Jump to content


μεταφορα και στατικος ηλεκτρισμος μια λυση ρε παιδες


fsbmaniac

Recommended Posts

ρε παίδες θέλω να μου πείτε με ποιο τρόπο μπορώ να προστατεύσω την μητρική μου καθώς και κάποιες επαγγελματικές κάρτες ήχου που έχω ώστε να της emtafero χωρίς να γίνει τίποτα λόγο ηλεκτρικής φύσης στατικός ηλεκτρισμός και όλα τα αλλα. μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχη αλλα δεν πεζό με κάρτες ήχου 1200 ευρώ η κάθε μια. είναι σοφό να τις τυλίξω με αλουμινόχαρτο ?κάπου το είχα δει... αλλα σκέφτομαι ότι αν ένας πυκνότης έχει μέσα έστω και λίγο ρεύμα θα το διοχετεύσει αλλου μπορεί και να βραχυκυκλώσει.. κάποια λύση ? λέτε να παο σε κατάστημα με pc και να ζητήσω να μου δώσουν 3-4 σακουλάκια από αυτά που έρχεται η μητρική μέσα που είναι ειδικά για στατικό ηλεκτρισμό ??? κάτι άλλο ?

Link to comment
Share on other sites

Aυτα τα σακουλακια που λες ειναι η καλυτερη λυση... Ειναι αντιστατικα και αν πας ζητα καμποσα οποτε να εχεις και καβαντζα μηπως σου χρειαστουν στο μελλον περισσοτερα!

Link to comment
Share on other sites

εγώ μια φορα είχα πάθει ένα παρόμοιο πρόβλημα...

είχε μαζέψει στατικό ηλεκτρισμό το pc και δεν άνοιγε καθόλου....

αφού το άφησα μια μέρα την επομενη άνοιξε...

ρώτησα και μου είπανε ότι όταν χρησιμοποιείς συνεχεια το pc σου γίνετε αυτό...

στην περίπτωση μου δεν τον κλείνω καθόλου....

Αλλα δεν μου καταστράφηκε tpt...

όντως δίκιο έχεις που λες ότι δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα...

και τώρα τα σακουλάκια δεν ξέρω κατά ποσο θα βοηθήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Καλό είνα να έχεις και γάντια στα χέρια για παραπάνω προστασία .Δεν ξέρω αν τα χειρουργικά προσφέρουν αντιστατική προστασια , αλλά σε κάποιες ακριβες κάρτες παλιότερα τουλάχιστον,μέσα στην συσκευασία είχαν κάποια παρόμοια γαντια.

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και δεν θέλω να παίξω με τις κάρτες αυτές που έχω έχουν πάνω 2-3 dsp processors η κάθε μια και γενικά είναι foul.

αυτό με τα γάντια είναι σίγουρο μπορεί κάποιος να μας πει επειδή έχω γάντια από latex (στην χειρότερη ένα προφυλακτικό :p ). πάντως πολύ σημαντικό είναι το pc να έχει καλή γείωση και να βάζουμε όσες περισσότερες βίδες μπορούμε για την στερέωση την mob πάνω στο κουτί και να ξέρουμε ότι η γείωση στην πρίζα μας δουλεύει καλά .εγώ πριν ανοίξω το κουτί κάνω το εξής κλείνω τον διακόπτη του "πολυμπριζου" και ακουμπάω το pc σε ένα μεταλλικό μέρος με το χέρι μου και ταυτόχρονα πατάω να ανοίξει για 1 sec ξεκινάνε ανεμιστήρες λαμπάκια και μετά stop άρα κρατάει ρεύμα μέσα οι πυκνωτές και είναι πολύ επικίνδυνο να μαστορεύεις με το pc μη γειωμένο και χωρίς ρεύμα μέσα.πάντως αν ξέρει κάποιος ας πει για τα γάντια.τα μαγαζιά θα μου δώσουν σακουλάκια τσάμπα ?

Link to comment
Share on other sites

Yπάρχουν και κάποια αντιστατικά βραχιολάκια γι' αυτον το σκοπό. Έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάπου να τα πουλάνε. Αν εντοπίσω κάποιο κατάστημα, θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Πριν κάνεις το οτιδήποτε πήγαινε μία στην κουζίνα και πιάσε την βρύση και είσαι οκ. Άμα έχεις χαλί στο δωμάτιο και φορτίζεσαι συνέχεια, πάρε ένα κομμάτι σύρμα, φτιάξε ένα βραχιόλι και τράβα το σύρμα στο καλοριφέρ. Έτσι θα είσαι grounded συνέχεια :)

Link to comment
Share on other sites

Οι αντιστατικές σακούλες αρκούν για τη μεταφορά. Πριν πιάσεις κάποιο ευαίσθητο εξάρτημα χρειάζεται οπωσδήποτε να γειωθείς αλλά αυτό δεν αρκεί!. Αν φοράς συνθετικό ρούχο που παράγει με την κίνηση στατικό ηλεκτρισμό πρέπει να φορέσεις και αντιστατικό βραχιολάκι για να αποφύγεις την εκφόρτιση μέσω της πλακέτας σε περίπτωση επαφής. Και φυσικά πάντα τις κρατάς τις κάρτες από τις άκρες χωρίς να πιάνεις τα ολοκληρωμένα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.