Jump to content



Help για amd64 3000+


Braveheart

Recommended Posts

Λοιπόν έχω στην κατοχή μου τον amd64 3000 (939) και έχω το εξής prob.

Όταν επιχειρώ να αυξήσω το fsb πάνω από τα 217MHz το μηχάνημα μου δεν κάνει restart. Δεν έχω αλλάξει ψήκτρα μιας και η θερμοκρασία με το fsb στα 217Mhz κυμαίνεται στους 35-36 C. Τι πρέπει να κάνω?

Μήπως να πειράξω το voltage?

Motherboard έχω την MSI την K8N SLI PLATINUM.

Link to comment
Share on other sites

Επισης ριξε μια ματια και στον οδηγο του φιλου chaos αν θελεις

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=8322

Θα σε καλυψει...

Η μητρικη πρεπει να ειναι πολυ καλη εε? Εχω ακουσει πολυ χλιδα πακετο... Με γειες

Link to comment
Share on other sites

δεν προλαβα να ασχοληθω ακομα διοτι το σαββατοκυριακο ημουν Αθηνα (σπουδαζω επαρχια). Αυριο μεθαυριο θα κατσω να ασχοληθω και θα σας πω τα αποτελεσματα.

Εαν καταφερω απο 1808 που ειναι τωρα να τον φτασω στα 2000- 2100ΜΗΖ θα ειμαι ευχαριστημενος (εν τω μεταξυ θα αγορασω και ψυκτρες για τα δυο module μνημης...για να μην εχω παρατραγουδα).

Link to comment
Share on other sites

Τελικα ο φιλος thorlite ειχε δικιο το bios εφταιγε. Κατεβασα την εκδοση 3.10 και αυτη την στιγμη η cpu μου εχει ''πατησει'' τα 220Mhz HTT με την συχνοτητα να εχει φτασει απο τα 1808 στα 1980Mhz. Θα το αφησω μεχρι της 6 το απογευμα να λειτουργει σε αυτη τη συχνοτητα δοκιμαζοντας παιχνιδια benchmarks κλπ για να κανει το λεγομενο ''burn'' της cpu και βλεπουμε. Η θερμοκρασια δεν εχει ξεπερασει τους 34 C :)

Link to comment
Share on other sites

lol εμενα πηγε 9*250 χωρις ρευμα.και βγαζει prime95.δωστου και αλλο.μολις τελειωσω το μοντ θα τον εχω μονιμα εκει και ισως παραπανω.δωστου και αλλο.η πλακα ειναι οτι ο δικος μου αναφερετε σαν χαλια στεπινκγ.(εκτος απο 2 γραμματα που ειναι διαφορετικα,δεν τα βρηκα πουθενα)

Link to comment
Share on other sites

295*9~ και εδώ χωρίς ρεύμα.

Burn δεν χρειάζεται ο winchester , τρέξε ένα 3dmark κανα pi μεγάλο s&m και είσαι ΟΚ.

Πάνω απο τα 200ΗΤΤ 4Χ και πάνω απο τα 250ΗΤΤ 3Χ.

και διαιρέτη στις μνημες για να είσαι σίγουρος πώς δεν σε κόβουν αυτές.

Link to comment
Share on other sites

τι να πω δοκιμασα να τον pusharo παραπανω αλλα ''τρωει'' σπασιμο. Κανει βοοτ μονος του και υστερα μαυρη οθονη (μαλλον φλωρικο cpu εχω). Δεν ξερω μηπως φταινε οι μνημες. Τωρα το εχω βαλει στις default ρυθμισεις και θα δοκιμασω ξανα χαμηλωνοντας απο την αρχη τον συντελεστη στο 4x αλλα η βλακεια ειναι οτι ξεκινα απο πολυ χαμηλα. Επισης θα ριξω με την πρωτη την συχνοτητα στις μνημες απο 200 στα 166 να δω τι θα γινει.

Link to comment
Share on other sites

MysticPanos, πολύ απαισιόδοξος είσαι. Ακόμα και ο δικός μου που είναι από τα χειρότερα κομμάτια πήγε 9*257 περίπου χωρίς παραπάνω ρεύμα prime stable.

αν θεωρουντε χειροτερα αυτα που πανε απο 9*200 σε 9*250+,τοτε τα πραγματικα χαλια ρε παιδια ποια ειναι?και τα πολυ καλα που πανε κοντα στον ουρανο και με αερα μονο?

μισο γιγα αυξησα την συχνοτητα,και θεωρηται χαλια το cpu μου!! ΛΟΛ

ΕΛΕΟΣ

Link to comment
Share on other sites

kingston εχω. Αυτη την στιγμη τον εχω στα 225 με τις μνημες να τις εχω ριξει στα 166.

Αποτελεσμα στα win ΟΤΑΝ μπαινει να καθυστερει να ανοιξει ''παραθυρα'' και οπως ανεφερα μετα απο κανα 2 restart μπαινει στα win.

Temp for cpu στα 36 C και για την mobo στα 30 C.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί εσένα MADKiller7 πού βρίσκει τοίχο ο δικός σου με μαμά τάση; Γιατί εγώ πραγματικά μιλούσα.

MysticPanos, θα σου πρότεινα, να κατέβαζες το FSB 5-6 MHz σε κάποια συχνότητα που φαίνεται να μην έχεις πρόβλημα (π.χ. στα 220ΜΗz) και να τρέξεις ένα πρόγραμμα ανίχνευσης λαθών (prime, S&M κτλ.) να δεις αν φταίει ο επεξεργαστής. Τις μνήμες κράτα τις χαμηλά για κάθε ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.