Jump to content

OOMouse, ένα ποντίκι ανοικτού λογισμικού


mariosalice
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18049&stc=1&d=1196261534

OOmouse.pngΗ εταιρία WarMouse ανακοίνωσε στις 6 Νοεμβρίου, 2009 την κυκλοφορία του OOMouse (OpenOffice Mouse), ενός ποντικιού με 18 πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών, που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Photoshop, Autodesk AutoCAD, Microsoft Office, και OpenOffice.org. Με μια επαναστατική και πατενταρισμένη σχεδίαση, ένα αναλογικό μοχλό, καθώς και υποστήριξη για 52 βασικές εντολές, το OOMouse έχει ως στόχο να παρέχει ταχύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργικότητα για τις πολυπλοκότερες εφαρμογές λογισμικού που έχουν απαιτήσεις πέρα από τα συμβατικά εικονίδια, τα pull-down μενού και τα κοινά hotkeys.

Το OOMouse περιλαμβάνει προεπιλεγμένα προφίλ για τις πέντε βασικές εφαρμογές του OpenOffice. Τα προφίλ βασίζονται σε 662 εκατομμύρια δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί από ένα ενσωματωμένο μηχανισμό παρακολούθησης της χρήσης του OpenOffice 3.1. Το OOMouse συνοδεύεται από λογισμικό προσαρμογής των προφίλ, ώστε να ταιριάξουν στις προτιμήσεις του χρήστη. Το λογισμικό εγκατάστασης και παραμετροποίησης θα κυκλοφορήσει σε ανοικτό κώδικα (GNU Lesser General Public License version 3) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Το OOMouse μπορεί να αποθηκεύσει ταυτόχρονα έως και 63 προφίλ. Πέρα από το OpenOffice, υπάρχουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και για άλλες 20 εφαρμογές και παιχνίδια.

Η OOMouse είναι ένα από τα πρώτα ποντίκια για υπολογιστή που διαθέτει αναλογικό μοχλό (joystick) και το πρώτο που επιτρέπει τη χρήση του joystick ως πληκτρολόγιο. Στους τρεις τρόπους λειτουργίας του joystick σε ρυθμό πληκτρολογίου, ο χρήστης μπορεί να αποδώσει έως και δεκαέξι διαφορετικά πλήκτρα μακροεντολών στο joystick, για εύκολη μετακίνηση, ανεξάρτητα αν ο χρήστης πετάει πάνω από τα κελιά ενός μεγάλου λογιστικού φύλλου του Microsoft Excel ή στο παιχνίδι World of Warcraft.

Τα χαρακτηριστικά του OOMouse περιλαμβάνουν:

* 18 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του ποντικιού με λειτουργικότητα διπλού κλικ

* Τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας των πλήκτρων ως: Key, Keypress, και Macro

* Αναλογικό joystick τύπου Xbox 360 με επιλογή τρόπου λειτουργίας 4, 8 και 16 πλήκτρων.

* ΡΟδέλα κύλισης με δυνατότητα κλικ.

* 512k μνήμης flash

* 63 προφίλ εφαρμογών αποθηκευμένα στο ποντίκι, με δυνατότητα hardware, software, autoswitching.

* Υποστήριξη μακροεντολών με 1024 χαρακτήρες.

* Υποστήριξη ανοιχτού λογισμικού για δημιουργία, διαχείριση και προσαρμογή των προφίλ.

* Εισαγωγή και εξαγωγή των προσαρμοσμένων προφίλ σε μορφή XML

* Δυνατότητα κοινοποίησης της αλλαγής του προφίλ με επιλεγόμενο αρχείο ήχου.

* Δημιουργία αρχείου PDF με τις αντιστοιχίσεις των κουμπιών για κάθε προφίλ

* Ρυθμιζόμενη ανάλυση από 400 έως 1.600 DPI.

* 20 προεπιλεγμένα προφίλ για δημοφιλή παιχνίδια και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των OpenOffice.org 3.1, Adobe Photoshop, Gnu Image Manipulation Program, World of Warcraft και Call of Duty.

Ο John McCreesh, υπεύθυνος μάρκετινγκ του OpenOffice.org, χαιρέτισε την ανακοίνωση λέγοντας: «Το OOMouse είναι μια υπέροχη προσθήκη στο γραφείο του κάθε έμπειρου χρήστη του OpenOffice. Η ομάδα κατασκευής συνεργάστηκε στενά με την ομάδα εμπειρίας χρήστη του OpenOffice.org ώστε να προσφέρουν στα δάκτυλα των χρηστών το μέγιστο δυνατό όφελος από τη χρήση της πρώτης στον κόσμο σουίτας εφαρμογών γραφείου ανοικτού λογισμικού. Τα πρωτότυπα είναι εκπληκτικά - Ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου το τελικό προϊόν».

«Με αυτό το ποντίκι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα από ό,τι ίσως φαντάζεστε οι περισσότεροι», είπε ο σχεδιαστής του ποντικιού Theodore Beale. "Μπορείτε με ένα πλήκτρο είτε να εκκινήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή όταν είστε στην επιφάνεια εργασίας, είτε να ανοίξετε μια προεπιλεγμένη ιστοσελίδα, αν είστε στον browser σας και στη συνέχεια, με διπλό κλικ κλείνει η ίδια εφαρμογή ή η ιστοσελίδα ανάλογα. Σε Writer και Calc, μπορείτε να έχετε τις πιο ισχυρές και πολύπλοκες μακροεντολές σε μία σειρά από κουμπιά και τις απλούστερες λειτουργίες όπως Bold, Undo και Format Cell σε άλλη. Τα πλήκτρα είναι πολύ χρήσιμα σε παιχνίδια όπως το World of Warcraft, διότι ανεξάρτητα από το joystick, εκτελούνται 16 εντολές με ένα κλικ, 40 εντολές με δύο και όλα τα 72 εικονίδια των έξι σελίδων δράσης με δύο μόνο διπλά κλικ».

OOmouse-1.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OOMouse, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.oomouse.com. Το OOMouse υποστηρίζει Windows, Linux και Macintosh λειτουργικά συστήματα και θα κοστίζει 74,99 δολάρια.

Link to comment
Share on other sites

Η WarMouse είναι μια Ιταλική εταιρία με έδρα το Orvieto και δεν έχει σχέση με τη Sun.

Το OOmouse έχει flash μνήμη όπου αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις και δεν υπάρχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε παλιότερα να μη λειτουργούν τα πλήκτρα όπως θέλουμε ή να είναι δύσχρηστα.

Μάλιστα η εναλλαγή της λειτουργίας γίνεται διάφανα, ανάλογα με την εφαρμογή που είναι στο προσκήνιο.

Μετά από χρόνια με διάφορα μη λειτουργικά ποντίκια, όπου τα profiles ήταν άχρηστα, αυτή τη στιγμή έχω το razer Mamba, που κι αυτό έχει flash μνήμη.

Ότι ρυθμίσεις κάνω επιτέλους λειτουργούν.

Πιστεύω ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί βασικά το ποντίκι και θα ήθελε τη λειτουργικότητα που του προσφέρουν τα πλήκτρα του ποντικιού, αν είχε αποκτήσει εμπιστοσύνη στη χρήση τους.

Καιρός λοιπόν να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για τη λειτουργικότητα των πλήκτρων πάνω στο ποντίκι.

Οι καιροί αλλάζουν και όλοι ψάχνονται να αντικαταστήσουν το κλασσικό ποντίκι με δικές τους proprietary τεχνολογίες. Είδαμε για παράδειγμα τελευταία την παρουσίαση των concept ποντικιών με ανίχνευση των δακτύλων με κάμερα και άλλους αισθητήρες, χωρίς πλήκτρα από τη Microsoft και την Apple.

Η συγκεκριμένη τεχνολογική πρόταση του OOmouse μου άρεσε περισσότερο από οτιδήποτε έχω δει. Μπορεί να μας ξενίζει η παιδιάστικη, φθηνιάρικη εμφάνιση με τα πολλά πλήκτρα, αλλά εγώ το βλέπω με άλλο μάτι, με βάση τη λειτουργικότητα.

Είναι λογικό όταν έχουμε 3-5 πλήκτρα να του ςορίσουμε βασικές λειτουργίες.

Αν όμως έχουμε 16 πλήκτρα που σε κάθε εφαρμογή κάνουν μια συστοιχία από διαφορετικε΄ς λειτουργίες, τότε τα πράγματα αλλάζουν και μπορούμε να προσθέσουμε και να ανοίγουν 4 αγαπημένες εφαρμογές ή ιστοσελίδες με ένα πλήκτρο, να ανοίγει νέος browser, bookmarks, ιστορικό και ότι άλλο τραβάει η ψυχή μας, αραχτοί χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στο πληκτρολόγιο ή να ξοδεύουμε ενέργεια να δίνουμε φωνητικές εντολές που δεν τις καταλαβαίνει κανείς.

attachment.php?attachmentid=25932&stc=1&d=1257951112

post-5134-1442175594,3126_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι καιροί αλλάζουν και όλοι ψάχνονται να αντικαταστήσουν το κλασσικό ποντίκι με δικές τους proprietary τεχνολογίες. Είδαμε για παράδειγμα τελευταία την παρουσίαση των concept ποντικιών με ανίχνευση των δακτύλων με κάμερα και άλλους αισθητήρες, χωρίς πλήκτρα από τη Microsoft και την Apple.

Αυτό ακριβώς... Η τάση είναι να φύγουν εντελώς τα πλήκτρα και να γίνεται ανίχνευση της κίνησης των δακτύλων για τις διάφορες λειτουργίες. Σιγά σιγά πάμε σε επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή, στην κίνηση, στη θερμοκρασία, στην πίεση και αυτό σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα...

Πιστεύω ότι η ιδέα για ένα ποντίκι, εξειδικευμένο για 3 μόνο εφαρμογές, με τόσο μικρά πλήκτρα και έχοντας να ανταγωνιστεί πολύ πιό εξελιγμένες λύσεις λίαν συντόμως, είναι καταδικασμένο...

Link to comment
Share on other sites

Απλα η SUN θελει να μπει σιγα σιγα στα χωραφια του H/W.

Για ποια Sun μιλάμε?

Πάει αυτή. Πουλιέται στην Oracle και δεν μου φαίνεται ότι μπερδεύεται κάπου στο θέμα αυτό, έστω κι αν αυτή ξεκίνησε το StarOffice και το έδωσε στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού για να έχουμε το OpenOffice.

Ανοικτό λογισμικό δεν σημαίνει δωρεάν λογισμικό.

Αν κάτι είναι καλό και μας αρέσει το αγοράζουμε, ανεξάρτητα αν είναι ανοικτό ή proprietary.

ent added 20 Minutes and 11 Seconds later...

Αυτό ακριβώς... Η τάση είναι να φύγουν εντελώς τα πλήκτρα και να γίνεται ανίχνευση της κίνησης των δακτύλων για τις διάφορες λειτουργίες. Σιγά σιγά πάμε σε επιφάνειες ευαίσθητες στην αφή, στην κίνηση, στη θερμοκρασία, στην πίεση και αυτό σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα...

Πιστεύω ότι η ιδέα για ένα ποντίκι, εξειδικευμένο για 3 μόνο εφαρμογές, με τόσο μικρά πλήκτρα και έχοντας να ανταγωνιστεί πολύ πιό εξελιγμένες λύσεις λίαν συντόμως, είναι καταδικασμένο...

Όπως θα διάβασες δεν λειτουργεί μόνο για τρεις εφαρμογές, αλλά ήδη έχουν φτάσει τις 20 και λόγω του ότι είναι ανοικτό λογισμικό, μπορεί ο καθένας να φτιάξει και να μοιράσει τα δικά του profiles, εύκολα για κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι. Ιδίως στα ομαδικά παιχνίδια στο internet πιστεύω ότι οι ομάδες θα χαρούν να ανταλλάξουν τα profiles μεταξύ τους ώστε να αποδίδει καλύτερα η ομάδα.

Προς το παρόν δεν θέλω μια multi touch screen στη θέση του ποντικιού, σε όποια τεχνολογία κι αν στηρίζεται, γιατί θα τρώει ρεύμα και θα πρέπει να προσέχω που βάζω τα δάχτυλά μου στο ποντίκι και να γίνω μάγος για να σχηματίζω τα μαγικά gestures του Harry Potter. Προτιμώ τα κουμπιά.

ent added 13 Minutes and 19 Seconds later...

Κάποιος που δουλεύει με το δωρεάν OpenOffice, θα πληρώσει $75 για το ποντίκι του;

Γιατί το λες αυτό? Δηλαδή το OpenOffice δεν μπορεί να το επιλέξει κάποιος που πληρώνει χοντρά ένα ποντίκι, γιατί πιστεύει ότι του κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο?

Προτιμώ το OpenOffice εδώ και πολλά χρόνια και το ποντίκι μου είναι το razer mamba που κοστίζει πολύ παραπάνω από το OOmouse.

Μήπως πειράζει που αγόρασα και 160GB SSD και 5 δίσκους 2ΤΒ και 5-6 προγράμματα proprietary τον τελευταίο μήνα?

Link to comment
Share on other sites

και θα πρέπει να προσέχω που βάζω τα δάχτυλά μου στο ποντίκι και να γίνω μάγος για να σχηματίζω τα μαγικά gestures του Harry Potter. Προτιμώ τα κουμπιά.

Ενώ με 18 κουμπιά σε τόσο μικρό χώρο θα πρέπει να γίνεις Merlin για να πετύχεις το σωστό... :101:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τα ποντίκια όπως έχουν μεχρι σήμερα έιναι μιά χαρά.

Η μόνη νέα τεχνολογία που θεωρώ ότι θα άξιζε να μεταβώ όταν αυτή γίνει εμπορέυσιμη, είναι οι κινήσεις ανίχνευσής του ματιού ή άν και όταν υλοποιηθεί το "διάβασμα" της σκέψης.

Κατα τα άλλα ποντίκι for ever.

Link to comment
Share on other sites

. Μπορεί να μας ξενίζει η παιδιάστικη, φθηνιάρικη εμφάνιση με τα πολλά πλήκτρα,

Οντως, μου θυμίζει ενα πλαστικό laptop-παιχνίδι που πήρα δώρο στην 2χρονη βαφτιστήρα μου :p

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το λες αυτό? Δηλαδή το OpenOffice δεν μπορεί να το επιλέξει κάποιος που πληρώνει χοντρά ένα ποντίκι, γιατί πιστεύει ότι του κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο?

Προτιμώ το OpenOffice εδώ και πολλά χρόνια και το ποντίκι μου είναι το razer mamba που κοστίζει πολύ παραπάνω από το OOmouse.

Μήπως πειράζει που αγόρασα και 160GB SSD και 5 δίσκους 2ΤΒ και 5-6 προγράμματα proprietary τον τελευταίο μήνα?

Το ποντίκι απευθύνεται σε χρήστες OpenOffice. Από επιχειρηματικής πλευράς το εγχείρημα δεν με πείθει. Απευθύνεται σε πελάτες που στο σύνολο τους δεν διέθεσαν τα $300 που κοστίζει ένα proprietary office suite και πήγαν στην δωρεάν λύση που είναι και το ορθολογικό. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί οι υποψήφιοι πελάτες είναι δημόσιες υπηρεσίες, φοιτητές και μεγάλες πολυεθνικές. Άντε να πιάσουν κανέναν ξέμπαρκο γκατζετάκια. Αν αυτό τους φτάνει για να σταθούν, εμένα μου περισσεύει.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πρέπει σώνει και καλά το ποντίκι να απευθύνεται σε χρήστες OpenOffice? Υποστηρίζει εξ ίσου καλά και το Microsoft Office και τόσες άλλες εφαρμογές. Απευθύνεται σε όλους, αφού εύκολα μπορεί να φτιάξουμε δικά μας profiles, όπως ακριβώς τα θέλουμε για κάθε εφαρμογή. Αν είχε καλύτερη εμφάνιση και ποιότητα ή αν δούλευα επαγγελματικά με έγγραφα, λογιστικά φύλλα ή άλλες πολύπλοκες εφαρμογές θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πρέπει σώνει και καλά το ποντίκι να απευθύνεται σε χρήστες OpenOffice? Υποστηρίζει εξ ίσου καλά και το Microsoft Office και τόσες άλλες εφαρμογές. Απευθύνεται σε όλους, αφού εύκολα μπορεί να φτιάξουμε δικά μας profiles, όπως ακριβώς τα θέλουμε για κάθε εφαρμογή. Αν είχε καλύτερη εμφάνιση και ποιότητα ή αν δούλευα επαγγελματικά με έγγραφα, λογιστικά φύλλα ή άλλες πολύπλοκες εφαρμογές θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Γιατί εκεί στοχεύει το marketing του κατασκευαστή του. Νομίζω είναι προφανές από το όνομα που διάλεξε και από το logo που έβαλε πάνω.

Link to comment
Share on other sites

FUD, lol.

Αυτο ακριβως :042: lol.

Ειμαστε ολοι μετοχοι σε εργοστασια κατασκευης H/W και τρεμουμε την ημερα που θα κανει την εμφανη του στα ραφια.(αν την κανει ποτε)

ώστε να προσφέρουν στα δάκτυλα των χρηστών το μέγιστο δυνατό όφελος
Σε ποιους χρηστες αναφερεται?αν κρινω με βαση τον σχεδιασμο του και το μεγεθος των πληκτρων μαλλον σε γυναικες και παιδια...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.