Jump to content

Διοικητικά Πρόστιμα σε Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών


Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18052&stc=1&d=1196261534

200.jpg

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο του ελεγκτικού της ρόλου, αυτεπάγγελτα ή και κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών, προέβη στη διενέργεια ακροάσεων εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για ζητήματα που αφορούσαν την παραβίαση της νομοθεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών, κατά το διάστημα 1/11/2007 έως 1/3/2008. Ως αποτέλεσμα των ακροάσεων, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση την επιβολή διοικητικών προστίμων ως εξής:

1) Στις εταιρείες Τeledome, Tellas και Vivodi επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, 100.000 ευρώ και 100.000 ευρώ, αντιστοίχως, για περιπτώσεις αυθαίρετης ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα και αυθαίρετης ακύρωσης αιτήσεων κατάργησης προεπιλογής.

Για τα προαναφερθέντα πρόστιμα, η Ολομέλεια εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ να αποστείλει τις σχετικές Αποφάσεις στην Εισαγγελία.

2) Για τη μη παροχή στοιχείων ή/και την κατά πολύ εκπρόθεσμη παροχή στοιχείων αναφορικά με καταγγελίες καταναλωτών, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμα στις ακόλουθες εταιρείες:

- Στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε , ύψους 180.000 ευρώ

- Στην εταιρεία Vodafone, ύψους 160.000 ευρώ

- Στην εταιρεία On Telecoms, ύψους 150.000 ευρώ

- Στην εταιρεία Vivodi, ύψους 200.000 ευρώ

- Στην εταιρεία Teledome, ύψους 230.000 ευρώ

- Στην εταιρεία Forthnet, ύψους 290.000 ευρώ

-Στην εταιρεία Hellas on Line ύψους 150.000 ευρώ

- Στην εταιρεία ΤΕΛΛΑΣ ύψους 190.000 ευρώ

Για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου κάθε εταιρείας ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η έλλειψη ανταπόκρισης στις διαβιβαστικές επιστολές της ΕΕΤΤ αναφορικά με καταγγελίες καταναλωτών, ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών και ο συνολικός χρόνος καθυστέρησης υποβολής στοιχείων στην ΕΕΤΤ.

Σχετικά με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης δήλωσε: "Η ΕΕΤΤ θα συνεχίζει να καταπολεμά τυχόν αθέμιτες πρακτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες ταλαιπωρώντας τον καταναλωτή, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο έλεγχος της αγοράς θα εντατικοποιηθεί, μέσω συνεχών ακροάσεων και αυτεπάγγελτων ελέγχων και επιβολής κυρώσεων, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής σωστή εξυπηρέτηση και να μην αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν ή τον εξαπατούν".

> Πηγή: Δελτίο Τύπου ΕΕΤΤ

Link to comment
Share on other sites

Δηλωμενος - απο τη πρωτη στιγμη - φανατικος οπαδος της λογικης της ΕΕΤΤ..ενα μονο λεω..

ΕΥΓΕ !!

επιτελους και καποιος που τους τρεχει..και νοιωθεις να βρισκεις το δικιο σου καπου..οταν χανεσαι στα τηλεφωνα και στις επικοινωνιες τυπου "δε φταιμε εμεις..αλλα οι αλλοι".

Παρτε να εχετε ολοι τωρα, να συνερχεστε σιγα σιγα...(Ιδιως ο πΟΤΕ)..

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους γιατι τώρα τελευταία η Forthnet το έχει κάνει σύστημα να βγάζει αυθαίρετες χρεώσεις και μετα τις καταγγελίες να κάνει τον Κινέζο.

Δεν τους χάλασε η 300άρα

Και αν υπάρξουν και ποινικές ευθύνες ακόμη καλύτερα.(Αν και δεν ελπίζω και πολυ σε αυτό)

Link to comment
Share on other sites

1) Αν βλέπω καλά η πολυδιαφημισμένη Forthnet, έχει το μεγαλύτερο πρόστημο για καθυστερημένη διαβίβαση στοιχείων στην ΕΕΤΤ !!!!

2) Όλες οι εταιρείες διαφημίζουν το γεγονός ότι ΔΕΝ πληρώνεις πάγιο ΟΤΕ και έν γέννη προσπαθούν να περάσουν μία λογική από τη μία μεριά υπάρχει ο κακός ΟΤΕ και από την άλλη οι καλοί εναλλακτικοί πάροχοι, αλλά εν τέλη όλοι τις ίδιες πρακτικές ακολουθούν και μας έχουν γραμμένους, πρώτα το κέρδος και μετά η ποιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.