Jump to content

Valve: Η κοινότητα θα χρηματοδοτεί τα παιχνίδια


Wizard!
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18048&stc=1&d=1196261534

attachment.php?attachmentid=25366&stc=1&Ο Gabe Newell, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Valve Corporation, διατύπωσε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με τη χρηματοδότηση των games. Ο Newell υποστήριξε ότι οι ίδιοι οι gamers θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά τα παιχνίδια της επιλογής τους, όχι προχωρώντας στην αγορά τους, αλλά επενδύοντας σε αυτά πολύ πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το σκεπτικό του Newell είναι το εξής: Ο developer ανακοινώνει την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα game, δίνοντας κάποιες πρώτες πληροφορίες γι' αυτό και καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του project. Τα μέλη της κοινότητας που βρίσκουν ενδιαφέρουσα την ιδέα του developer, επενδύουν στην ανάπτυξη του game, είτε συνεισφέροντας με προσφορά εργασίας, είτε προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό. Όταν το παιχνίδι ολοκληρωθεί, ο "επενδυτής" λαμβάνει μια δωρεάν κόπια, ενώ σε περίπτωση που το game εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία θα έχει και πρόσθετο οικονομικό όφελος.

Ένα πλεονέκτημα της πρότασης αυτής είναι ότι η άμεση εμπλοκή πολλών ανθρώπων στην ανάπτυξη ενός game αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για την επιτυχία του. Με άλλα λόγια, αν είναι πολλοί αυτοί που έχουν επενδύσει σε ένα game, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το παιχνίδι θα έχει καλή πορεία.

Πηγή: Tom's Hardware

post-11390-1442175530,8471_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ έξυπνη κίνηση από τη valve κατά τη γνώμη μου. Οι gamers είναι έτσι σημαντικό κομμάτι τόσο της παραγωγής ενός παιχνιδιού όσο και της μετέπειτα πορείας του στην αγορά. Αν και δεν είναι οι μόνοι κερδισμένοι, όπως τόνισε και ο slaughterer... ;)

Link to comment
Share on other sites

Από τις πιό έξυπνες κινήσεις κι εμπορικά αλλά κι από άποψη παραγωγής για μένα αν κι δεν έχω καθόλου εμπειρία σε τέτοιο τομέα (διαφήμιση κι τέτοια συναφή).

Απλά λες "Ναι μου αρέσει αυτό το στοιχείο, το άλλο όχι.."

Κι αν συμφωνεί το σύνολο, το εγκρίνει κι ο δημιουργός ή όχι!

Κάτι σαν παιχνίδια κατα παραγγελία μου κάνει!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο ακούγεται... το θέμα ειναι οτι τα καταστήματα ειναι αυτα που αγοράζουν τα παιχνίδια και μετά πάμε και τα αγοράζουμε εμεις απο εκει.. τα καταστήματα δηλαδή μετά θα επενδύουν? πως θα γίνει?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο στα Ελληνικα λεγεται μειωνω δραματικα τα κοστη και κανω μια σφυγομετρση της αγορας πριν βγει το game !!!!

Όπως και το προπληρώνομαι για ένα παιχνίδι που 'θα' βγάλω και 'θα' κάνει πάταγο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ρευστότητα στην εταιρεία. Αυτό για όσους δεν είναι programmers και θα συνεισφέρουν χρηματικά.

Link to comment
Share on other sites

Εγω την θεωρω επιχειρηματικα εξυπνη ιδεα.... για παραδειγμα.. φαντασου την Blizzard να εφαρμοζει αυτο το σχεδιο για το Diablo III και να εχει ενα κουμπακι Paypal για οσους θελουν να συνησφερουν ενα minimum ποσον ( π.χ. 5 ευρω) και να παρουν στο τελος ενα αντιγραφο δωρεαν. Τοση φασαρια εχει γινει και με τα γραφικα του παιχνιδιου Οτι δεν ειναι σκοτεινα αρκετα . Αν μπορει το community να προσφερει και στο εικαστικο κομματι... τοτε η επιτυχια ειναι σιγουρη. Αυτο φυσικα μπορει να ισχυει για παιχνιδια τα οποια εχουν ηδη βαρυ ονομα στην αγορα και οχι για καινουργια.. καθως τιποτα δεν ειναι σιγουρο και δεν υπαρχουν fans αρκετοι να το υποστηριξουν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.