Jump to content

Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms


Nemesis1442169105
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18051&stc=1&d=1196261534

ontelecomsvivodi.jpg

Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms με βασικό άξονα τη στρατηγική δημιουργίας ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την οικογένεια Εφραίμογλου, μοναδικό μέτοχο της Vivodi, η οποία θα συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα με ποσοστό 20%.

Η Vivodi θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΟΝ και θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο βόρειο τμήμα της χώρας ξεκινώντας άμεσα από τη Θεσσαλονίκη. Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Οn Telecoms κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στoν ανταγωνιστικό τηλεπικοινωνιακό κλάδο της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την πιο εντυπωσιακή αύξηση στο μερίδιο αγοράς.

Με την ενοποίηση αυτή, η Vivodi προσθέτει στη συνδρομητική βάση της ΟΝ περίπου 35.000 πελάτες LLU και 65.000 προεπιλογής φορέα, από τους οποίους σημαντικός αριθμός είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες που επί σειρά ετών εμπιστεύονται την Vivodi τόσο στις υπηρεσίες φωνής όσο και του "γρήγορου Internet". Ταυτόχρονα, η On Telecoms ενδυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς η Vivodi ήταν από τις πρώτες εταιρίες μαζί με την ON που προσέφεραν στην Ελλάδα καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η καλωδιακή τηλεόραση.

Έτσι η νέα On Telecoms παρουσιάζεται ενισχυμένη τόσο από πλευράς μετοχικής σύνθεσης, όσο και από πλευράς μεριδίου αγοράς και τεχνογνωσίας αποτελώντας τον πρώτο πάροχο υπηρεσιών triple play στην Ελλάδα. Αναφορικά με την συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της On Telecoms, κ. Γρηγόρης Αναστασιάδης, σχολίασε: "Με την είσοδο της στην αγορά τον Μάρτιο 2007 η Οn Telecoms άλλαξε τον τοπίο των τηλεπικοινωνιών προσφέροντας πρωτόγνωρες υπηρεσίες τηλεφωνίας, internet και τηλεόρασης με ασύγκριτες ταχύτητες μέσω του δικτύου της οπτικών ινών. Σήμερα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά μέσω αυτής της σημαντικής εξαγοράς. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία με τους μετόχους της Vivodi, που επενδύουν σε ένα νέο, ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα. Το γεγονός πως καταφέραμε να κερδίσουμε ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τροφοδοτεί το όραμά μας: να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία προς την κορυφή, προσφέροντας όλο και περισσότερες καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, Ιντερνετ και τηλεόρασης στους Ελληνες καταναλωτές".

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vivodi, κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, δήλωσε: "Στην Vivodi πάντα ο στόχος μας ήταν να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Από την έναρξη της λειτουργίας μας, τολμήσαμε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τηλεπικοινωνιακό πάροχο, πρότυπο για την Ελλάδα. Για μια ακόμα φορά σήμερα τολμάμε, αφουγκραζόμενοι τα δεδομένα της αγοράς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την On Telecoms. Μαζί θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους συνδρομητές με ανταγωνιστικά προϊόντα ενώ παράλληλα, θα αποτελούμε την απόλυτη εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν υπηρεσίες αιχμής σε προσιτη τιμή".

> Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Link to comment
Share on other sites

http://www.capital.gr/news.asp?id=810260

"Στη περυσινή χρήση η On Telecoms πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 42,5 εκατ. ευρώ, ζημιές 42 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις 110 εκατ. ευρώ ενώ η Vivodi εμφάνισε κύκλο εργασιών 36,4 εκατ. ευρώ, ζημίες 9,6 εκατ. ευρώ ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της ανήλθαν στα 110 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 77 εκατ. αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό."

Μετά από αυτό παρακαλώ ξαναδιαβάστε τις δηλώσεις των στελεχών των 2 εταιρειών και δείτε τι ωραία που παρουσιάζεται ο κατήφορος...

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μην πέσει η ποιότητα υπηρεσιών της ΟΝ, που κατά την γνώμη μου είναι άκρως ικανοποιητική

Να το θέσω κι εγώ λίγο διαφορετικά...

Ελπίζω να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών της ON, που πιστεύω ότι είναι ικανοποιητική σε μεγάλο βαθμό. :)

Link to comment
Share on other sites

Να βελτιωθει λογω ενοποιησης με την vivodi????:044::044::044:

Μην ελπιζουμε...:051:

Εξαλλου η συγχωνευση εγινε για οικονομικους λογους (με απλα λογια να καταφερουν να σταθουν ορθιες στον σκληρο ανταγωνισμο) και οχι για να προσφερουν κατι καινουριο ή καλυτερο απο αποψη παροχης υπηρεσιων.

Link to comment
Share on other sites

ε τελειωσε πλεον το θεμα.

4νετ, hol, tellas και οn μεινανε πλεον.

Μάλλον ΟΤΕ, Vodafone(HOL), Wind(Tellas), On(Vivodi,netone), Forthnet

Και νομίζω σε πολυ δυο χρονάκια θα μειωθούν και άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Και η επόμενη κίνηση είναι τα 2 κόκκινα να γίνουν 1. Ο Σωκράτης μεγάλωσε, δεν μπορεί να διαχειρίζεται πολλά πράγματα μαζί και συζητάει με το άλλο κόκκινο του χώρου. Μπορεί να του κάτσει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.