Jump to content


ΑMD ή INTEL για HTPC-GAMES?


fonzi

Recommended Posts

Είμαι γενικά υπέρ AMD.

Αλλά θέλω να στήσω ένα HTPC στο σαλόνι το οποίο όμως πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και για παιχνίδια.

Λέτε συμφέρει AMD ή INTEL?

πχ αν πάω για AMD θα στήσω ώς εξής το σύστημα:

SHUTTLE SN25P (939-NF4) -350W- CARD READER

ATHLON 64 3000+

2X512

2X200 RAID 0

6600 GT EE

NEC 3520

MICROSOFT REMOTE CONTROL

WINDOWS MEDIA CENTER

TV κάρτα με mpeg2 hardware συμβατή με MEDIA CENTER

Σκέφτομαι μόνο αν συμφέρει καλύτερα σαν κουτί το DIGN HV5 που έχει οθονίτσα, remote και καλή ποιότητα (το σκέφτομαι διότι έχει μόνο μικροATX τροφοδοτικό 250w και δεν πρέπει να παίρνει μεγάλο).

Το shuttle με προβληματίζει στο χρώμα και στο ότι έχει μια PCI (για κάρτα γραφικών) και μια PCI-E (oxι απλή) για κάρτα πχ τβ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ένας Α64 είναι η καλύτερη λύση. Με ένα Winchester έχεις χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλές επιδώσεις. Είναι και κρύος σας επεξεργασής, έχει και το cool & quiet.

Τώρα.... encoding στο σαλόνι δεν νομίζω να κάνεις οπότε η πολυεπεξεργασία ενός Pentium 4 δεν νομίζω θα είναι και τόσο χρήσιμη από την στιγμή που θα βράζει η cpu.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να φτιάξεις αθόρυβο κουτάκι. Και στην περίπτωση αυτή θα σου πρότεινα προσοχή στην κάρτα γραφικών και το σύστημα ψύξης της αλλά και στους δίσκους. Καλύτερα να διαλέξεις τους ποιο αθόρυβους παρά κάποιους οι οποίοι απλά θα είναι ελαφρώς ποιο γρήγοροι.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ. (Μαλλον μιλάμε ταυτόχρονα και σε άλλο φορουμ ε?)

encoding μάλλον θα κάνω διότι θέλω να το χρησιμοποιώ σαν ψηφιακό βίντεο μέσω κάρτας (haupauge, canopus κλπ) αλλά δεν νομίζω ότι θα ψήνεται ο επεξεργαστής αν η κάρτα έχει mpeg2 hardware encoder...

Link to comment
Share on other sites

SHUTTLE SN25P (939-NF4) -350W- CARD READER

Το 350W τι σημαινει ?

Αν ειναι 350waττ τοτε ανεβασε...:)

ΕDIT

τωρα ειδα τι λες και ποιο κατω μπερδευτικα...

Οτι κ να παρεις προσπαθισε να βαλεις κατι πιο μεγαλο αν χωραει(λολ πως τα λεω..)πανω απο 350........W

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς οι Pentium 4 ψήνονται γενικότερα λόγο μεγάλης κατανάλωσης. Ένας 2.8 Northwood μεταχειρισμένος ίσως να ήταν καλύτερη λύση αν αποφασίσεις ότι έχεις ανάγκη το ΗΤ.

Πάντως από την στιγμή που η κάρτα τηλεόρασης θα έχει hardware mpeg2 encoder δεν νομίζω ότι σε απασχολούν οι multitasking δυνατότητες των AMD. Αν όμως σκοπεύεις να κρατάς αρκετή ώρα το PC αυτό ανοιχτό να κωδικοποιεί video τότε και μόνο τότε ίσως να παρουσιάζει ενδιαφέρον η λύση ενός Pentium 4.

350W πάντως για τέτοιο τύπο μηχανήματος είναι μια χαρά αν όχι πολλά!

Υ.Γ. Στο άλλο forum απλά μου κάνανε εντύπωση τα 80W που αναφέρθηκαν για τους Winchester. Τα 67W που αναφέρεις εκεί για τον 3000+ είναι η max κατανάλωση και νομίζω για τον 3000+ είναι ακόμα ποιο χαμηλά για default ταχύτητες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.