Jump to content

$1.250.000.000 δίνει η Intel στην AMD για να "σωπάσει"


Wizard!
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18049&stc=1&d=1196261534

attachment.php?attachmentid=25937&stc=1&Ναι, σωστά διαβάσατε... Η Intel θα δώσει στην AMD, 1.25 δισεκατομμύρια δολλάρια για να αποσύρει όλες τις δικαστικές υποθέσεις εναντίον της. Φαίνεται πως τα βρήκε σκούρα η μπλε εταιρία, ειδικά μετά το πρόστιμο που της επέβαλε η Ε.Ε., και αποφάσισε να καταλήξει σε συμφωνία με την πράσινη, ώστε να αποφύγουν άλλες δικαστικές διαμάχες που εκτός από χρηματικά πρόστιμα, μπορεί να επέφεραν και ποινές. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα νέο συμβόλαιο εκμετάλλευσης των πατεντών για 5 χρόνια από την AMD, μια κίνηση που ίσως προσπαθεί να δυσκολέψει κι άλλο την nVidia στο να εισχωρήσει στο χώρο των επεξεργαστών.

Πηγή: Fuzdilla

post-11390-1442175594,4889_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν ημουν AMD,θα ελεγα στην Intel,δωσε το 50% των κερδων που εβγαλες με τις τακτικες σου εις βαρος μου,το συμβολαιακι για τις πατεντες που λες+δικη μου x86 αδεια που δε με δεσμευει μαζι σου πουθενα και τοτε αποσυρω κατηγοριες,αλλιως παμε μεχρι να σε "σπασουν".

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα έτσι. Δεν θα ήθελα να λυγίσει η Intel. Έχουμε ανάγκη και την Intel και την AMD και την Nvidia. Ελπίζω να έβαλε μυαλό η Intel και να μη συνεχίσει το ίδιο τροπάρι με την Nvidia.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα νέο συμβόλαιο εκμετάλλευσης των πατεντών για 5 χρόνια από την AMD, μια κίνηση που ίσως προσπαθεί να δυσκολέψει κι άλλο την nVidia στο να εισχωρήσει στο χώρο των επεξεργαστών.

Αυτό πώς εξηγείται? Δεν το γράφει στο FUD δεν το είδα κάπου αλλού και δεν καταλαβαίνω τη λογική με την οποία η παράταση της εκμετάλλευσης των πατεντών της intel από την AMD θα φέρει σε δύσκολη θέση την Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Μάριε αφιερωμένο:

Batman: Arkham Asylum: GPUs, CPUs, And PhysX Performance

Θα σου γράψω απλά το σχετικό σχόλιο από το TheInquirer

Don seems to have found something disturbing about this TWIMTBP title... when it comes to AMD CPUs in this game, the PhysX processing doesn’t offload correctly ruining the experience for AMD gamers.

ή αλλιώς όπως πολύ σωστά σημειώνεται

The way it’s meant to screw AMD?

Η Nvidia ελπίζει να βγάλει την AMD από την μέση. Με κάθε τρόπο. Θεμιτό ή αθέμιτο. Εντάξει λογικό, το κακό όμως είναι ότι παίρνει και μας η μπάλα με τα κόλπα της εν λόγω εταιρίας.

Τέλος πάντων. Η Nvidia ήλπιζε είτε να πάει για βρούβες η AMD είτε να χάσει την άδεια για την Χ86 αρχιτεκτονική από την στιγμή που στην GlobalFoundries δεν είναι το αφεντικό. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να διεκδικήσει την θέση του δεύτερου κατασκευαστή Χ86 επεξεργαστών, του άμεσου ανταγωνιστή της Intel (κανείς δεν υπολογίζει στα σοβαρά την VIA). Με την παραπάνω συμφωνία και τα δύο σενάρια... καταστροφής για την AMD πλέον δεν ισχύουν. Η AMD δεν κινδυνεύει να χάσει την άδειά της για τους Χ86 επεξεργαστές, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει μπόλικο ζεστό χρήμα στα ταμεία της. Η Nvidia την πάτησε. Αν έφτιαχνε Χ86 επεξεργαστή πλέον μπορεί να τον στείλει να κάνει παρέα με τα Intel chipsets.

Εγώ το φωνάζω χρόνια. Intel και AMD είναι φιλαράκια πίσω από κλειστές πόρτες. 30 χρόνια συνύπαρξης δεν είναι και λίγα. Θα μου πείτε "Μα οι μηνύσεις, μα το ένα μα το άλλο". Αν μου βρείτε καλύτερο και απόλυτα νόμιμο τρόπο χρηματοδότησης της AMD με 1,25 δις $ από την Intel πες τε μου. Ο ένας έχει μάθει τον άλλον και παίζουν σε ένα γήπεδο που το ξέρουν και οι δύο. Κανείς τους δεν θέλει μια κάποια Nvidia, να τους χαλάσει την πιάτσα και αυτό η Nvidia το ξέρει για αυτό άλλωστε και ψάχνει άλλες αγορές για την τεχνολογία της.

Edited by john_dr
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα στο x86 επεξεργαστή υπό... σχεδίαση και πλάνα της nVIDIA έχουμε μείνει ?

Φήμη ήταν και φήμη θα παραμείνει.

Η nVIDIA δεν έχει ανάγκη να βγάλει x86 επεξεργαστή, τα κέρδη της είναι πολλά και βγαίνουνε και δίχως να έχει "gamer GPU" ενώ η AMD παίζει μόνη της στην "νέα γενιά" γιατί πουλάει Tesla & Quadro συν τα άλλα έσοδα από Ion, Tablet PCs και mobile computing.

Εκτός αυτού πόσο εύκολο είναι νομίζετε να κάτσει και να σχεδιάσει αποδοτικό x86 CPU η nVIDIA και σε εύλογο χρονικό διάστημα μάλιστα ?

Δεν είναι στραγάλια ούτε τα MHz ούτε η σχεδίαση επεξεργαστών...

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται αποτελούν μεν αλήθειες αλλά είναι διαστρεβλωμένες μισές αλήθειες, με ερμηνείες εξωπραγματικές, που δύσκολα μπορώ να τις δεχτώ.

Μπορώ πολύ εύκολα να δώσω πολύ πιο πειστικά επιπλέον στοιχεία που αναστρέφουν το όλο σκεπτικό για συνεργασία Intel AMD.

Μια σωρεία από μηνύσεις από την AMD είχαν γίνει από το 2005 παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η AMD φτασε στο χείλος της καταστροφής, έχασε όλα τα fab, κινδύνεψε να χάσει τον άδεια x86, ήταν μέσα στις 10 εταιρίες που πιθανότατα θα έκλεινε το 2010 και μετά από ένα αναμενόμενο κύμα καταδικαστικών αποφάσεων η Intel έρχεται να συμβιβαστεί από καλοσύνη, αγάπη και συνεργασία?

Να μη σχολιάσω το θέμα του παιχνιδιού ξανά. Τα είπαμε ότι πρόκειται για κώδικα της Nvidia, που η AMD απειλεί με μηνύσεις την εταιρία που το έφτιαξε, αλλά δεν προχωράει γιατί ξέρει ότι έχει δίκιο η Nvidia. Να κάτσουν να πληρώσουν κι αυτοί προγραμματιστές να γράψουν κώδικα που να δίνει επιπλέον δυνατότητες σε μια υπάρχουσα μηχανή και μετά να τον μοιράσουν δωρεάν στην Nvidia. Αυτό απαιτούν.

Η Nvidia έχει κέρδη, κι ας έχει βάλει φαινομενικά φρένο στην εξέλιξη των καρτών γραφικών με τη στενή έννοια. Από τη στιγμή που βγήκε η 8800GTX και μετά δεν είχε κανένα λόγο να μας δώσει κάτι παραπάνω. Η Nvidia το ήξερε πολύ καλά το παιχνιδάκι της Microsoft με το DX10 και έριξε χρήμα στην έρευνα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια DX9 συμβατότητας του DX10 με WDDM1.x.

Και η Nvidia έκανε το θαύμα, εκεί που δεν το περιμέναμε. Έδωσε στον κόσμο μια άλλη διάσταση στη χρήση της GPU, που πήρε σάρκα και οστά και υλοποιήθηκε και εξελίχθηκε και καθιερώθηκε και ανάγκασε όλους τους άλλους ουραγούς να τρέχουν και να μη φτάνουν. Με το GPU computing άνοιξαν νέοι δρόμοι στην παράλληλη πολυεπεξεργασία και σε πρωτόγνωρες εφαρμογές στη βιομηχανία, στο cloud, στις κάρτες γραφικών, στο gaming. Έχουμε να δούμε απίθανα πράγματα. Ήδη αρχίσαμε να τα βλέπουμε.

Τώρα πια, μπήκε το νερό στο αυλάκι και όλο το ερευνητικό δυναμικό της Nvidia είναι έτοιμο να στραφεί ανενόχλητα στο gaming με πρωτοπόρες τεχνικές διαχείρισης ενέργειας κτλ, μόλις η Microsoft δεήσει να υποστηρίξει τους πραγματικούς DX10 οδηγούς με WDDM 2.1.

Μίλησα για διαχείριση ενέργειας, γιατί πάλι διαστρεβλωμένα τα δημοσιεύματα ερμηνεύουν την παρουσία μηχανικών της Transmeta στην Nvidia ως προσπάθεια κατασκευής x86 επεξεργαστών από την Nvidia. Η Transmeta ποτέ δεν έφτιαξε x86 επεξεργαστή. Έχει πατέντες για emulation x86 από risk επεξεργαστή πολύ χαμηλής κατανάλωσης κτλ., που αυτή τη στιγμή αήκουν και τις εκμεταλλεύεται η εταιρία διαχείρισης πατεντών Intellectual Venture Funding LLC όπως έγραψα στo wiki.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το φωνάζω χρόνια. Intel και AMD είναι φιλαράκια πίσω από κλειστές πόρτες. 30 χρόνια συνύπαρξης δεν είναι και λίγα. Θα μου πείτε "Μα οι μηνύσεις, μα το ένα μα το άλλο". Αν μου βρείτε καλύτερο και απόλυτα νόμιμο τρόπο χρηματοδότησης της AMD με 1,25 δις $ από την Intel πες τε μου.

Aυτο δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι!!

Δηλαδη σαν νομιμη χρηματοδοτηση!! Καλο!!

Link to comment
Share on other sites

Οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί πετυχαίνουν όταν ικανοποιούν και τους δύο. Η Intel θα πληρώσει σαφώς λιγότερα από αυτά που θα την διατάξει το δικαστήριο αν πάει σε δίκη. Η AMD θα εισπράξει το ρευστό σήμερα και όχι μετά από 4-5 χρόνια. Πολύ σημαντικό για μια εταιρία που φιγουράρει στην Wall Street ως η #1 υποψήφια εταιρία πληροφορικής για πτώχευση το 2010. Επίσης η AMD κερδίζει και ασυλία από πιθανές μηνύσεις της Intel μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Και εδώ τι λέγαμε πριν από 4 χρόνια για το ίδιο θέμα.

Edited by DarthMoul
Link to comment
Share on other sites

Εγώ τώρα αναρωτιέμαι αν η Nvidia θα εκφράσει επιτέλους την αγάπη της... προς την VIA. Επιπλέον αναρωτιέμαι πόσο καλά μπορείς να κάνεις Χ86 emulation πάνω σε ένα Fermi.

Aυτο δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι!!

Δηλαδη σαν νομιμη χρηματοδοτηση!! Καλο!!

Είναι ένα σενάριο που προσωπικά δεν το θεωρώ επιστημονική φαντασία. Το status quo αυτή τη στιγμή στους οικιακούς Η/Υ γενικότερα είναι τέτοιο που η Intel είναι η απόλυτα κερδισμένη. Αν η Intel το ήθελε, η AMD θα είχε ήδη κλείσει. Η Intel χρειάζεται την AMD και προσωπικά αμφιβάλω να θέλει να δει αργότερα την NVidia να γιγαντώνεται.

Edited by john_dr
Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω το Fudzilla συμφωνεί μαζί μου, οπότε μάλλον πάνω από ένα άτομα δεν βλέπουν το σενάριο αυτό σαν κάτι το υπερβολικό.

Intel's cash will help AMD

Won’t save it

This kind of confirms our conspiracy theory that we shared with many industry insiders that Intel will find a way to save AMD from itself and bankruptcy. The reason behind is that without AMD, Intel would definitely be in a monopolist position and US and EU regulatory agencies don’t like that.

Δεδομένου ότι το Fud γέρνει λίγο προς Nvidia μεριά, δεν θα μου έκανε εντύπωση οι περισσότεροι από τους "many industry insiders" οι οποίοι βρίσκανε αυτό το σενάριο ως καθόλου απίθανο, να είναι άτομα που σχετίζονται με αυτήν. Το "Won’t save it" δεν θα μου έκανε εντύπωση αν εκφράζει το τι ελπίζουν.

Edited by john_dr
Link to comment
Share on other sites

This kind of confirms our conspiracy theory that we shared with many industry insiders that Intel will find a way to save AMD from itself and bankruptcy. The reason behind is that without AMD, Intel would definitely be in a monopolist position and US and EU regulatory agencies don’t like that.

Πολύ σοφό το σχόλιο. Ο μεγαλύτερος εχθρός που είχε η AMD τα τελευταία 40 χρόνια είναι ο εαυτός της.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σοφό το σχόλιο. Ο μεγαλύτερος εχθρός που είχε η AMD τα τελευταία 40 χρόνια είναι ο εαυτός της.

Ίσως αυτό να την κάνει και τον ιδανικό "ανταγωνιστή" για την Intel.

Η Nvidia έχει δείξει ότι οι στόχοι της είναι μεγάλοι και ότι ξέρει να χτυπάει κάτω από την μέση ή να παίξει "βρώμικα" στην αγορά, όταν νιώθει την ανάγκη ή όταν γενικότερα είναι προς το συμφέρον της. Επιπλέον δεν έχει τόση εξάρτηση από την Χ86 αρχιτεκτονική όπως η AMD και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Intel. Η AMD είναι ο καλύτερος "κυματοθραύστης" για τα μεγάλα κύματα που μπορεί να απειλήσουν το μονοπώλιο της Intel και της Χ86 αρχιτεκτονικής στους οικιακούς Η/Υς.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σοφό το σχόλιο. Ο μεγαλύτερος εχθρός που είχε η AMD τα τελευταία 40 χρόνια είναι ο εαυτός της.

Αυτό ισχυρίστηκε επίσημα η Intel στα δικαστήρια που την έτρεχε η AMD, αλλά δεν έπιασε. Το έφαγε το πρόστιμο από την ΕΕ και καταρρίφθηκε αυτός ο ισχυρισμός. Το FUD είναι ένα απλό παπαγαλάκι που επαναλαμβάνει τις θέσεις της Intel. Ε μη μας τα παρουσιάζει τώρα ως δικά της. Τι προσπαθεί να μας πείσει? Ότι το 2005 η Intel τάκανε πλακάκια με την AMD να τη μηνύσει ώστε μελλοντικά να τη χρηματοδοτήσει και να φάει πρόστιμο από την EE? Η λογική του παραλόγου.

Ίσως αυτό να την κάνει και τον ιδανικό "ανταγωνιστή" για την Intel.

Η Nvidia έχει δείξει ότι οι στόχοι της είναι μεγάλοι και ότι ξέρει να χτυπάει κάτω από την μέση ή να παίξει "βρώμικα" στην αγορά, όταν νιώθει την ανάγκη ή όταν γενικότερα είναι προς το συμφέρον της. Επιπλέον δεν έχει τόση εξάρτηση από την Χ86 αρχιτεκτονική όπως η AMD και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Intel. Η AMD είναι ο καλύτερος "κυματοθραύστης" για τα μεγάλα κύματα που μπορεί να απειλήσουν το μονοπώλιο της Intel και της Χ86 αρχιτεκτονικής στους οικιακούς Η/Υς.

Βρώμικα παίζει η Intel. Αυτή είναι η κουβέντα μας εδώ σε αυτό το θέμα και όχι η Nvidia. Δεν καταδικάστηκε για βρωμιές η Nvidia αλλά η intel. Να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή. Η Intel θέλει το τέλος των PCs, μέσω της τακτικής της πλατφόρμας όλα σε ένα και η Nvidia τους χαλάει τη φωλίτσα.

Ε όχι δεν θα της περάσει.

ThedeathofthePC.jpg

Πάω να δω για Nvidia και βλέπω άρθρο για το τέλος των pCs The Death of the PC?

Link to comment
Share on other sites

Πάω να δω για Nvidia και βλέπω άρθρο για το τέλος των pCs The Death of the PC?

Άρθρο όπως λέμε διαφήμιση; :p

...άσε που εκεί δεν αναφέρεται καν το όνομα της Intel.

To PC το πεθαίνουν από την πρώτη μέρα που βγήκε όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να πείσουν κάποιους με μεγάλες τσέπες να τους χρηματοδοτήσουν για την νέα επαναστατική ιδέα τους. Αν εσύ πιστεύεις όσα λένε οι διαφημίσεις και αν πιστεύεις ότι η Nvidia είναι υπόδειγμα καλής και τίμιας εταιρίας, εντάξει... ασχολίαστο.

Edited by john_dr
Link to comment
Share on other sites

Ναι διαφήμιση είναι. Τυχαία μπήκε εκεί. Ή μήπως όχι? Το άρθρο που έβαλα είναι άσχετο, αλλά χρησιμοποιεί τις ίδιες εκφράσεις και τελικά αναφέρεται σ'αυτό που λες. Το πρόβλημα είναι ότι η Intel πάει σε πλατφόρμα όλα σε ένα και αυτό πράγματι θα σημάνει το τέλος των PCs. Μόνο που για να έχει κέρδη η Intel από τις πλατφόρμες της θα πρέπει να έρθει σε ρήξη με την ARM. Ε αυτό είναι ένα από τα πρωτοσέλιδα άρθρα του BusinessWeek αυτή τη στιγμή, με θέμα After AMD: Intel's Next Big Battle.

Link to comment
Share on other sites

Από το λίγο που διάβασα από το άρθρο, δεν νομίζω να λέει κάτι το παράξενο. Όταν για μια εταιρία κλείνει ένα μέτωπο, επικεντρώνει τις δυνάμεις της σε άλλο. Δεν βλέπω κάτι το παράξενο.

Σε 10 χρόνια ένας ARM η ένας Atom της εποχής εκείνης μπορεί να έχει αρκετή υπολογιστική ισχύ για το 90% των χρηστών. Λογικό είναι να θέλει η Intel μερίδιο της αγοράς. Από την στιγμή που το μονοπώλιο της βασίζεται στο δικό της Χ86 λογικό είναι να θέλει να ανακόψει την άνοδο της ARM και να διατηρήσει η Χ86 αρχιτεκτονική τα ποσοστά της στην αγορά. Τι περιμένεις να κάνει; Να κοιτάει σαν χάνος;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ισχυρίστηκε επίσημα η Intel στα δικαστήρια που την έτρεχε η AMD, αλλά δεν έπιασε.

Αυτό που ισχυρίστηκε η Intel τότε είναι 100% αληθές. Η AMD αποτυγχάνει επί δεκαετίες να προωθήσει σωστά τα προϊόντα της ακόμα και σε περιόδους που έχει τεχνολογική υπεροχή. Το γεγονός αυτό δεν ακυρώνει τις παρανομίες της Intel και πολύ καλά έκαναν και της έχωσαν την καμπάνα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.