Jump to content


Μεταφορά raid0 σε άλλη μητρική how to?


Recommended Posts

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με κάποια αναβάθμιση που θέλω να κάνω. Έχω 2 δίσκους sata οι οποίοι είναι σε raid0 και 2 pata πάλι σε raid0 σε διαφορετικό controller πάνω στην ίδια μητρική (της υπογραφής μου). Πρόκειται να αλλαξω μητρική και θέλω να ρωτήσω αν το νέο board θα μου αναγνωρίσει τις συστοιχίες χωρίς πρόβλημα χωρίς να τους ξαναδημιουργήσω? ή θα πρέπει να τα ξαναφτιάξω από την αρχή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η νέα μητρική θα έχει άλλον controller και θα χρειάζεται τους δικούς της drivers, δεν θα μπορέσεις (κατά πάσα πιθανότητα) να μεταφέρεις το RAID. Θα πρέπει να το ξαναστήσεις από την αρχή και δυστυχώς θα χάσεις όλα τα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο ασφαλές είναι να μεταφέρεις τα δεδομένα σου σε άλλους δίσκους (nonRaid) και να ξαναφτιάξεις από την αρχή καινούριες συστοιχίες στη καινούρια μητρική.

Ακόμα και τους ίδιους controllers να έχει δε νομίζω να το σώσεις…

Πάρε πρώτα ένα Backup μιας και έχεις βλέπω πολλούς δίσκους και μετά πειραματίσου…

Η μόνη ίσως περίπτωση είναι αν ο raid controller είναι σε PCI slot με δικό του ξεχωριστό (από τη μητρική) bios. Εκεί πολύ πιθανό να μη χαλούσε η συστοιχία γιατί θα έμεναν οι ρυθμίσεις στο bios του controller και όχι της μητρικής…!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.