Jump to content


Mε nf4...


kbilly13

Recommended Posts

Mετά από μία "στραβή"-ατυχία που μου έκατσε με την Κ8ΝS-Ultra 939, είπα να πάρω μια άλλη μητρική, 939-agp να κάνω τη δουλειά μου - τίποτα ετοιμοπαράδοτο! και εγώ μέσα στην "κάψα"... ώσπου βλέπω το μαύρο διπλό κουτί με τα χρυσά γράμματα της Gigabyte και τον κωδικό 3D1... λέω εδώ είμαστε!

Η πρώτη έκπληξη ήρθε ανοίγοντας τα κουτιά... μόνο εγώ δεν ήμουν μέσα!

4 sata I & 4 sata II cables με όλους τους αντίστοιχους μετατροπείς για τα ρεύματα των sata (8), 6 σύνολο usb 2.0 ports (brackets, +4 στο mobo σύνολο 10usb 2.0) , 2 firewire 800 1394b, pci wireless lan card!, το D.P.S., το SLI connector, ενώ και στην κάρτα γραφικών υπάρχει dvi to D-sub adapter, s-video cable, και μετατροπέας s-video to progressive scan adapter! (r.g.b.) και υποστήριξη HDTV!, μεταλλικό SLI bridge holder...

Aυτά σε συνδυασμό με τον υπερπλήρη εξοπλισμό:

8 sata με πολλούς συδυασμούς για raid (0,1,5,0+1,Jbod) αλλά και πολλούς συνδυασμoύς για ide & sata raid ( Cross SATA/PATA 0,1,0+1,JBOD μέσω NVRaid!) με λίγα λόγια μπορείς να κάνεις τα πάντα...

Dual gigabit lan, με τον έναν controller πάνω στο PCI-Express Bus!

3*firewire 800 1394b

10 usb 2.0

802.11g wireless lan card

ALC850 Audio 8ch.

Dual power system, με extra 7 Nec mosfets να ψύχονται από (μπλε φωτισμού) ανεμιστηράκι και extra πυκνωτές (Sanyo, Rubicon, Yishikon - όλοι Japan).

Dual Bios

.... Tι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς! Η μητρική αυτή ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό...

Κάποιες παρατηρήσεις:

θυμάστε που σε κάποια πρώτα μοντελα ακουμπούσε ένας πυκνωτής του D.P.S. με έναν πάνω στη μητρική? Αυτό διορθώθηκε, και επιπλέον σου δίνει μαζί και έναν μεταλλικό έλασμα που εφαρμόζει σφιχτά πάνω στο D.P.S. για να το κρατάει σταθερό!...

Η μητρική δεν έχει πρόβλημα να παίξει με 2 Giga, 4 double sided μνήμες - (3 διαφορετικές!) στα 213 είμαι τώρα με 2Τ φυσικά..

Το bios είναι πολύ πλούσιο σε ρυθμίσεις-tweaking... μέχρι και ocing στην κάρτα γραφικών μπορείς να κάνεις από εκεί! και να δηλώσεις τι μάρκα μνήμης και chips έχεις και να σου κάνει το αντίστοιχο performance optimization!

H διπύρηνη κάρτα γραφικών "σκοτώνει"! με επιδόσεις καλύτερες και από 6800ultra ή από 2*6600GT σε sli! ενώ έχει και πολύ αποδοτικό σύστημα ψύξης που δροσίζει και τις 1.6ns μνήμες...

Από ocing, παρά τα 2Giga μνήμη, είμαι ώς τώρα στα 9*260 απόλυτα σταθερά...

Επιδόσεις-benchmarks μόλις τελείωσω τα tests...

Link to comment
Share on other sites

το πακέτο πήγε περίπου 500 ευρώ με κάποιες δόσεις... και νομίζω ότι συμφέρει αν θές top Mobo και κάρτα που θα κρατήσεις κιόλας για αρκετό καιρό...

Ως τώρα παιδιά όλα δουλεύουν ρολόι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα

Η μόνη παραφωνία είναι ότι δεν βάζω 260 από το bios, αλλά μέσω του easytune στα windows

κάτι που θα λυθεί με επόμενο bios...

Aπό ότι φαίνεται, συμφέρει η λειτουργία στα 9*260 με τις μνήμες 213, και χωρίς πολλά ρεύματα

προσπάθησα και στα 9*267 (2.4) με τις μνήμες στα 200 οπότε δεν συμφέρει και χώνω και περισσότερα ρεύματα...

Η κάρτα είναι σταθερή στα 540/1240

Επιδόσεις σύντομα

-

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι πως αν χρειαστεί κάποια στιγμή να βάλεις κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών, η 3D1 κάρτα που έχει τώρα θα πάει αναγκαστικά στο ντουλάπι, καθώς δεν δουλεύει σε καμμία άλλη μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Και απο εμενα καλοδουλευτα και ριξε μας και κανα Bench μας εχει φαει η περιεργια...!

Τωρα για την 3D1 εγω πιστευω οτι οταν οι αλλες εταιριες θα βγαλουν παρομια μοντελα με ενα update στο bios ολα θα ληθουν γιατι αλλιως δεν γινεται δεν νομιζω πως τους συμφερει κιολας...!

Link to comment
Share on other sites

ας τα πάρουμε με τη σειρά

@Νarayan τι καλύτερο να βάλω? θα πρέπει να σκάσω μία περιουσία! (για 2*6800GT π.χ.) Η κάρτα αυτή θα με καλύψει σίγουρα για πολύ καιρό ακόμα... μετά θα αλλάξω πλατφόρμα, και τότε, θα τα δώσω πακέτο - δεν με απασχολεί αυτό ;)

@madg, έχω το τελευταίο Bios - όντως έχει πολλές αλλαγές!

@Ujin, δεν είχα δει αυτό το test - η 6800 Ultra όντως φαίνεται να υπερτερει (λίγο) σε games, ΑΛΛΑ όχι παντού, και σε πολύ μεγάλες αναλύσεις και με τα φίλτρα ενεργοποιημένα σε μεγάλο βαθμό - εγώ παίζω σε 1280*1024 ούτως ή άλλως λόγω οθόνης (tft 17'')

@pokemon, δεν χρησιμοποιώ την onboard, αλλά μία SB Audigy

@planetman, έχω 2 twinmos speed premium, και 2 Κingston KVR Cas2.5 - όλες 512mb, εκ των οποίων θα κρατήσω το ένα ζεύγος τελικά - τώρα δοκιμάζω-στρώνω τις Κingston: δεν τα πάνε και άσχημα... ως τώρα 221 με 2.5-3-3-7 1Τ με μόνο 2.60vmem...

@AtariXP, έρχεται σε λίγο ένα 3dmark2001 που ζήτησες - στα 2400mhz (9*267 - ram 2.5-3-3-7 1T)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.