Jump to content


Στήσιμο εξωτερικής "πλατφόρμας-βάσης" για τεστ-αναβαθμίσεις και υλικά


kerneld

Recommended Posts

Θέλω να στήσω μια "εξωτερική βάση" για να μπορώ να συνδέω/συναρμολογώ υλικά (μητρικές, cpu, μνήμες, τροφοδοτικά, κάρτες κτλ) και να μπορώ να τεστάρω και να συναρμολογώ/αναβαθμίζω στα γρήγορα διάφορα μηχανάκια γνωστών και φίλων που έχουν πρόβλημα και έρχονται σε εμένα για βοήθεια.

Το να δουλεύεις μέσα σε κάθε κουτί είναι πολύ άβολο ειδικά αν έχεις αρκετά πράγματα μέσα (βάλε-βγάλε σκληρούς και τα καλώδια τους γιατί μπλοκάρουν τις μνήμες, ξήλωνε το μισό σύστημα για να βγάλεις την cpu και την ψύκτρα της κτλ) και θέλω να στήσω κάτι αντίστοιχο εξωτερικά.

Τι προτείνετε από υλικά π.χ. για να τοποθετήσω μια μητρική εκτός κουτιού με σχετική ασφάλεια (π.χ. ξύλο, αντιστατικό πλαστικό/αφρολέξ)? Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να την στηρίξω?

Για παράδειγμα, τα αντιστατικά πλαστικά σακουλάκια με τις φυσαλίδες που συσκευάζονται οι μητρικές μπορούν να λειτουργήσουν σαν "μαξιλαράκι" για να ακουμπήσεις πάνω μια μητρική και να συνδέσεις και τα υπόλοιπα πράγματα?

Αυτή την στιγμή έχω στα χέρια μου 4 μητρικές socket A, και 3 CPU και προσπαθώ να ταιριάξω αν η Χ μητρική του ενός σηκώνει τον ΑthlonXP 2200+ (ή αν τελικά τον παίρνει η ASUS A133V του άλλου), ή αν είναι ο Athlon 1,4 Tbred που κάηκε και όχι η Ψ μητρική του άλλου κολλητού (σίγουρα κάτι από τα 2 κάηκε αν όχι και τα 2 ή αν ρετάρει το τροφοδοτικό του). Περιττό να σας πώ ότι με έχει διαλύσει το συνεχές βάλε-βγάλε στο κάθε κουτί, βάζε ψύκτρες, σύνδεε σκληρούς, cdrom, ποντικοπληκτρολόγια κτλ κτλ κτλ. :026:

Εννοείται ότι θα έχω χύμα ένα παλιό τροφοδοτικό, ένα ποντικοπληκτρολόγιο, και ένα σκληρό dedicated για αυτή την δουλειά πάνω στο χειρουργείο......συγγνώμη τραπέζι έτσι ώστε να αλλάζω στα γρήγορα μητρικές, μνήμες, ψύκτρες και cpu.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τήν όποια βοήθεια.

Προς admins: υποθέτω ότι έβαλα το ποστ στο σωστό φόρουμ. Αν όχι στείλτε το εκεί που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη Λύση είναι το χαρτόνι διότι δεν είναι καθόλου αγώγιμο και δεν έχει και στατικό φορτίο όπως τα αφρολέξ .

Αν θές να κάνεις σωστή δουλειά πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη συσκευασίας , πάρε χαρτόνι και κόλα , (ξυλόκολα καλύτερα) και κόλα σε επίπεδα την φόρμα που θές για να μπορείς να ακουμπάς πάνω τις μητρικές και να είναι σταθερές.

Είναι η καλύτερη λύση αυτήν την στιγμή και μάλιστα μπορεί να γίνει και πολύ ωράιο αν έχεις και μεράκι. Πχ να το βάψεις με σπρέυ και να μην φαίνεται το χαρτόνι....

Link to comment
Share on other sites

Σερφάροντας για ψύκτρα στο silentpcreview.com έπεσα πάνω σε αυτά.

Greek, πως σου φαίνεται κάτι τέτοιο σαν ιδέα?

Ειδικά στην αριστερή φωτό φαίνεται ότι χρησιμοποιεί την λαμαρίνα που ακουμπά η μητρική από κάποιο κουτί, και στο κάτω μερος της ιδιοκατασκευής, ο σκληρός κάθεται επάνω στο αφρολέξ της συσκευασίας κάποιας μητρικής, αν δεν κάνω λάθος.

Στην δεξιά φωτό, που τα πράγματα είναι λίγο πιο χύμα, πειράζει που η μητρική ακουμπά κατευθείαν στο ξύλο?

post-183-1442174119,3746_thumb.jpg

post-183-1442174119,6368_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.