Jump to content


Asus p4c800 e del και προβλημα με raid 0 σε sata


Recommended Posts

Παιδες οσοι εχετε asus p4c800 e deluxe ενα (επειγον) χερακι! Ταφτησε ο σκληρος μου, (ηταν στα τελευταια του το καταλαβαινα) και πηρα δυο maxtor sata 120gb. Πως δημιουργω το raid? Πειτε μου ολα τα βηματα. Με το manual και τη βοηθεια ενος φιλου μπερδευτηκαμε. Οταν bootaρει και οταν κανει scanning ide drives μου βγαζει ενα μηνυμα no array defined. Εκανα το array ok (raid 0). Μετα τι κανω? Πρεπει να χρησιμοποιησω δισκετα με τον raid controller μεσα, και αν ναι τοτε ποια αρχεια απο το cd της asus πρεπει να βαλω μεσα. Δωστε ολο το path.

Εννοειται οτι οποιος μπορει να βοηθησει ας το κανει απλα οσοι εχουν την ιδια mobo θα τους ειναι πιο ευκολο.

Link to comment
Share on other sites

1) εχονταςε ενεργοποιήσει το raid bios απο το κύριο Bios της μητρικής σου, Bootατωντας ο ΗΥ θα σου βγαλει ενα μυνημα που ο raid ψαχνεςι για δίσκους, σου εμφανίζει ενα συνδιασμο πλήκρτων που πρεπει να πατήσεις για να μπεις στο radi bios. Εκει διαλέγεις τους δίσκους σου, τη μορφή της συστοιχιας (raid 0 ή 1) και το stripe size (προτείνω 128ΚΒ).

2) Στη συνέχεια κανεις εγκατασταση ταν winxp και στην πρωτη οθόνη πατας F6, (στο ζηταει αλωστε στο κάτω μέρος "press F6 if you need to install third party scsi or raid devices), αργότερα θα σου ζητήσει τη δισκέτα τη βάζεις μέσα στο floppy και διαλέγεις τον κατάλληλο driver.

αυτό ηταν.

-----

το βήμα 2 δεν είναι απαραίτητο αν δε σκοπευεις να εγκαταστήσεις τα win στο raid. Αν έχεις τα win σε άλλο δίσκο και τότε αφού φορτώσουν βάλε τη δισκέτα με τους οδηγούς και απο το device manager κανε εγατασταση των drivers.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ενταξει με αυτα....αλλο ειναι το προβλημα. δεν ξερω ποια αρχεια να βαλω στην δισκετα....ποσταρω screenshot αφου το βλεπω αναγκαιο.....

Που παω? Στο viaraid η στο promise? και μετα το καθενα εχει αλλα χιλια δυο μεσα....

post-1364-1442174076,2327_thumb.jpg

post-1364-1442174076,2723_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

To λογικο ειναι μια δισκετα με αυτο στο 378raid και αλλη μια με αυτο στο setup που σου ζηταει μετα τωρα...

Μα καλα κανενας δεν εχει κανε raid sata Με αυτη τη mobo ???

Link to comment
Share on other sites

κοιταξε το Manual της μητρικης σου να δεις σε ποιον controller ανήκουν οι υποδοχες που συνδεεις το δίσκο...

επίσης google για να δεις πιον ακριβως εχεις

το πολυ πολυ βαλε τα win να ψαξουν μεσα σε ολοκληρο το cd για τους κατάλληλους οδηγούς!

Link to comment
Share on other sites

ara oi δριωερσ ειναι οι 378raid που βρισκονται στο φάκελο promise...

συγνωμη αλλα δεν καταλαβαίνω που ακριβως είναι το πρόβλημα. στη δημιουργιοα της συστοιχίας η στην εγκατάσταση των οδηγών ή καπου αλλού????

Link to comment
Share on other sites

Ειναι στο οτι δεν ξερω ποια files να βαλω στη δισκετα. δοκιμασαμε πολλα, αλλα non worked. Στο setup των win παταω f6 και μου βγαζει οτι καποιο αρχειο δεν υπαρχει η εχει προβλημα, δεν θυμαμαι ακριβως...

Link to comment
Share on other sites

αν το ραιδ ειναι τελικα στον promise κατεβασε αυτο http://www.asus.com/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=21&l3_id=1&m_id=2&f_name=378RAID.zip~zaqwedc

κατέβασε και αυτο που είναι για την μητρική σου http://www.asus.com/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=15&l3_id=20&m_id=3&f_name=378raid_100137.zip~zaqwedc

Link to comment
Share on other sites

Λολ. Πεταω! αυτα τα files που εβαλα(τα highlighted) χρειαζοταν τελικα. τα αναγνωρισε το setup! Πριν μου εβγαζε οτι ενα αρχειο δεν υπηρχε η εβγαζε προβλημα αλλα τωρα τπτ. Αντε να δουμε παρακατω. Θα κρατησω μια επιφυλαξη αλλα δεν νομιζω. πρεπει να δουλεψε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.