Jump to content


Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση XP


fonzi

Recommended Posts

Επαθα ακριβώς ότι και ο φίλος εδώ:

http://www.ozzu.com/ftopic39549.html

Πέρναγα xp (με sp1) σε νέο pc και να τι έπαθα:

αφού τα πέρασα, σε κάποια cd με λογισμικό που εγκαθιστούσα παρουσίαζε προβλήματα του τύπου ¨δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του τάδε αρχείου κλπ).

Υποπτεύθηκα το dvd drive (asus) αλλά μάλλον άδικα.

Αφού κάποια στιγμή κόλλησε και δεν έμπαινε με κανένα τρόπο παράθυρα (ούτε repair του λειτουργικού δούλευε) είπα να ξαναπεράσω windows. Επειδή ούτε να φορμάρω σωστά από παράθυρα μπόρεσα τώρα, αναγκάστηκα να φορμάρω απο cd εγκατάστασης linux. ΟΚ.

Μετά ξαναφορμάρισα και πήγα να ξαναπεράσω παράθυρα. Αμ δε!

Οταν έφτανε γύρω στο 70% στην αντιγραφή αρχείων, έβρισκε κάποια αρχεία που δεν μπορούσε να τα αντιγράψει. Αν του έδινα skip file συνέχιζε κανονικά αλλά μετά τα παραθύρια δεν δούλευαν ΟΚ.

Τι να κάνω τώρα, υποτεύομαι απο σκληρό (hitachi sata) μέχρι καλώδια και τα ξηλώνω όλα! Αλλάζω sata καλώδιο με το μαμίσιο που είναι εξαιρετικά κοντό και μου σπάει το πλαστικό μέρος του δίσκου που συγκρατεί το sata καλώδιο :(

To δένω με συρμα και συνεχίζω. Τα ίδια λάθη βγάζει και πάλι. Βάζω άλλη κόπια του cd εγκατάστασης -τα ίδια πάλι. Το αφήνω να κρυώσει τελέίως και ως εκ θαύματος περνάει κανονικά παράθυρα με ένα λάθος (δεν περνάει το αρχείο OEMBIOS.BIN). Το αφήνω να κρυώσει πάλι και τώρα τα λογισμικά (νερο κλπ) που αρχικά δεν πέρναγαν περνάνε κανονικά.

1) Αρα φταίει η θερμοκρασία;;

2) Να προσπαθήσω πάλι εγκατάσταση παράθυρα ή υπάρχει τρόπος άλλος για να περάσω τώρα το αρχείο OEMBIOS.BIN;

Link to comment
Share on other sites

Οχι.

Καλή θερμοκρασία cpu (~46).

Αλλά είναι πολύ στριμωχτό το κουτί (asus pundit-r) και ο δίσκος και το dvd και οι μνήμες τρώνε όλη τη θερμοκρασία που αποβάλλεται από την ψύκτρα της cpu και με το χερι που δοκιμάζω ψήνονται... Η θερμοκρασία κάνει τέτοια κόλπα;

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω? Μπορεί να είναι και θέμα DVDROM ιδίως αν σου κολλάει σε συγκεκριμμένο αρχείο κάθε φορά. Δοκίμασε με άλλο DVDROM.

Ένα memtest επίσης ίσως να είναι καλή ιδέα.

Κάτι το πρόχειρό όσο και μπακαλίστικο, μιας και φαντάζομαι μιλάμε για το HTPC. Άνοιξέ το και βάλε κανένα air condition/ανεμιστήρα δωματίου να φυσάει μέσα στο case. Αν είναι θέμα υπερθέρμανσης κάποιου εξαρτήματος τότε θα γίνει σωστά η εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Aυτό θα κάνω να δω.

Δεν είναι το HTPC.

Είναι ένα booktype (δεν είναι πολύ μεγαλύτερο απο χοντρό βιβλίο) barebone asus pundit-r. Πανέμορφο αλλά πολύ στριμώκολο... Το φτιάχνω για pc της γυναίκας μου. Το έχω κόψει στο πλάι, έχω βάλει μεγαλύτερο και αθόρυβο ανεμιστήρα στη cpu (akasa 80mm) και του έχω celeron 2,4, 2x256 ram, 1x160 sata hitachi, asus 1604 dvd-rom. ήχος και vga (dvi out) onboard. Δισκέττα όχι.

Link to comment
Share on other sites

μνημες...τρεξε memetest να δεις τι παιζει..

το ιδιο ακριβως επαθα πριν 10 μερες..και παραλιγο να στειλω για rma σκληρο,dvdrom κ μητρικη πακετο.. τελικα ηταν οι καινουριες twinmos 2x512 που ειχα βαλει πανω πριν 2 μερες κ εβγαλαν 14000 λαθη μονο στο 1ο τεστ του memtest86+..(και οι 2 κ εφυγαν για RMA στον "χοντρο",με την ελπιδα να μου ξαναβρει...11Α4Τ..λεμε τωρα..)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.