Jump to content

Εγκρίθηκε το πρότυπο 802.11n για τα ασύρματα δίκτυα


mariosalice
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18049&stc=1&d=1196261534

Encore11n.gifΟ οργανισμός πιστοποίησης IEEE ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 ότι έχει επικυρώσει την τροποποίηση IEEE 802.11n™ 2009 και ότι η δημοσίευση της τροπολογίας έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου. Με το νέο πρότυπο, οι ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων στα τοπικά δίκτυα εκτοξεύονται στα 300 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ είναι δυνατή η επικοινωνία σε μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να αυξάνει ιδιαίτερα το κόστος.

Μέχρι σήμερα το draft N πρότυπο παρείχε τις βελτιωμένες επιδόσεις της τελικής έκδοσης, αλλά δεν ήταν εξασφαλισμένη η επικοινωνία συσκευών από διαφορετικούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με τη Wi-Fi Alliance, τα draft N προϊόντα που έχει πιστοποιήσει είναι συμβατά με το 802.11n και επιπλέον μπορούν να αναβαθμιστούν στην τελική έκδοση με firmware update. Τέλος δεν κόβεται η προς τα πίσω συμβατότητα με τα προηγούμενα πρότυπα, οπότε σε ένα ασύρματο δίκτυο μπορούν να συνυπάρχουν B, G, N συσκευές.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού προτύπων IEEE

IEEE Ratifies 802.11n, Wireless LAN Specification to Provide

Significantly Improved Data Throughput and Range

Τροπολογία στο πετυχημένο πρότυπο IEEE 802.11 διευρύνει την ανάπτυξη των WLANs με τρόπο που είναι συμβατός με τις υπάρχουσες υλοποιήσεις.

PISCATAWAY, N.J., USA, 11 Σεπτεμβρίου 2009 -- Το IEEE ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επικυρώσει την τροποποίηση IEEE 802.11n™ 2009 με την οποία ορίζει μηχανισμούς που παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα και απόσταση μεταφοράς δεδομένων στα τοπικά ασύρματα δίκτυα (WLANs). Αυτή η νέα τροποποίηση στο πρότυπο IEEE 802.11 έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στον τομέα της επικοινωνίας δεδομένων, να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις στα επιχειρηματικά, οικιακά και δημόσια ασύρματα δίκτυα, για αυξημένο όγκο μεταφοράς αρχείων και για εφαρμογές πολυμέσων επόμενης γενιάς. Οι συσκευές WLANs που βασίζονται στο IEEE 802.11 είναι ευρέως διαδεδομένες, με παραγγελίες πάνω από 1 εκατομμύριο τη ημέρα.

Το πρότυπο IEEE 802.11 ορίζει τον τρόπο σχεδιασμού των συσκευών WLAN ώστε να παρέχουν διαλειτουργικότητα, ευρύ φάσμα ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων, ποιότητα υπηρεσιών, αξιοπιστία, βέλτιστη κάλυψη, επιλογές σύνδεσης συσκευών, διαχείριση δικτύων και ασφάλεια.

Η τροπολογία 802.11n που περιλαμβάνεται σε ένα κείμενο 560 σελίδων "... WLAN Enhancements for Higher Throughput - 1", θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης ασύρματων δικτύων WLANs, με 10πλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από ό,τι είχε ορισθεί προηγουμένως, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συνύπαρξη με παλιότερα συστήματα και εφαρμογές ασφάλειας.

Περισσότερα από 400 άτομα, προερχόμενα από το χώρο της βιομηχανίας του πυριτίου, των ηλεκτρονικών συσκευών, παρόχων υπηρεσιών, προμηθευτών, συμβουλευτικών οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, από περισσότερες από 20 χώρες, συμμετείχαν σε μια επταετή προσπάθεια, που οδήγησε στην επικύρωση της τροποποίησης IEEE 802.11n. Η δημοσίευση της τροπολογίας έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου.

"Ήταν μια πρόκληση με ποικίλες τεχνικές δυσκολίες που απαιτούσε τη συνεχή προσπάθεια και προσοχή μιας τεράστιας ποικιλομορφίας συμμετεχόντων. «Όταν ξεκινήσαμε το 2002, πολλές από τις τεχνολογίες του 802.11n ήταν αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας και δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή», δήλωσε ο Μπρους Kraemer, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του IEEE Wireless LAN. «Οι βελτιωμένες επιδόσεις του IEEE 802.11n, θα αλλάξουν ριζικά την εμπειρία των χρηστών στα ασύρματα δίκτυα WLAN και η επικύρωση της τροπολογίας θέτει τις βάσεις για ένα νέο κύμα καινοτόμων εφαρμογών και για τη δημιουργία νέων ευκαιριών στην αγορά».

Ο Paul Nikolich, πρόεδρος της Επιτροπής για τα πρότυπα IEEE 802 LAN/MAN πρόσθεσε ότι «Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στη διαδικασία 802.11n (και ιδίως ο Μπρους Kraemer, του οποίου η σθεναρή ηγεσία ήταν καθοριστική από την αρχή) είναι άξιοι συγχαρητηρίων, επειδή η επικύρωση του 802.11n αποτελεί βασικό ορόσημο στις επικοινωνίες δεδομένων και ένα καλό παράδειγμα παροχής συναινετικού περιβάλλοντος από το 802 προς τους συμμετέχοντες. Η τροπολογία θα επιτρέψει να γίνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην επέκταση του WLAN, με ελάχιστη αύξηση του κόστους για τη βιομηχανία και για τους τελικούς χρήστες».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IEEE 802.11n, επισκεφθείτε το http://standards.ieee.org/prod-serv/80211n.html. Για να αγοράσετε έγγραφα, επισκεφθείτε το http://shop.ieee.org.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.