Jump to content



Τρελο προβλημα!!!!


Insane

Recommended Posts

Για χαρα και παλι.Αφου επανηλθα με νεα μητρικη,επανηλθαν και τα προβληματα.Λοιπον για οσους δεν θυμουνται το setup μου:Abit is7-E2 με 865pe chipset,p4 3ghz northwood kai mem 2*512 twinmos 400(Vdimm 2.8).Το προβλημα ειναι το εξης.Με το fsb στο 235(default Vcore) kai διερετη 1:1,τρεχοντας super p και prime βγαζει λαθη.Αλλαζοντας τον διερετη σε 2:3 η 5:4 μετα απο λιγη ωρα στα win βγαινει η μπλε οθονη του θανατου και ο υπολογιστης κανει restart.Εχω δοκιμασει τα παντα.Ανεβασα τα timmings,εδωσα περισσοτερο ρευμα στη cpu,τιποτα.Ολο τα ιδια.Τι μπορω να κανω για να ανεβω πανω απο 235(εστω και με διερετη)?Παλαιμαχοι ζηταω την βοηθεια σας. :023:

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια το θεμα ειναι ενα.Οτι με fsb 235 και διερετη 1:1 τρεχουν κανονηκα τα win ασχετα αν βγαζει λαθη το prime kai to super p.Οταν βαζω τον διερετη στο 3:2 η στο 5:4 τοτε κολαει ο υπολογιστης και βγαζει την μπλε οθονη.Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι γινεται αυτο.Λογικα δεν θα επρεπε να με αυτουρ τους χρονισμους να μην κολλαει?

Link to comment
Share on other sites

Με τον επεξεργαστη που εχεις πρεπει να εισαι ευχαρηστημενος στα 3,5 Ghz με αερα. Εδω με prommie και 404 αεριο με το ζορι φταναμε τα 4Ghz και τρελο vcore εχω εκαψα και ενα 2,8. Ετσι και αλλιως ο north στα 3.5 ειναι λιγο ποιο γρηγορος απο prescott 3,6.

Link to comment
Share on other sites

Iσως τα twinmos ειναι βασισμενα σε winbond ch-5 ή σε καποια αλλη μνημη που δεν συμπαθει τους διαιρετες και το οτι δεν τρεχει prime και ουτε καν super pi λεει οτι η cpu ειναι τελειως unstable.......

Link to comment
Share on other sites

Aυτο με τους διαιρετες το ειδα και εγω με τις twinmos τις δικιες μου αλλα με utt τσιπακια!

Για δες και πες μας τι τσιπακια φορανε!

Εχεις να δωσεις παραπανω ρευμα στις μνημες?

Και δεν νομιζω να τερματιζει τοσο χαμηλα ο northy διοτι απο οσο ξερω περιπου 600hz πανω ολοι οι northy τα εχουν και με αερα!

Εμενα που ειναι και χαλια κομματι με αερα πηγαινε απο τα 2,6 στα 3,2 με ανεβασμα τασης ομως!

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδια δεν ειναι απολυτο οτι ολοι οι επεξεργαστες πανε πχ 600ΜΗΖ πανω με μια συγκεκριμενη ψυξη . Αλλο 3,2 αλλο 3,5 και αλλο 4,0 με αερα απο καποιο σημειο και μετα σε κοβει η τεχνολογια κατασκευης του επεξεργαστη. Γενικα οι καλοι northwood τερματιζαν καπου στα 3.6-3.7 με αερα και 4αριζαν με νερο αλλα ολοι ηθελαν παραπανω ταση αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο.Στις Abit προβλημα εχει ο 5:4 διαιρετης αλλα απο 260 fsb και πανω.Εμενα παντως μου λεει οτι δεν πηγαινει ο επεξεργαστης πιο πανω. Πες μας επισης σε ποια συχνοτητα εισαι σταθερος και με τι Vcore ωστε να το επαληθευσουμε. Πχ αν με 1,525 παει 3,45 σταθερα και με 1,600 δεν παει σταθερα 3,5 τοτε δεν ειναι ο επεξεργαστης το προβλημα σου εκτος αν επεσες σε κομματι που δεν ακουει σε ταση. Αν και απο την εμπειρια μου οι northy ακουνε μεχρι 1,7 απο εκει και πανω αναλογως το κομματι.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι σταθερος με fsb 233 χωρις αλλαγες στα volt(και του επεξεργαστη και των μνημων).Απο κει και πανω οτι και να κανω δεν παει με τιποτα.Εχω Δοκιμασει μεχρι και 1.7 την cpu και τις μνημες στο 5:4 με 2.8 για να παω 234 αλλα τιποτα.Απο 233 και πανω δεν παω με τιποτα.Και η μ****** ειναι οτι αλλαξε ην προηγουμενη μητρικη μου γιατι ειχε max fsb 233 και πηρα αυτη για να παω ποιο πανω..

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις μνημες καποιου φιλου σου η τεσπα καποιες(δεν ειναι αναγκη να ειναι δυο), βγαλε τις twinmos και βαλε αλλη/ες να δεις τι θα κανεις τοτε. Αν και παλι δεν λεει να ανεβασει...

Εγω να σου πω την αληθεια (την πικρη) πιστευω οτι εχει τερματισει. Αλλα δεν ξερεις ποτε, εικασιες κανουμε. Κανε αυτο με τις μνημες να δουμε...

Link to comment
Share on other sites

αφου λες οτι εισαι σταθερος με default ταση στα 233 και δεν πας πιο πανω ουτε με ταση ουτε με διαιρετη ριξε μια ματια στην θερμοκρασια επεξεργαστη σε πληρες φορτιο στην μαξ συχνοτητα που εισαι σταθερος.Το τσιπσετ ψυχετε καλα? δωσε και εκει ταση.Οπως ειπαν και τα παιδια αν μπορεις κανε δοκιμη με αλλες μνημες.Αν δεν μπορεις κανε δοκιμη με μια μονο μνημη (single channel).Πολυ σπανιο να τερματησει η Abit στα 233 συνηθως 300αριζει κανε και κανενα bios update και clear CMOS.

Link to comment
Share on other sites

Insane , με τα GAT της μνημης τι εχεις κανει ?? Ειναι στο Auto ή εχεις βρει καποιες ρυθμισεις καλυτερες ???

GAT ειναι οι τελευταιες 5 επιλογες στο bios/chipset . Ειναι εξτρα ρυθμισεις για τις μνημες. Δεν παιζουν ολες οι μνημες με το auto . Πρεπει να βρεις με ποιες ανεβαινει περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Τα εχω βαλει απο 2.5-3-3-8 σε 2.5-3-3-7 γιατι αν μιωσω οποιδηποτε απο τα αλλα δεν κανει ουτε boot.Παντος εχω δοκιμασει να βαλω και μεγαλητερους χρονισμους για να παω ποιο πανω αλλα ματαια.Τους δεχεται αλλα και παλι ποιο πανω απο 233 δεν παει.

Link to comment
Share on other sites

Απο θερμοκρασιεςμε 233 και full load εχω 52-54 βαθμους βασει τις μητρικης που οπως ξερω κλεβει.Ναι το chipset ψυχεται αρκετα καλα.Εχω βγαλει την τσιχλα που ειχε και εβαλα artic silver 5 και εβαλα και εναν 80αρι ανεμηστηρακι πανω του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.