Jump to content



Read First - Σκοπός του media forum & Οδηγίες


Recommended Posts

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ MEDIA FORUM

Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος ο οποίος έχει βρεθεί πολλές φορές στη θέση να διαβάζω το ένα thread μετά το άλλο σχετικά με αποτυχημένες προσπάθειες εγγραφής CDs ή / και DVDs, μειωμένες ταχύτητες εγγραφής ή ακόμα και απώλεια δεδομένων. Αρκετές φορές αν όχι τις περισσότερες τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία απόρροια χρησιμοποίησης μέσων εγγραφής κακής ποιότητας. Οποιοσδήποτε έχει χάσει πολύτιμα προσωπικά αρχεία λόγω κακών ποιοτικά μέσων μπορεί να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να έχει τη δυνατότητα αξιολόγησης των μέσων που χρησιμοποιεί.

Το forum αυτό έχει ως σκοπό του την παράθεση πληροφοριών σχετικά με τα μέσα εγγραφής CD και DVD που μπορεί κανείς να βρει κατά κόρον στην ελληνική αγορά. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν απλές παραθέσεις τιμών και σημείων αγοράς, εμπειρίες άλλων χρηστών με τα συγκεκριμένα μέσα και με διαφορετικούς οδηγούς, μέχρι και ποιοτικές αναλύσεις των εκάστοτε εγγραφών και παράθεση των αντίστοιχων γραφικών παραστάσεων.

Στο subforum αυτο δε θα βρειτε πληροφορίες σχετικά με οδηγούς εγγραφής, προβλήματα που σχετίζονται με προγράμματα εγγραφής κτλ. Για αυτό υπάρχει το DVD-R forum όπου και θα πρέπει να δημιουργείτε τα αντίστοιχα threads.

Γενικά εδώ θα μπορέσετε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στα μέσα που έχετε χρησιμοποιήσει ή που ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε. Αν δε βρείτε αυτό που ζητάτε, τότε μπορείτε να ζητήσετε τις αντίστοιχες πληροφορίες και να είστε σίγουρος ότι θα κάποια από τα μέλή μας θα έχουν την απάντηση στα ερωτήματά σας. Το forum αυτό είναι νέο και στα πρώτα του βήματα θα βασιστεί αρκετά στη δική σας συμβολή. :)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ THREAD ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΜΕΣΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Εάν θέλετε να ρωτήσετε πληροφορίες σχετικά με κάποιο μέσο εγγραφής, είτε αυτό είναι CD είτε DVD θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα βοηθήσουν τα άλλα μέλη να κατανοήσουν πιο εύκολα τι ακριβώς ζητάτε ούτως ώστε να απαντήσουν πιο γρήγορα και με περισσότερη άκρίβεια.

Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

1. Παραθέστε σωστά τον τίτλο του thread. Θα πρέπει να αναγράφεται η μάρκα του μέσου εγγραφής, ο κατασκευαστής του μέσου και η προτεινόμενη ταχύτητα εγγραφής, καθώς επίσης και τον οδηγο εγγραφής που χρησιμοποιήσατε .

Πχ. «Datawrite DVD-R 8x (FujiFilm03) – είναι καλά?»

ή "That's (TY-T02) kProbe quality scans - Plextor 708A"

ή κάτι ανάλογο.

2. Αναφέρατε τον κατασκευαστή του μέσου για το οποίο ρωτάτε ή παραθέτετε πληροφορίες. Οι περισσότεροι ίσως από εσάς γνωρίζετε ήδη ότι ο κατασκευαστής του εκάστοτε μέσου CD / DVD σπάνια ταυτίζεται με την εταιρεία που διαβάζετε στη συσκευασία αυτού. Για παράδειγμα πχ ένα DVD-R της εταιρείας Philips δεν κατασκευάζεται από την ίδια αλλά από την εταιρία Mitsubishi Chemicals Corp. Στις περισσότερες περιπτώσεις το να γνωρίζει κανείς που και από ποιον κατασκευάζεται το εκάστοτε μέσο δίνει πάρα πολλές πληροφορίες για την ποιότητα αυτού. Για να αναγνωρίσετε τον πραγματικό κατασκευαστή των μέσων που χρησιμοποιείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα προγράμματα. Περισσότερες πληροφορίες θα διαβάσετε εδώ.

3. Κατά την περιγραφή σας προσπαθήστε να είστε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται. Δώστε πληροφορίες για το μέσο στο οποίο αναφέρεστε, δείξτε φωτογραφίες αυτού και της συσκευασίας, links από το κατάστημα αγοράς.

4. Αν θέλετε να δώσετε πληροφορίες σχετικά με κάποια προσωπική σας εμπειρία με κάποιο μέσο, παραθέστε αποτελέσματα σάρωσης των εγγραφέντων μέσων με τη βοήθεια αντίστοιχων προγραμμάτων όπως το kProbe και το NeroCD \ DVDSpeed.

5. Τελευταίο και πιο σημαντικό ίσως, εδω δε ποστάρουμε threads που δεν έχουν σχέση με μέσα εγγραφής. Αν εχετε καποιο πρόβλημα με το recorder σας, το πρόγραμμα εγγραφής πχ Νερο κτλ ποστάρετε νέο thread στο αντίστοιχο forum. Threads που δεν ανηκουν στο media forum θα σβήνονται ή θα μεταφέρονται.

Αν το thread το οποίο φτιάξετε δεν τηρεί κάποια βασικά απαραίτητα κριτήρια όπως αυτά που αναφέρθηκαν ήδη να είστε σίγουροι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα τροποποιηθεί καταλλήλως ή θα σβηστεί είτε από μένα είτε από οποιοδήποτε άλλο μέλος της ΔΟ.

Αυτά καταρχάς, μπορεί να προστεθούν και άλλα στη συνέχεια. Ελπίζω αυτή η κοινή μας προσπάθεια να ευδοκιμήσει και να παρέχει βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.