο winbond chip και απο το winbond chip.Και τα 3 μου διναν διαφορετικες τιμες.

Προς το παρων δεν θα ανησυχω για τις θερμοκρασιες,αν καει καηκε.Δεν νομιζω να φτασουν στους 90C!

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δεις αν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο της winbond. Το W83627THF νομίζω είναι από τα τελευταία που έχει βγάλει και μάλλον πρέπει να μπείς στα σάιτ των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς για να δεις αν το περιλαμβάνουν στα υποστηριζόμενα. Το δικό μου W83627HF της Albatron το βλέπουν σωστά τα speedfan, MBM, everest klp.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.