Jump to content

Ανακοινώσεις για τα Windows 7


Wizard!
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18054&stc=1&d=1196261534

attachment.php?attachmentid=24720&stc=1&Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, είχαμε πολλές μικρές ανακοινώσεις για το νέο λειτουργικό που περιμένουμε. Αρχικά η Acer μας έδωσε μιά ιδέα για την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τις απαιτήσεις συστήματος κι εκτός αυτού, μας επιφύλασσε και μιά έκπληξη για τη επερχόμενη RC. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Η Acer ανακοίνωσε επίσημα ότι από τις 23 Οκτωβρίου όλα της τα laptop θα είναι με το λειτουργικό Windows 7. Επίσης η Acer είπε ότι όλα τα laptop που θα πουληθούν έως και 30 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 23 Σεπτεμβρίου, θα έχουν δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης από τα Vista στα 7. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μέχρι και 3 χρόνια μετά την αγορά, αλλά δε νομίζουμε ότι κανείς θα περιμένει τόσο, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Μ$ ήδη ετοιμάζει τα Windows 8. Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα των Vista, το Νοέμβριο του 2006 είχαμε διαθέσιμη την έκδοση RTM και τον Ιανουάριο 2007 τις εμπορικές εκδόσεις στα καταστήματα. Οπότε αν υπάρχει διαθέσιμη η RTM στις 23 Οκτωβρίου, πρέπει να περιμένουμε τις εμπορικές κάπου Δεκέμβριο ή Ιανουάριο 2010 στα καταστήματα.

Αυτές τις μέρες μπορούμε να βρούμε σε κάποια γνωστά online "καταστήματα" την έκδοση Windows 7 RC1 όπως και οι συνδρομητές του MSDN/Technet στο site. Για τους υπόλοιπους θα είναι διαθέσιμα αύριο Τρίτη, μέσω του MSDN. Παράλληλα ανακοινώθηκαν κι επίσημα οι απαιτήσεις του συστήματος για να τρέχουν τα W7, όπως και οι προτεινόμενες. Όπως βλέπουμε, οι διαφορές με τις εκδόσεις Beta είναι μικρές, αλλά εκεί που υπάρχει διαφορά είναι με τα Vista, που ενώ πιστεύουμε όλοι πως είναι πιό ελαφριά τα 7, οι απαιτήσεις τους είναι μεγαλύτερες.

attachment.php?attachmentid=24719&stc=1&d=1241422384

Η ουσιαστική διαφορά εδώ είναι η απαίτηση για κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει WDDM 1.x. Αυτό σημαίνει πως παλαιότεροι υπολογιστές μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα W7 και να υποχρεωθούν να παραμείνουν με τα XP/Vista ή να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Microsoft είχε πεί πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν αναγκαίο και για αυτό ανέπτυσσε το WARP, αλλά οι προδιαγραφές που μας έδωσε δείχνουν διαφορετική προσέγγιση.

Η έκπληξη όμως που μας επιφύλασσε η εταιρία είναι άλλη, η περίοδος χρήσης των Windows 7 RC1. Ενώ συνήθως οι beta εκδόσεις, όπως και οι RC έχουν μια δοκιμαστική περίοδο τριών με εννέα μηνών, για αυτά έχουν δοθεί 13 μήνες. Η ημερομηνία λήξης λοιπόν της RC1 θα είναι η 1η Ιουνίου 2010, 5 μήνες αργότερα από την ημερομηνία κυκλοφορίας της επίσημης έκδοσης. Κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει. Φαίνεται πως η Microsoft είναι αποφασισμένη να δώσει μεγάλα περιθώρια δοκιμής σε όλους τους χρήστες, αλλά και στην πράξη, αν τα RC1 είναι πολύ σταθερά, να τους δώσει το λειτουργικό δωρεάν για περισσότερο από ένα χρόνο. Σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν την έκδοση RC1 και γιατί όχι, να την κρατήσουν για την περίοδο αυτή μέχρι να πάρουν την επίσημη.

Πηγές: Windows 7 RC Useful for 13 Months, Windows 7 Launching October 23, Says Acer, Windows 7 will launch October 23rd, claims Acer, Windows 7 System Requirements Finalized.

post-11390-1442175461,4986_thumb.png

post-11390-1442175462,0055_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγω δεν τα εχω δοκιμασει ακομα.Αλλα οσα παιδια τα ειχαν δοκιμασει ελεγαν οτι ειναι πολυ πιο ελαφρυα απο τα vista κ οτι πανε σφαιρα.Γιατι λοιπον ζηταει περισσοτερες απαιτησεις η M$ ?

Link to comment
Share on other sites

οταν το dimm των 2 γιγα εχει +-15 € θεωρω αδιανοητο να εχει κανεις κατω απο 1 γιγα

Συμφωνώ αλλά έχουμε πελάτες που δουλεύουν με 512, 800x600 και Windows 2000... Είναι υπολογιστές που έχουν δοθεί από εταιρίες μαζί με λογισμικό και κανείς δεν τους πειράζει. Φυσικά και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αναβάθμιση αφού "κάνει τη δουλειά του". Όλοι αυτοί δε θα βάλουν 7, όπως δεν έβαλαν ΧΡ/Vista. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχουμε web-sites που να δουλεύουν σε αυτά τα ρημάδια... :013:

Link to comment
Share on other sites

Το εργάκι έχει παίξει ουκ ολίγες φορές. Πρώτα ανακοινώνεται μια νέα έκδοση Windows. Μετά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα πρώτα άσχετα screenshots. Στη συνέχεια βγαίνουν τα πρώτα πραγματικά screenshots, τα οποία μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα είχαμε δει. Κανείς δεν καταλαβαίνει τη διαφορά με την ακριβώς προηγούμενη έκδοση προτού διαβάσει το watermark που υπάρχει στο wallpaper.

Μετά γίνεται ντόρος για το πότε θα κυκλοφορήσουν και τι νέο θα έχουν. Βγαίνει μια Beta 1 για να θολώσει τα νερά, χωρίς να δίνει στους χρήστες αυτό που πραγματικά ήθελαν. Μετά βγαίνει η Beta 2 που έχει πάντα συναρπαστικές αλλαγές, λίγο πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας. Στη συνέχεια η κυκλοφορία αναβάλλεται για ένα ή δυο χρόνια (ανάλογα με την επιτυχία του προηγούμενου πακέτου!). Μετά κυκλοφορεί το λειτουργικό σε διάφορες εκδόσεις που όμως όλες μοιάζουν πάρα πολύ με την δεύτερη beta!

Τι; Νομίζατε ότι τελειώνει εδώ; Έχει και συνέχεια…

Μετά βγαίνουν όλοι και θάβουν την νέα έκδοση. Οι λέξεις συμβατότητα, ασφάλεια και bug είναι αυτές που ακούγονται συχνότερα από το στόμα του κάθε φίλου σας που φοράει γυαλάκια! Μετά βγαίνει ένα Service Pack για να θολώσει τα νερά. Μετά (από πολύ καιρό) οι χρήστες αναγκάζονται να μεταβούν στο νέο λειτουργικό σύστημα. Στη συνέχεια εκνευρίζονται με το νέο λειτουργικό τους σύστημα και αναπολούν το παλιό! Μετά βγαίνει κι άλλο Service Pack που προσθέτει περισσότερες δυνατότητες!

Μέχρι εδώ φτάνει η ιστοριούλα!Γιατί κάθε φορά τα ίδια συμβαίνουν! Αυτή τη φορά όμως η Microsoft έχει ανατρέψει κάθε προηγούμενο! Ανακοινώνει νέο λειτουργικό αμέσως μετά την κυκλοφορία του επαναστατικού της OS που «θα είχε επιτυχία ανάλογη με τα Windows 95». Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο δεύτερο μόλις βήμα από όλα όσα περιέγραψα παραπάνω. Ωστόσο έχουμε δει μια πολύ καλή επίσημη παρουσίαση.Και μετά από έναν «Φωσκολικό» πρόλογο απολαύστε τα πρώτα screenshots από το νέο λειτουργικό της Microsoft. Κανένα από αυτά δεν είναι σίγουρο ότι είναι επίσημο.Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα μάτια σας έχουν να δουν πολλά μέχρι το 2010 που θα κυκλοφορήσουν (λέμε τώρα)!Ακόμα υπάρχει και ένα αλληλεπιδραστικό γεγονός που μας παρουσιάζει την δυνατότητα multi-touch.

πηγή:somethingdigital

post-12256-1442175462,0268_thumb.jpg

post-12256-1442175462,0554_thumb.jpg

post-12256-1442175462,083_thumb.jpg

post-12256-1442175462,1082_thumb.jpg

Edited by japancrazy1
Link to comment
Share on other sites

Ιδιες απαιτησεις με τα vista εχουν.Αποδειξη οτι ειναι τα vista βελτιστοποιημενα.

Αν διαβασεις προσεκτικα το πρωτο ποστ θα δεις οτι τα 7 εχουν λιιιιιιγο μεγαλυτερες απαιτησεις.

@ japancrazy1

Τι εννοεις μεχρι το 2010 που θα βγουν?Αφου το καλοκαιρι βγαινουν.

Link to comment
Share on other sites

μεσα στο καλοκαιρι περιμενουμε κατι σαν Beta 2 νομιζω συμφωνα με φημες που εχουν ακουστει.....γι αυτο οποιος βαζει τωρα beta 1 windows 7,νομιζει οτι απο εμφανιση ειναι παλι ιδιο μοτιβο(vista)....αλλα εχουμε να δουμε πολλες καινοτομιες..αυτην την φορα η microsoft δεν ρισκαρει ξανα την δυσαρεσκεια των πελατων της!!!χωρις με αυτο να θελω να κατηγορησω τα vista παιδια.....

Link to comment
Share on other sites

Οι εικόνες που παραθέτεις είναι από την έκδοση Surface και όχι από αυτή που θα δουλεύει σε desktops. Επίσης, δε θα υπάρξει Beta2. Ίσως RC2 αν και το πιθανότερο όχι.

Link to comment
Share on other sites

Ιδιες απαιτησεις με τα vista εχουν.Αποδειξη οτι ειναι τα vista βελτιστοποιημενα.

Εγώ πιστεύω ότι τόσα χρόνια στα windows πληρώνουμε το style με κάποιες μικρές διαφορές στο λειτουργικό :118:

Edited by emnezia
Όχι greeklish παρακαλώ
Link to comment
Share on other sites

καλυτερα φιλε μου να μην γραφεις με αγγλικους χαρακτηρες......ειναι κανονας μας!!!οσο για αυτο που λες δεν εχεις και αδικο ομορφια 60% και επιδοσεις 40% κοιταμε οι περισσοτεροι...αλλα τι να κανουμε μασ αρεσουν..καλωσορισες στην παρεα μας:039:

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα φιλε μου να μην γραφεις με αγγλικους χαρακτηρες......ειναι κανονας μας!!!οσο για αυτο που λες δεν εχεις και αδικο ομορφια 60% και επιδοσεις 40% κοιταμε οι περισσοτεροι...αλλα τι να κανουμε μασ αρεσουν..καλωσορισες στην παρεα μας:039:

Λάθος κάνεις.Ο κόσμος θέλει να κάνει δουλειά και όχι να αγοράζει κάτι για να το χαζεύει.

Οπότε θα έλεγα 50/50 ή αλλιώς 60/40 υπέρ των επιδόσεων.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω japan παιδια ας μην κριβομαστε ελαχιστοι απο μας εδω μεσα κανουν δουλειες η εργασιες με τον υπολογιστη οι πιο πολλοι τον εχουμε για μουσικη , για χαζεμα...και για games αλλοστε γι'αυτο τα κανουμε τουμπανα ^^

Link to comment
Share on other sites

μεσα στο καλοκαιρι περιμενουμε κατι σαν Beta 2

κάτσε ρε παιδιά γτ με μπερδέψατε τώρα...

εγώ ξέρω οτι μετά από κάποια RC δεν έχει πλέον άλλες beta, ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Οι εικόνες που παραθέτεις είναι από την έκδοση Surface και όχι από αυτή που θα δουλεύει σε desktops. Επίσης, δε θα υπάρξει Beta2. Ίσως RC2 αν και το πιθανότερο όχι.

@ Hanns

Πιστεψε με θα εκπλαγεις αν δεις ποσοι απο εδω μεσα τον εχουν για δουλεια.....Ειναι πολλοι περισσοτεροι απο αυτους που το εχουν για games.Μην ξεχνας οτι ο υπολογιστης δεν ειναι κονσολα......

Link to comment
Share on other sites

Η απαιτηση το νεο λειτουργικο του 2010 να τρεχει σε παλιατζουρια δεν ειναι λογικη.Φτιαχνεται για τρεχει σωστα και γρηγορα σε αυτα που κυκλοφορουν και να αξιοποιει τις δυνατοτητες τους.Αν δεν το κανει αυτο,υπαρχει προβλημα.Εγω βλεπω να εχουν τις ιδιες περιπου απαιτησεις με vista και απλα να ειναι ενα λειτουργικο ποιο easy going και οχι τοσο φορτωμενο οπως ειναι τα vista.Προσωπικα εδω και αρκετο καιρο ειμαι με 64 bit vista ultimate και στα δυο μηχανηματα(λαπτοπ-σταθερο) και ειμαι ευχαριστημενος και σιγουρα ταχυτερος απο οτι με ΧΠ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.