Jump to content



Χρειάζομαι την βοήθεία σας


jarik

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Αν και γράφτηκα σήμερα σ’ αυτό forum, το επισκέπτομαι εδώ και πολύ καιρό σχεδόν κάθε μέρα. Κατά την γνώμη μου είναι το πιο πλήρες ελληνικό forum σχετικά με τους Η/Υ και όχι μόνο.

Αφορμή είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτόν τον καιρό σχετικά με την σύνδεση ενός DVD-R ( NEC ND-3520A 16x8x) στον Η/Υ μου.

Η μητρική μου είναι η ASUS P5AD2-E Premium (http://uk.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=0&model=371&modelmenu=1 )

Η συγκεκριμένη μητρική έχει 3 IDE connectors. Συγκεκριμένα έχει:

Primary IDE connector, IDE RAID connectors PRI_RAID1 και SEC_RAID2.

Αυτό που θέλω εγώ είναι να συνδέσω το DVD-R σε ένα από τα 2 IDE_RAID connectors, το Primary IDE connector είναι πιασμένο. Έτσι εγώ το δοκίμασα ενώ όταν έκανε το σύστημα boot το εντόπιζε στο IDE devices αλλά μέσα στο λειτουργικό (WinXP Pro GR + SP2) δεν το εντοπίζει καθόλου.

Θέλω να μου πείτε εάν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λέω…?

Ακόμα κάτι :034: , όταν μπουτάρει το σύστημα μου πετάει αυτό το error: “Secondary Master Drive – ATAPI Inconpatible” Έχω ένα ΣΑΤΑ σκληρό δίσκο (Seagate 80GB) μέσα χωρίς να όμως να έχω εγκαταστήσει αρχικά (πριν δλδ βάλω το λειτουργικό) τα σχετικά ΣΑΤΑ, RAID drivers… Το σύστημα ξεκινάει κανονικά.

Ξέρει κανείς για με το τι περίπου έχει να κάνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :058: :055:

Link to comment
Share on other sites

Πιθανον o controller να έχει drivers και για Raid αλλά και για απλό ATΑ. Δες στο CD με τα drivers και το manual αλλά πολύ φοβάμαι όπως λέει και ο Γιάννης μάλλον δεν θα υποστιρίζει optical devices. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τους δίσκους στο Raid controller με οδηγούς ATA (nonRaid) και στον απλό controller να βάλεις το DVD-R...

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλα αναγκστηκά ένα απο τα παλιά drives μου και έβαλα το DVD-R προς το παρών.

Μετά σκέφτομαι να βάλω κανένα controller που να δίνει επιπλέον IDE connectors λογικά θα υπάρχει τέτοιο πράμα αλλά δεν είμαι σίγουρος για τις ταχύτητες...

Οσο για το σκληρό πειράζει που έβαλα το λειτουργικό χωρίς να βάλω οδηγούς? SATA είναι

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να πάρεις pci κάρτα . Στον απλό IDE βάζεις τα οπτικά μέσα... μέχρι 4 σύνολο. Στους άλλους IDE να βάλεις άλλα τόσα , ακόμα και αν δεν τους χρησιμοποιήσεις σαν raid σύστημα. Μπορούν να δουλέψουν και σαν απλοι IDE controllers..

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σχέση το ότι είναι RAID. Είναι νομίζω κανόνας αυτή η πατάτα με τους onboard controllers. Και δεν φταίνε και οι controllers. Οι περιορισμοί αυτοί μπαίνουν νομίζω επίτηδες από τους κατασκευαστές είτε των controllers είτε τψν μητρικών. Μπορεί έτσι π.χ. κάποια εταιρία παραγωγής μητρικών να αγοράζει ποιο φτηνά τους controllers αυτούς. Ποιος ξέρει...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.