Jump to content


Σημαντική απόφαση.......


St3r

Recommended Posts

Kαι επειδή to cpu είναι η κεφαλή ενός συστήματος θέλω να ειμαι προσεχτικος σηιν επιλογη του για να μπορω να κανω και τα αναλογα clockakia ετσι ειμαι αναμεσα σε p4 540 κ 630… δεχτες οι οποιεσδίποτε προτασεις...ψαχνω για κάτι μέχρι 220e..

Link to comment
Share on other sites

sorry δικο μου το λαθος :054: κανω λογο για τον 630 κ 540!!(έκανα την απαραίτητη διορθοση κ στο αρχικο post...)ετσι ας επιστρεψουμε στο θέμα μας πάνω στους δύο αυτους επεξεργαστές ή ακόμα και στις δικές σας γνώμες .Να σημειώσω πως ο εως τώρα επεξεργαστής μου ειναι p4 2.4ghz fsb 800(@ 2.8-και σύντομα πολυ παραπάνω.. :112: )και ο αthlon που παρουσιάζετε δ με ενθουσιαζει κ πολυ :p ...γιατί τον υποστηριζετε σε σχεση με τους 630 κ 540??

Link to comment
Share on other sites

Μην σε ξεγελαει το οτι οι P4 δουλευουν σε υψηλοτερες συχνοτητες στην πραξη εχει αποδειχτει οτι δεν παιζει ρολο, η πλειοψηφια των athlon 64 αυτην την στιγμη ειναι καλυτεροι απο τους αντιστιχους P4.

Η AMD εκφραζει την συχνοτητα των επεξεργαστων της σε συναρτηση με αυτους της Intel και γι'αυτο και βλεπεις 3200+ σε εναν επεξεργαστη που ειναι 2Ghz.

Αυτο φυσικα και δεν αντιστοιχη σε αποδοση διαφορας 1.2Ghz.

Αν σε ενδιαφερει η αποδοση προς τιμη θα πας σε athlon σε τετοιο επιπεδο.

Αν σε ενδιαφερει και το o/c οι Pentium δε θα σε απογοητευσουν αλλα θα θες πολυ καλυτερη ψυξη απ'οτι σε ενα athlon.

Οποτε διαβασε, συγκρινε και αποφασισε με το τι θες εσυ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που πεταξε ο Evolution R ειναι "ολα τα λεφτα"

Το παν ειναι "τι ψυξη θα εχεις"? Αν εχεις σκοπο να βαλεις νερακι ή καμμια σοβαρη ψυξη, τοτε ισως αξιζει να πας σε ενα Ρ4. Αν μεινεις με αερα, ειναι καλυτερα να πας σε Α64. Φυσικα κι ενας Ρ4 θα δουλεψει με αερα, αλλα γιατι να ζοριζεσαι την στιμγη την οποια ο αλλος ειναι πιο κρυος και δεν "χρειαζεται" νερο για να φτασει στην ιδια 'η μεγαλυτερη αποδοση??

(το "χρειαζεται" παει σε εισαγωγικα γιατι μπορει να τα πιανει τα 4G με την στοκ ψυκτρα αλλα τα νουμερα της θερμοκρασιας θα ειναι λιγο πακετο)

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω τι αλλο να κανω απο το να συμφωνισω με τον Evolution_R.Και επισης να συμπλιρωσω οτι η AMD εχει διαφορετικη τεχνοτροπια κατασκευης επεξεργαστων απο την Intel.Δηλαδη το 3200+ που βλεπεις στους απεξεργαστες της AMD δεν ειναι πραγματικη ταχυτητα αλλα το Performance Rating.Που σημενει οτι ενας A64 3200+ ειναι ισαξιος η και καλυτερος ενος Pentium 4 στα 3200Mhz.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω Α64 θα σου προτεινω.Αμα παιζεις παιχνιδια και γενικα αμα δεν εισαι φανατικος Encoder τοτε Α64 ασυζητητη.Και τα μολις 2giga του Α64 ειναι αρκετα για να ριχνουν σε εναν Ρ4@3 και να εχει ιδιες πανω κατω επιδοσεις με εναν Ρ4@3,2.Και απο o/cing πανε καλα.Εγω παντως ειμαι με Newcastle 24/7 @2530 undervolted με Performance Rating@3995.

Link to comment
Share on other sites

Όπως φαίνεται ποστάρουν μόνο amdάδες εδώ. Λοιπόν εγώ σαν intelas θα σου πώ τη δικιά μου γνώμη. Αν το βιάζεσαι πολύ και δεν θες να βάλεις αρκετά λεφτά , πάρε amd. Αν θες να περιμένεις να μαζέψεις λίγα ακόμα πάρε έναν 630 , βάλε και ddr2 και άμα θες ακόμα περισσότερα , βάλε υδρόψυξη , ρίξτου και ένα O/C και θα έχεις και γ*μώ τα συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Mια ερωτηση.Η DDR2 ειναι πολυ πιο γρηγορη απο την DDR?Εμενα παντως μου φαινεται πως συμφερει η απλη DDR γιατι και αρκετα πιο φθηνη ειναι και με καλο Latency εχουν στα default fsb παρομοιες επιδοσεις.Διορθωστε με αν κανω λαθος.Παντως οι Α64 εχουν πολυ καλυτερη σχση αποδοσεις/τιμης..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.