Jump to content



Sos με προβλημα ΜΟΝΟ στα games


Recommended Posts

Λοιπον περιγραφω το προβλημα ενος φιλου μου κ οποιος μπορει ας βοηθησει!

Εχει:

AMD Athlon XP 2800+ barton

Epox 8rda3+ 2x256 Kingston Value PC3200@2-2-2-5 2,70V

Club Ati Radeon 9600XT

Soundblaster live player 5,1

Maxtor 160GB S-ATA

DVD-RW Nec 3520

Καρτα δικτυου και τροφοδοτικο Q-Tec 420W(χαλια)!

Πριν απο 1 μηνα του εκαψε την καρτα γραφικων απο διακοπη ρευματος και την εστειλε για αλλαγη(ευτυχως την αλλαξαν με μια παρομοια club 9600xt).Στο χρονο μεχρι να του φερουν την ATI ειχε μια nvidia mx400 και δεν ειχε κανενα προβλημα το pc(επαιζε μονο counterstike). Με το που πηρε την ΑΤΙ καθαρισα το κουτι κ τροφοδοτικο του(ενα φορτηγο σκονη εβγαλα...)την κουμπωνουμε κ ολα δουλευουν κανονικα.Του κανουμε φορματ κ του βαζω omega radeon drivers.Το προβλημα εμφανιστηκε οταν επαιζε counter και του σβηνει η οθονη κ σε δευτερολεπτα κολλαει κ ο ηχος,οποτε παταει ρεσετ.

Το θεμα ειναι οτι ανταλλαξαμε καρτες και του ξαναεκανε το ιδιο προβλημα.Το περιεργο ειναι οτι ετρεξα sandra,s-pi 8M, πανω απο μιση ωρα prime95, s&m, 3dmark 2003 και το pc δουλευει κανονικοτατα.Του αλλαξα τα timings σε spd εκανα load fail safe defaults απο το bios(εχει το τελευταιο bios).Μονο οταν παιζει παιχνιδι σε δικτυο(lan εστιων) κ οσο περισσοτερα οτομα εχει το παιχνιδι τοσο πιο γρηγορα κολλαει. Αλλαζω την καρτα δικτυου κ βαζω την onboard, τα ιδια, βαζω την δικια μου παλι τα ιδια. Το μονο που δεν εχουμε δοκιμασει ειναι να αλλαξουμε psu και mobo. Το περιεργο ειναι οτι μονο οτι οταν παιζει παιχνιδια (cs,war3) του κολλαει(μερικες φορες κολλαει κ μετα απο λιγο ξεκολλαει,αλλα σπανια!!!!!), ενω οτι αλλη εφαρμογη κ να τρεξει δεν εχει προβλημα. Γνωμη μου ειναι οτι εχει φαει σφαλιαρα το τροφοδοτικο απο την διακοπη κ τα εχουν "παιξει" τα ρευματα(δεν εχω κ πολυμετρο ρε γμτ να το δοκιμασω). Απλα αν μπορειτε πειτε μου κατα τη γμωμη σας γιατι το παλικαρι εχει πελαγωσει.

Χιλια thanks παιδια κ σορρυ για το μακρυναρι..

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να καθαρίσεις πάλι το AGP slot.Με το κα8άρισμα που έκανε μπορεί να μπήκε σκόνη μέσα οπότε να παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.

Από θέμα θερμοκρασίας πώς πάει? Μήπως έκανες ανακατάταξη στους ανεμηστήρες?

Σε τι ανάλυση και refresh rate έχει σεταριστεί το CS? Μήπως επερβαίνει το όριο της οθόνης?

Τέλος , βάλε χαμηλότερη αν'άλυση και δοκίμασε το παιχνίδι , τρέξε και κανένα Sandra ή 3D Mark για να στρεσάρει την κάρτα να δεις τι θα δου βγάλει και εδώ είμαστε να συνεχίσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Απο θερμοκρασια(με το χερι)η καρτα ειναι απλα ζεστη(πχ η 9800προ μου μετα απο game ψηνεται),ο επεξεργαστης του εχει Volcano 11 και σε prime95 εφτασε μεχρι 46@3500rpm.Το κουτι του πριν δεν ειχε ανεμιστηρες και του εβαλα 2x80mm, ενα μπροστα κατω(εισοδος) κ ενα πισω(εξοδος). Drivers εχω δοκιμασει omega 2.6(αν θυμαμαι καλα εκδοση), catalyst 5.3, 5.4, και τους "μαμησιους" του cd. Με τους 5,3 αν θυμαμαι καλα ειχε βγαλει στο 3DMark03 γυρω στα 4000 3dmarks. Ειναι κουφο γιατι το 3dmark το τρεξαμε 4-5 φορες κ δεν κολλησε καθολου, ενω οταν παει να παιξει παιχνιδι στο lan του κλεινει την οθονη κ κολλαει ο ηχος. Antivirus εχει το Nod32 και εχουμε ψαξει για spyware αλλα τπτ.Σκεφτομαι οτι ειναι το τροφοδοτικο του γιατι δεν του δινει κ τα σταθεροτερα Volts. Αλλα παλι σε 1 ωρα prime κ μιση S&m δεν του εωγαλε το παραμικρο λαθος. Με εχει κουφανει αυτο το pc. Μολις παρω το enermax μου (Enermax Noisetaker EG495AX-VE) θα το δοκιμασω σ αυτον πρωτα κ βλεπουμε μετα(γιατι εχουμε το ιδιο qtec τωρα).

Thanx για τις απαντησεις σας παιδια...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου φαίνεται πρόβλημα τροφοδοτικού. Κάτι πρέπει να χάλασε εκει μέσα. Οταν η κάρτα γραφικών μπαίνει σε 3d mode καταναλώνει περισσότερο ρέυμα, οπότε το τροφοδοτικό μετά από λίγο υπερθερμαίνεται και τα παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.