Jump to content



Ερώτηση αρχάριου!!!!!!!!


alek333

Recommended Posts

Κάνω τις ερωτήσεις αφού έχω διαβάσει τα προηγούμενα threads απλά είναι πιθανον κάτι να μου ξέφυγε. Έχω την εξής κάρτα: HIS EXCALIBUR RADEON 9600 128MB. Έχω κατεβασει το ATITool και μου δείχνει τισ default τιμες στις οποίες δουλευει η κάρτα:core 324.00 mem 204.50. Ολα καλά. 1η ερώτηση γιατί η μνήμη δουλεύει στα 204.50 ενώ το site της HIS δίνει 400? 2η ερώτηση Οι τιμές maxcore kai maxmem του ΑΤΙΤool είναι οι μέγιστες που πιάνει η κάρτα με ασφάλεια με την ψύξη του κατασκευαστή ή οι μεγιστες που μπορει να πιασει γενικά η καρτα χωρις errors kai artifacts με κίνδυνο όμως να ανεβάσει θερμοκρασίες και να την χαιρετήσω? Και τελευταία γιατι ξέρω ότι ήδη σας έπρηξα αυτή η κάρτα έχει κλειδωμένα pipelines όπως απο οτι διάβασα εχουν μερικές 9550, που ξεκλειδώνονται με softmod ή άλλο τρόπο? Το chip type είναι το RV350. Eυχαριστώ πολύ sorry για το μέγεθος του μηνύματος.

Link to comment
Share on other sites

Για τις ram αν δεν κανω λαθος ειναι ddr... οποτε σωστα λεει το site! Για το αλλο αν απο αποψη ψυξης δεν ειναι και τελεια τοτε η καρτα ισως εχει artifacts δηλαδη δεν θα ειναι σταθερη εκει οποτε δεν θα παει τοσο ψυλα το ati tool!

Link to comment
Share on other sites

Το 400 που βλεπεις ειναι η χρονισμοι της μνημης επι 2.Δλδ την DDR κατασταση.Τωρα οσον αφορα τους μεγιστους χρονισμους μνημης και πυρηνα θα τους βρεις αν κανεις κλικ στο κουμπι που λεει Find Max Core ή Find Max Mem.

Αυτα σημενουν να βρει το προγραμμα τους μεγιστους χρονισμους μνημης και πυρηνα

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να μην μπορείς. Δεν υποστηρίζεται από όλες οι κάρτες γραφικών η δυνατότητα να βλέπεις θερμοκρασίες ή/και τις στροφές του ανεμιστήρα που έχουν για την ψύξη.

Αν τα προγράμματα της κατασκευάστριας εταιρίας δεν βλέπουν θερμοκρασίες τότε απλά δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εξαρτήματα να τις μετρήσουν πάνω στην κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Για τη συγκεκριμένη κάρτα δεν μπορείς να δεις θερμοκρασία από κάποιο πρόγραμμα... πρέπει να τοποθετήσεις κάποιον σένσορα θερμοκρασίας επάνω στο core, ώστε να έχεις ένδειξη σε κάποιο front panel του κουτιού, όπως π.χ. αυτό.

Αν το μόνο που θέλεις είναι να εξασφαλίσεις πως η κάρτα ψύχεται επαρκώς, καλύτερα ΙΜΗΟ να πάρεις ένα Arctic Cooling Silencer και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, θα σου απαντήσω στην 3η ερώτηση που δεν έχει απαντήσει κανείς μέχρι τώρα. Ούτε η 9600 ούτε η 9550 έχουν κλειδωμένα pipelines, οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Περι Atitool.

Το συγκεκριμενο προγραμμα οταν του πατησεις μια απο τις δυο επιλογες που εχει για να βρει η την μεγιστη συχνοτητα του πυρηνα της καρτας η την μεγιστη συχνοτητα των μνημων αρχιζει και ανεβαζει τις ταχυτητες και συνχρονως ελενχει την καρτα για artifacts,και αναλογα ανεβαζει η μειωνει τα νουμερα.Οποτε δεν εχεις προβλημα για να σου παθει καποια ζημια η καρτα.Εγω το χρησημοποιω και σε αυτην και στην προηγουμενη καρτα γραφικων που ειχα χωρις κανενα προβλημα.Επεισης καλο ειναι να το βαζεις να δουλευει για αρκετες ωρες σε καθε τεστ που κανει και μετα να αφαιρεις γυρω στα 5-10 mhz και απο τα δυο αποτελεσματα που θα σου βγαλει σαν max για να αποφυγεις την υπερθερμανση του πυρηνα απο τις μνημες και το αντιθετο.

Φιλικα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια οι θερμοκρασιες που εμφανιζουν τα διαφορα προγραμματα των κατασκευαστων hardware δεν ειναι πραγματικες.Ειναι τελειως προσεγγιστικες.Πως μπορουμε να μτρησουμε τη θερμοκρασια του πυρηνα?Μαλλον δε μπορουμε.Μετραμε λοιπον τη θερμοκρασια πανω στη ψυκτρα.Με ενα σωστο cooling system μπορουμε να μην μας απασχολουν ζητηματα θερμοκρασιας

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.