Jump to content

Στρατηγείο Κυβερνοπολέμου στις ΗΠΑ


mariosalice
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18051&stc=1&d=1196261534

keith_alexander.gifΟι ΗΠΑ όρισαν για πρώτη φορά ανώτατο Στρατηγό, με σκοπό να κατευθύνει τον ηλεκτρονικό πόλεμο, παρά τους φόβους ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια φάση στη στρατιωτικοποίηση του κυβερνοχώρου. Η ανάθεση καθηκόντων διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής σε μία χαμηλών τόνων τελετή στο Fort Meade, του Maryland. Ο πρόσφατα προαχθείς σε Στρατηγό τεσσάρων αστέρων Keith Alexander, Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), αναλαμβάνει την ευθύνη της νεοσυσταθείσας Κυβερνοδιοίκησης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο στρατηγείο στο Πεντάγωνο, που αποσκοπεί στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών επιχειρήσεων κατά μήκος των δικτύων υπολογιστών ανά τον κόσμο. Η Κυβερνοδιοίκηση αποτελεί την απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για την ευπάθεια των στρατιωτικών και άλλων δικτύων των ΗΠΑ, σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι 30.000 τεχνικοί της πολεμικής αεροπορίας μετατέθηκαν "στο μέτωπο του πολέμου στον κυβερνοχώρο". Συνολικά προβλέπεται ότι η κυβερνοδιοίκηση θα απασχολεί 90.000 άτομα.

Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός Keith Alexander δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων τον περασμένο μήνα ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας ότι η Κυβερνοδιοίκηση δεν θα συνέβαλλε στη στρατικοποίηση του κυβερνοχώρου, ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Carl Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι τόσο το δόγμα του Πενταγώνου, όπως και το νομικό πλαίσιο για τις online δραστηριότητες, δεν συμβαδίζουν με τις ταχείες εξελίξεις στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Ειδικότερα ο Levin εξέφρασε την ανησυχία ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για την καταπολέμηση των δικτυακών απειλών προς τις ΗΠΑ, αν διέρχονται από ουδέτερες τρίτες χώρες, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά επιζήμιες συνέπειες για τα ευρύτερα αμερικανικά συμφέροντα. Ο αναπληρωτής υφυπουργός άμυνας James Miller, υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προχωρήσουν ακόμα και σε συμβατική στρατιωτική απάντηση σε κάποιες περιπτώσεις δικτυακών επιθέσεων.

Η δημιουργία της Κυβερνοδιοίκησης είχε σχεδιαστεί αρχικά από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο Barack Obama στη συνέχεια, αγκάλιασε το θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και τη χαρακτήρισε ως "μία από τις σοβαρότερες οικονομικές και εθνικές προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ ως έθνος".

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Στρατηγός Keith Alexander είπε ότι τα δίκτυα του Πενταγώνου δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επιθέσεις κάθε μέρα και πρόσθεσε ότι έχει θορυβηθεί από την αύξηση, το τελευταίο έτος. Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνουν ραγδαία τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, με την Κίνα να κατηγορείται ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον του Google και είκοσι άλλων επιχειρήσεων. Επίσης έχουν κατηγορηθεί hackers από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, για μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, ενώ η Μόσχα λέγεται ότι ήταν πίσω από μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της Εσθονίας το 2007, που χαρακτηρίσθηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου που έχει ποτέ διεξαχθεί.

The-Pentagon-is-channelli-001.jpg

Πηγή: Guardian: US appoints first cyber warfare general

Link to comment
Share on other sites

Η εκφραση :"Οι ΗΠΑ όρισαν για πρώτη φορά ανώτατο Στρατηγό" ειναι αδοκιμη.Ολοι οι στρατηγοι ειναι ανωτατοι.Δεν μπορεις να πεις "ανωτατος στρατηγος" ειναι λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχουν Στρατηγοί ενός μέχρι και τεσσάρων αστέρων. Τόσο ο πεντάστερος Στρατηγός που λέγεται General of the Army κτλ (Five-star General of the Army) όσο και ο εξάστερος Στρατηγός (General of the Armies) δεν υφίστανται παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο πεντάστερος τίτλος απονέμεται μόνο σε καιρό πολέμου, ενώ ο εξάστερος είναι ιστορία και έχει απονεμηθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα είναι στρατηγοί όσοι έχουν βαθμό Ταξιάρχου και πάνω. Αναλογικά έχουμε Αρχιστράτηγο και Στρατάρχη (πχ Παπάγος).

Link to comment
Share on other sites

Ο Ταξίαρχος δεν προσφωνείται στρατηγός αλλά σύμφωνα με το NATO που ακολουθούμε είναι στρατηγός.

Στις ΗΠΑ οι βαθμοί ονομάζονται ως εξής και αντιστοιχούν σε βαθμούς ΝΑΤΟ.

Brigadier general είναι ο Ταξίαρχος με ένα αστέρι

Major general είναι ο υποστράτηγος με δύο αστέρια

Lieutenant general είναι ο αντιστράτηγος με τρία αστέρια

General είναι ο Στρατηγός με τέσσερα αστέρια

General of the Army είναι ο Αρχιστράτηγος με πέντε αστέρια (μόνο σε καιρό πολέμου)

General of the Armies είναι ο Στρατάρχης με έξη αστέρια (τυπικά δεν υφίσταται αλλά ιστορικά υπήρξαν Στρατάρχες).

Link to comment
Share on other sites

Eπι του θεματος.

Αναγκαστικη κινηση των ΗΠΑ αφου η Google κλωνιστηκε!

Και ως γνωστο, οταν Αμερικανικες Επιχειρησεις κινδυνευουν να χασουν την πρωτακαθεδρια ή απειλουνται με αφανισμο οπως διαμυνησε και η Κινα,(αλλα και την προσφατη επιθεση που εκανε εναντιον της),τοτε λογο εχει ο Αμερικανικος Στρατος!

Αποτελει συστημα διαχειρισης κρισεων που φαινεται να εχει ο Αμερικανικος επεκτατισμος

σε περιοχες που δεν εχει βαλει ακομα χερι. Και δεν μιλαμε για στρατιωτικη επιχειρηση!

Αλλα επιθεση σε επιπεδο πολιτικο πολιτισμικο οικονομικο και εταιρικο!

Αλλοι πολεμοι-αλλων επιπεδων!

Να θυμισω την προσφατη συμφωνια NSA-Google για βοηθεια της πρωτης στην δευτερη για παροχη πληροφοριων και γνωσεων σε ζητηματα κυβερνοεπιθεσης.

Φαινεται οτι Κινεζοι χτυπησαν βαθια!

Αλλα μυτη δεν ανοιξε ή μαλλον κανενα υστερικο λαρυγγι δεν ακουστηκε στο στυλ:Δεχοματε επιθεση απο την Κινα!!

Ολα εγιναν με χαμηλους τονους και οταν ξαφνικα "στο μέτωπο του πολέμου στον κυβερνοχώρο" ριχνονται 90.000 τεχνικοι κ.ά καταλαβαινετε τι γινετε!

Αυτο το νουμερο αποτελει και ενα εκστρατευτικο σωμα σε πραγματικες συνθηκες πολεμου!

Φανταστειτε οτι ολοι αυτοι ριχνονται στον κυβερνοπολεμο!

Απιστευτο! Ελπιζω να μην μεινουν απο δυναμη πυρος! Και εννοω το BandWidth!:081:

Παντως η κινηση αυτη δειχνει και πως σκεφτεται η ΗΠΑ αλλα και πως αντιδρα,με συστημα και προγραμμα. Δεν καθυστερησαν αλλα και δεν βιαστηκαν κιολας!

Edited by s.ghost
Link to comment
Share on other sites

@ent ωραια η ερευνα στο internet για το NATO και τον στρατο των ΗΠΑ, .............. και σου ξαναλεω οτι στην Ελλαδα ο Ταξιαρχος ΔΕΝ ειναι στρατηγος.

Εξηγηση : λεγοντας ..... σε καμια περιπτωση δεν θελω να μειωσω τον ent και αν το αντιλαμβανεται ετσι του ζητω συγνωμη.Δυστυχως ομως δεν βρισκω καλυτερη λεξη για να περιγραψει κανεις καποιον που απλα εχει κανει ερευνα στο νετ και δεν εχει διαβασει στρατιωτικους κανονισμους.

Edited by TASOS
Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί
Link to comment
Share on other sites

Πάντως έχει γέλιο, όλως τυχαίως οι "κακοί" hackers που εχουν "επιτεθεί" στις ΗΠΑ είναι απο Κίνα, Ρωσία και Β. Κορέα!!

Όλοι οι άλλοι "αγαπάνε" τις ΗΠΑ και δεν τους "επιτίθενται".

Ούτε φυσικά μπορεί κάποιος άλλος να "επιτεθεί" απο άλλη χώρα.

Μήπως πρέπει τέτοιους κόκκινους εχθρούς να τους λιώσουμε?

(με την συμβατική δύναμη στην οποία αναφέρθηκαν?)

Σε λίγο οι στρατηγοί των ΗΠΑ δεν θα λένε πόσα μαχητικά, αεροπλανοφόρα, άρματα και υποβρύχια διοικούν, αλλά πόσα TFLOPs raw power έχει το επιτελείο τους στον πόλεμο κατά της διαδικτυακής τρομοκρατίας...

Ο virtual cyberterrorist έρχεται..

Χιλίάδες οι απώλειες...

Οι κάτοχοι πλέον του ενος PC θα ειναι blacklisted (ειδικά οι OverClockers)

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν θα έχουμε PC. Η υπολογιστική δύναμη θα μεταφερθεί από τα χέρια του κόσμου στο cloud και στους λίγους που θα το διαφεντεύουν.

Για να καταλάβουμε πόσο σημασία δίνουν οι ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, στην Ελλάδα έχουμε ένα μόνο Στρατηγό ανώτατης βαθμίδας (σε ειρήνη). Είναι ο ΓΕΕΘΑ με 4 αστέρια.

Σκεφτείτε να κάνουμε και δεύτερο Στρατηγό 4 αστέρων και να του δώσουμε τη διοίκηση της διεύθυνσης πληροφορικής που θα μετονομάσουμε σε διεύθυνση Κυβερνοπολέμου.

Θα δίνει λογαριασμό το πολύ πολύ στον ΓΕΕΘΑ ή κατ' ευθείαν στην κυβέρνηση.

Η δύναμη, τα κονδύλια και το προσωπικό που θα έχει θα είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία των ΕΔ.

Δεν γίνονται αυτά αν δεν έχουμε το know how και τη βούληση να χρησιμοποιήσουμε όλο αυτό το δυναμικό.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες,απλα μια διορθωση:1)ο ταξιαρχος δεν ειναι στρατηγος,ειναι ομως ανωτατος (Ελλαδα)

Η λυση είναι εδώ..

http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/vasiki_2.asp

Οι μόνοι μη στρατηγοί στον βαθμό που αποκαλούνται στρατηγοί (καθ' όσον ξέρω) είναι ο αντιστράτηγος και ο υποστράτηγος...

Ο ταξίαρχος είναι ο μόνος από τους ανώτατους αξιωματικούς που μένει στην απ' έξω ως προς την προσφώνηση "στρατηγός"...

Link to comment
Share on other sites

@ent ωραια η ερευνα στο internet για το NATO και τον στρατο των ΗΠΑ, (πιθανολογώ ότι δέν έχεις άμεση σχέση με τα του στρατού) και σου ξαναλεω οτι στην Ελλαδα ο Ταξιαρχος ΔΕΝ ειναι στρατηγος..................

Αν δυσκολεύεσαι να βρείς τρόπο να εκφραστείς σωστά ... καλύτερα να μήν γράφεις καθόλου.

Δέν έχει νόημα να αφήνεις κάτι γραμμένο και μετά να καταφεύγεις σε επεξηγήσεις.

Εξαρχής το νόημα που λαμβάνε κάποιος διαβάζοντας αυτό που είχες γράψει ... ήταν προσβλητικό.

Σε παρακαλώ να είσαι πιό προσεκτικός στις εκφράσεις σου πρός τα άλλα μέλη του φόρουμ μας.

Υ.Σ.

Με τα κόκκινα γράμματα ... σου έδωσα μιά εναλλακτική.

Edited by TASOS
Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες,απλα μια διορθωση:1)ο ταξιαρχος δεν ειναι στρατηγος,ειναι ομως ανωτατος (Ελλαδα)

Ο αρχιστράτηγος είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται?

Ο Στρατηγός είναι στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται?

Ο υποστράτηγος του Δικαστικού είναι Στρατηγός? Πώς προσαγορεύεται?

Πέρα από τις προσαγορεύσεις και το βαθμό του Στρατηγού (4 αστέρων) που αλλού ορίζεται η έννοια της λέξης στρατηγός στους στρατιωτικούς κανονισμούς?

Όλοι οι υποστράτηγοι ή οι αντιστράτηγοι προσαγορεύονται ή είναι στρατηγοί?

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους ανώτατους Αξιωματικούς της Ελλάδας και στους Στρατηγούς του ΝΑΤΟ? Υπάρχει αντιστοίχιση? Συνυπηρετούμε?

Η εκφραση :"Οι ΗΠΑ όρισαν για πρώτη φορά ανώτατο Στρατηγό" ειναι αδοκιμη.Ολοι οι στρατηγοι ειναι ανωτατοι.Δεν μπορεις να πεις "ανωτατος στρατηγος" ειναι λαθος.
Στις ΗΠΑ οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτατων ή των ανώτερων αξιωματικών?

Ποια είναι η ανώτατη βαθμίδα εν ενεργεία στρατηγού στις ΗΠΑ?

Έχουν κάποια σημασία όλα τα παραπάνω ώστε να φτάσεις στην ειρωνεία και στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς?

Η λυση είναι εδώ..

http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/vasiki_2.asp

Οι μόνοι μη στρατηγοί στον βαθμό που αποκαλούνται στρατηγοί (καθ' όσον ξέρω) είναι ο αντιστράτηγος και ο υποστράτηγος...

Ο ταξίαρχος είναι ο μόνος από τους ανώτατους αξιωματικούς που μένει στην απ' έξω ως προς την προσφώνηση "στρατηγός"...

Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις σε πράγματα που ούτε έχουν σημασία για τον κόσμο, ούτε κάποια πρακτική αξία.

Για παράδειγμα ούτε ο Αρχιστράτηγος προσφωνείται στρατηγέ αλλά Κε Αρχιστράτηγε.

Ούτε ο Στρατηγός (4 αστέρων) προσφωνείται Στρατηγέ, αλλά Κε Αρχηγέ.

Μένουν στην απ' έξω?

Γενικά οι προσαγορεύσεις στρατηγών των 2 ή 3 αστέρων δεν περιέχουν πάντα τη λέξη Στρατηγέ. Μένουν στην απ' έξω?

Ο λόγος που οι Ταξίαρχοι δεν προσφωνούνται Στρατηγέ αλλά Κε Ταξίαρχε είναι επειδή αποτελούν νέο ιστορικά βαθμό που δεν υπήρχε πριν από το 1945.

Σε μονάδες ΝΑΤΟ υπάρχει σαφής αντιστοίχιση και ενιαία ιεραρχία με εμάς. Δεν έχουν τον όρο ανώτατος αξιωματικός. Ακόμα και οι στρατηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ανώτερων αξιωματικών. Τους βαθμούς που εμείς χαρακτηρίζουμε ανώτατους, στις ΗΠΑ τους λένε στρατηγούς ενός δύο κτλ αστέρων ή με το βαθμό τους.

Link to comment
Share on other sites

Το είπε ο Outlaw μια φορά, το είπε ο TASOS δεύτερη φορά... τι αλλο πρεπει να κανουμε για να σταματήσετε να ασχολείστε με το αν είναι στρατηγός ή όχι? Αυτό είναι το θέμα του άρθρου?

Δεν θα υπάρξει άλλη παρατήρηση... είναι η τρίτη που γίνεται για το θέμα αυτό....!!! Συζητήστε επιτέλους για το θέμα...!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.