Jump to content

Αναταράξεις στην αγορά υψηλής τεχνολογίας λόγω... Ελλάδας


Skyline1
 Share

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=18051&stc=1&d=1196261534

nasdaqboard.jpgΗ διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας δε λείπουν και οι υπερβολές. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, επικαλούμενοι στοιχεία και αριθμούς από την τρέχουσα κατάσταση στις αγορές αξιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ευθύνεται για την πτώση των μετοχών της Intel, της AMD και της Nvidia!

Τον τελευταίο μήνα, ο δείκτης Nasdaq στο αμερικάνικο χρηματιστήριο είχε αρκετές απώλειες. Από τον κατήφορο δε γλίτωσαν ούτε οι μεγάλοι κατασκευαστές hardware, με τη μετοχή της Intel να σημειώνει απώλειες 15%, της AMD 20% και της Nvidia 29%. Κάποιοι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία επιφέρει μείωση της κατανάλωσης και όλα αυτά αποδίδονται στην αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος με αφορμή τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

[ΠΗΓΗ]

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 2.2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στο 1.5% του ΑΕΠ της ΕΕ και στο 0.65% του παγκοσμίου ΑΕΠ. Έχουμε τα χάλια μας αλλά είμαστε πολύ μικρό χαλί για να κρύψουν κάτω από αυτό τα δικά τους χάλια.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης η Ελλάδα ευθύνεται για το ότι ξύπνησε τους άλλους λαούς και τώρα μας το παίζουν έξυπνοι.

Λες και δεν γνωρίζουμε πως η δήθεν οικονομική κρίση ελέγχεται από κάποιους... η Ελλάδα φταίει.

Edited by dark_wolf
Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 2.2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στο 1.5% του ΑΕΠ της ΕΕ και στο 0.65% του παγκοσμίου ΑΕΠ. Έχουμε τα χάλια μας αλλά είμαστε πολύ μικρό χαλί για να κρύψουν κάτω από αυτό τα δικά τους χάλια.

Αυτό θα μου άρεσε να το έχω στην υπογραφή μου.

Δάση μας καίνε, καταστήματα μας καίνε, την ιστορία μας κλέβουν, τουριστικές οδηγίες βγάζουν, οδηγούς επενδύσεων κατά της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας βγάζουν, προπαγάνδα για ανεξάρτητο βορά και νότο χρηματοδοτούν, χτίζουν δυο πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία και τώρα μας λένε ότι φταίμε κι από πάνω για τα δικά τους χάλια.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Soros με ένα cloud για μας χωρίς εμάς.

Link to comment
Share on other sites

Οι μετοχές ανεβοκατεβαίνουν διότι έτσι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Την μία θα φταίει η Ελλάδα (πέφτουν οι μετοχές) αλλά την επομένη μέρα φαίνεται να υπάρχει ελπίδα (ανεβαίνουν οι μετοχές), μετά κάτι ακούγεται για το Dubai (πέφτουν οι μετοχές) αλλά μπορεί να το βοηθήσουν οικονομικά οι υπόλοιπες Αραβικές χώρες (ανεβαίνουν οι μετοχές), προχτές οι Κινέζοι ακούστηκε ότι δεν θα αγόραζαν άλλο Ευρωπαϊκό χρέος (πέσαν οι μετοχές) αλλά εχτές το διέψευσαν (ανέβηκαν οι μετοχές) - γενικότερα ακούγεται μια φήμη για κάποια τράπεζα στο Πουθενανιστάν (πέφτουν οι μετοχές) αλλά τελικά ήταν απλά μια φήμη ή όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτή η τράπεζα δεν επηρεάζει την διεθνή οικονομία(ξανά ανεβαίνουν οι μετοχές).

Μετά την κρίση του 2008 τα χρηματιστήρια χειραγωγούνται συνεχώς από κάποιους οικονομικά ισχυρούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον φόβο των επενδυτών διαδίδοντας φήμες για πιθανά ντόμινος και άλλες τέτοιες αηδίες. Άρθρα σαν τα παραπάνω απλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν στον κόσμο τα αδικαιολόγητα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.