Jump to content



Kάρτα με mpegII encoder;


fonzi

Recommended Posts

Είχα παραγγείλει hauppauge pvr250 που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Εψαξα για την νεότερη 150 αλλά δεν υπάρχει παρα μόνο εξωτερικό.

Η leadtek pvr2000 υπάρχει Ελλάδα και σε τιμή περίπου 100 ευρώ (τόσο έρχεται και η hauppauge με τα μεταφορικά από Γαλλία).

Ποιά να προτιμήσω; Αλλη παρόμοια με hardware mpegII encoder προτείνετε; Θα ήθελα όσο γίνεται βέβαια, να αποφύγω την αγορά απο εξωτερικό...

Link to comment
Share on other sites

Η pvr250 έχει hardware mpeg2 encoder αλλά έχει software decoder. Από τις δύο σαφώς τη leadtek εκτός και αν πας για τη haupauge pvr350 αλλά κάνει ένα σκασμό λεφτά…

Επίσης πρόσεχε γιατί νομίζω η pvr250 δεν έχει remote control (η MCE έκδοση γιατί η απλή δεν έχει ράδιο)..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά κάνετε ένα λάθος, καμία κάρτα δε έχει hardware encoder, έχουν embedded encoder, είναι τεράστια η διαφορά. Το πρώτο είναι κύκλωμα που κάνει encoding ενώ το δεύτερο είναι software encoder που τρέχει πάνω σε ένα chip.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε τη leadtek. Καθαρά από άποψη hardware ίσως η haupauge pvr 350 να είναι καλύτερη μετά η leadtek pvr2000 και τελευταία η haupauge pvr250.

Από άποψη software δεν μπορώ να συγκρίνω γιατί δεν έχω δουλέψει αυτό της haupauge αλλά θεωρώ την leadtek κορυφή όχι μόνο για το ότι έχει πολύ καλή εφαρμογή αλλά γιατί έχει και συνεχή υποστήριξη και αναβαθμίσεις τόσο της εφαρμογής όσο και των οδηγών….

Όσο για το software / hardware encoder / decoder για να μη μπερδεύεστε έχει ως εξής:

Decoder: Αποκωδικοποιεί το σήμα με τη βοήθεια του Conexant Broadcast Decoder chip (CX23882)

Encoder: Κωδικοποιεί σε MpegII real time capture audio / video με τη βοήθεια του Conexant Mpeg II A/V Encoder chip (CX23416) και της embedded ram….

attachment.php?attachmentid=6741&stc=1

post-172-1442174114,2498_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όχι η δικιά μου ειναι λίγο αρχαία (της υπογραφής). Η φώτο παραπάνω είναι από review ενός site και είναι αυτή που θέλεις να πάρεις.

Πρόσεχε τώρα, το cd θα έχει τα drivers για winxp γενικότερα (home / pro / mce). Το πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στα MCE 2005. Τα 2004 τα έχω βάλει και ξέρω σίγουρα ότι δεν είναι τπτ παραπάνω από τα xp pro με ένα ειδικό πρόγραμμα για multimedia εφαρμογές. Η διαφορά είναι στα 2005 που πολύ πιθανό να έχουν περισσότερες διαφορές, και οι drivers των απλών xp δεν είναι συμβατοί. Γιαυτό στο download section έχει:

Το Patch για να λειτουργήσει ο mpeg encoder

Τα Drivers συγκεκριμένα για τα MCE 2005 που έβγαλε την προηγούμενη βδομάδα (6/6/2005)

Το Utility για να απεγκαταστήσεις τους παλιούς drivers του cd που έβγαλε μόλις σήμερα (14/6/2005)

Επομένως αν έχεις εγκαταστήσει τους drivers του cd τους βγάζεις με το προγραμματάκι παραπάνω και στη συνέχεια βάζεις εκ νέου τους καινούριους.

Για σένα τώρα, αν έχεις τα MCE 2004 απλά βάλε ότι έχει το cd.

Αν έχεις τα MCE 2005 κάνε τα παραπάνω απλά πρώτα διασταύρωσε γιατί εγώ απλά στα γράφω σμπερασματικά... :039:

Αν την πάρεις περιμένω εντυπώσεις γιατί ψήνομαι... :003:

Link to comment
Share on other sites

Toυς έβαλε και γράφει:

"Και εγένετο φως! Δουλέυει Δεν ειναι τοσο καλη η εικόνα οσο με το προγραμμα της αλλα παντως δουλευει!!!"

Πάντως η hauppauge χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ με την leadtek για mpegII encoding. H hauppauge έχει και composite in (video & audio) που με βολεύει για να περάσω μέσα τις παλιές ταινίες απο 8ρα κάμερα. Εκτός και αν βρω 8ρα με s-video out οπότε πάλι βολέυομαι...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.