Jump to content

Η Toshiba παρουσιάζει 3D οθόνη, χωρίς γυαλιά


Wizard!
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18051&stc=1&d=1196261534

attachment.php?attachmentid=26647&stc=1&

"It was about time" που λένε και οι "φίλοι μας οι αμερικάνοι"*

Έπρεπε κάποιος να πάρει την εξέλιξη στα χέρια του και να μας δώσει κάτι αξιόλογο και σοβαρό. Ειδικά ορισμένες λύσεις όπως αυτές που προσπάθησε να περάσει η Sony, με τα ασύρματα γυαλιά που είναι βαριά και εκπέμπουν ακτινοβολία, για να μην αναφέρουμε το εξωφρενικό κόστος τους, ήταν τραγικές. Έτσι λοιπόν η Toshiba προχώρησε στην παρουσίαση μιας εξαιρετικής λύσης. Η νέα αυτή οθόνη, διάστασης 21" που λέγεται autostereoscopic HD display χρησιμοποιεί την τεχνολογία multi-parallax. Η οθόνη χρησιμοποιεί οπτικά πεδία για να αναπαράγει πραγματικές τρισδιάστατες εικόνες που φαίνονται σωστά από μεγάλο εύρος γωνιών, κάτι που είναι σημαντικό αν θέλουν να βγει στην παραγωγή.

Το σύστημα απεικόνισης υπόσχεται να μειώσει την κούραση που προκαλείται στα μάτια μετά από μεγάλη διάρκεια χρήσης των γυαλιών. Επίσης, μια πρωτοποριακή δυνατότητα είναι η διαφορά της εικόνας που βλέπει ο θεατής ανάλογα με τη γωνία που κάθεται. Εκτός αυτού, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που είναι οι παλαιότερες λύσεις τύπου parallax, όπως η χαμηλές αναλύσεις, με τη χρήση τεχνολογίας low-temperature poly-silicon.

Πηγή: Daily Tech

*© 1995 Κώστας Σημίτης

post-11390-1442175656,4485_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε κάποιος να πάρει την εξέλιξη στα χέρια του και να μας δώσει κάτι αξιόλογο και σοβαρό. Ειδικά ορισμένες λύσεις όπως αυτές που προσπάθησε να περάσει η Sony, με τα ασύρματα γυαλιά που είναι βαριά και εκπέμπουν ακτινοβολία, για να μην αναφέρουμε το εξωφρενικό κόστος τους, ήταν τραγικές.

Παρουσιάζεις τη λύση αυτή σαν τον μεσσία των 3D τηλεοράσεων, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα με τεχνολογίες τύπου active shutter. Ούτε καν με αυτές που κάνουν χρήση polarized γυαλιών. Ή τουλάχιστον δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα μέχρι να την δω με τα μάτια μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, η λύση των "active shutters" είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει και ειλικρινά απορώ με τη Sony και το τμήμα R&D της. Αυτή τη λύση τη είχε δώσει εδώ και πολλά χρόνια στους υπολογιστές η nVidia με τις κάρτες GF4xxx για τα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά, οι πονοκέφαλοι συχνοί και φυσικά στις προειδοποιήσεις έγραφαν ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε περισσότερο από 15' την ημέρα.

Δε νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι λύση για κανέναν. Τα polarized glasses ναι, αλλά νομίζω ότι οι τηλεοράσεις δε μπορούν να παράγουν polarized εικόνες, μόνο οι projectors. Τα δίχρωμα γυαλιά είναι καλά, αλλά οι εικόνα δεν είναι τόσο καθαρή και έχουν περιορισμό στη χρωματική απόδοση.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιο μεγάλο κατάστημα του στυλ mediamarket είδαν φίλοι μου κάποια 3D τηλεόραση που είχε διακόπτη on/off για το 3D και που δεν ήθελε γυαλιά και μου είπαν ότι είχε πολύ καλή ποιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Τα polarized glasses ναι, αλλά νομίζω ότι οι τηλεοράσεις δε μπορούν να παράγουν polarized εικόνες, μόνο οι projectors.

Υπάρχει λύση σε οθόνη από την iz3D που βγάζει και drivers για τις ATI κάρτες. Πρακτικά είναι 2 panel το ένα πάνω στο άλλο. Από ό,τι διαβάζω από χρήστες το μόνο πρόβλημα της συγκεκριμένης οθόνης είναι κάποιο μικρό σε βαθμό ghosting, αλλά θα μπορούσαν πιστεύω να ψάξουν την τεχνολογία και να το περιορίσουν το πρόβλημα αν αν κάποια από τις μεγάλες εταιρίες ασχολιόταν. Active shutter δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά λογικά έχει την καλύτερη εικόνα 3D. Όσον αφορά τους πονοκεφάλους που λες κλπ, αν ανέβουν περισσότερο τα hz πιστεύω το πρόβλημα θα λυθεί. Αν και γενικά το θέμα κούρασης από αυτά που έχω ακούσει κατά καιρούς έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι μάλλον υποκειμενικό...

Link to comment
Share on other sites

Anyways, φαινεται να ειναι μια Tv με δυνατα χαρακτηριστικα.

Θα θελα περισσοτερα tech specs.

Δηλ μια τετοια οθονη πρεπει απαραιτητα να συνοδευεται και απο ενα υψηλου επιπεδου σε σχεση μ'αλλες TV ας το πω επεξεργαστη.

Δεν μπορει να μην ζεσταινεται και δεν μπορει να μην καταναλωνει αρκετα watt!

Αυτα θα τα ηθελα να τα δω.

Γιατι τα γραφικα στοιχιζουν πολυ σε υπολογιστικη ισχυ και η υπολογιστικη ισχυς κοστιζει στην αγορα της αλλα και γενικα στην καθημερινοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.