Jump to content
X-kyramas

H Microsoft δεν θα υποστηρίζει νέους επεξεργαστές στα παλιότερα λειτουργικά συστήματα

Recommended Posts

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκινώντας από τα Windows 10, θα παρέχει υποστήριξη στους καινούργιους επεξεργαστές μόνο αν χρησιμοποιούνται σε συστήματα με την τελευταία έκδοση των Windows.

Αυτό θα αναγκάσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα προκειμένου να επωφεληθούν από τις τελευταίες τεχνολογίες στους επεξεργαστές.

 

Τα προηγούμενα χρόνια όταν κυκλοφορούσε ένα νέος επεξεργαστής, η Microsoft κυκλοφορούσε ανάλογο λογισμικό για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows που υπήρχαν στη αγορά. Αυτές οι ενημερώσεις κατά καιρούς ήταν πολύ σημαντικές, όπως αυτή για τους Pentium 4 Prescott όπου οι Hyper-Threaded πυρήνες αναγνωριζόταν λανθασμένα ως κανονικοί αυτόνομοι πυρήνες από το λειτουργικό σύστημα. Και ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό των επεξεργαστών Bulldozer της AMD στους οποίους υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα με το Hyper-Threading, όπου με μία ενημέρωση βελτιώθηκε η διαχείριση των πύρινων του συγκεκριμένου επεξεργαστή,

 

Προχωρώντας και καθώς νέες γενιές σιλικόνης θα παρουσιάζονται, θα απαιτείται η τελευταία έκδοση των Windows για να μπορούν να υποστηρίζονται. Αυτό μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη καλύτερη ενσωμάτωση μεταξύ των Windows και των επεξεργαστών ενώ παράλληλα θα μπορούμε να διατηρούμε μεγαλύτερη αξιοπιστία και συμβατότητα με τις προηγούμενες γενιές του λειτουργικού συστήματος και των επεξεργαστών. Για παράδειγμα τα Windows 10 θα είναι η μόνη έκδοση που θα υποστηρίζεται στους νέους επεξεργαστές ‘Kaby Lake’ της Intel, στους ‘8996’ της Qualcomm και στους ‘Bristol Ridge’ της AMD”, δήλωσε ο Terry Myerson, Executive Vice President της Microsoft.

 

Έτσι οι εκδόσεις των Windows 7, 8, 8.1 και Windows 10 θα λάβουν όλες τις ενημερώσεις για τους επεξεργαστες Skylake της Intel αλλά όταν κυκλοφορήσουν οι νέοι Kaby Lake και Bristol Ridge, η Microsoft θα ενημερώσει μόνο τα συστήματα με Windows 10. Οι χρήστες παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων, θα μπορούν φυσικά να τους χρησιμοποιήσουν αλλά μπορεί να έχουν προβλήματα σταθερότητας, αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και μειωμένες αποδόσεις.

 

Ακόμα και με τις ενημερώσεις που έλαβαν τα Windows 7 σχετικά με τους Skylake, η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα αρνητικά αποτελέσματα από την χρήση αυτών των επεξεργαστών σε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα είναι εμφανή.

 

Σύμφωνα με τον Myerson, "Συγκρινόμενα με τα συστήματα με Windows 7, οι Skylake συνδυαζόμενοι με Windows 10, επιτρέπουν μέχρι και τριάντα φορές καλύτερα γραφικά, τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερη ασφάλεια χάρις το Credential Guard που χρησιμοποιεί το virtualization που διαθέτει ενσωματωμένο ο επεξεργαστής".

 

Αυτό επεκτείνεται και στα SoCs από εταιρίες όπως η Qualcomm και η Samsung, οι συσκευές των οποίων τρέχουν Windows. Η Microsoft δήλωσε ότι οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων των Windows που όμως χρησιμοποιούν επεξεργαστές Skylake και έχουν ήδη υποστήριξη για αυτούς τους επεξεργαστές, θα πρέπει να αναβαθμίσουν σε Windows 10 στο άμεσο μέλλον αφού η υποστήριξη στα παλαιότερα Windows για τους Skylake θα σταματήσει στις 17 Ιουλίου του 2017.

 

Είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε ότι η Microsoft επέλεξε να αλλάξει την πολιτική της ξεκινώντας από τα Windows 10. Παρόλο που σίγουρα υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην αναβάθμιση σε Windows 10, η Microsoft φαίνεται να επιθυμεί τόσο πολύ όλοι οι χρήστες να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό σύστημα, που φτάνει να το δίνει δωρεάν. Έτσι όσοι θέλουν το μέγιστο της απόδοσης των νέων Skylake, Kaby Lake της Intel, ή Zen της AMD, φαίνεται ότι πρέπει να αναβαθμίσουν σε Windows 10 κάποια στιγμή στο μέλλον.Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το άρθρο
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bullshit...

 

Δεν θα βάλουν π.χ. υποστήριξη για τις AVX3 π.χ. στα Win7.

Big deal!

( λες και έχουμε γεμίσει software που εκμεταλλεύεται τις AVX2 π.χ. )

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαγωθηκανε ρε, έχουν φάει άκυρο απο τους oem, γιατί δεν πουλάνε, άκυρο απο τους consumers γιατί ούτε και τα 10 τελικά (μέχρι στιγμής ) ήταν το άγιο δισκοπότηρο που θα συνδιαζε τη γρηγοράδα των awkward looking 8 ,με την όψη των πιο γνώριμων 7 .

Με το ζορι παντρεια ,και τα φόρουμ έχουν βουηξει με σοβαρούς χρήστες και επαγγελματίες που πολλοι συναντουν συμβατοτητες και κουλαμαρες.

Άλλη apple μας προέκυψε .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Επιχείρηση είναι, όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Έχετε κάτσει ποτέ να σκεφτείτε, τι κόστος έχει για μια εταιρία μεγέθους Μ$ να συντηρεί παλαιότερο λογισμικό;

 

Να κι αν το πάρετε, να κι αν δεν το πάρετε.

Εγώ λεφτά δε δίνω, για κάτι που δεν κερδίζω.
Με τα 10 βγάζω λεφτά, με τα 10 θα συνεχίσω.

Βάλε και 3.11, αλλά μη ζητάς τα ρέστα.

 

Απλό!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@das, μπορείς αν θέλεις, όταν κάνεις ή αν έχεις τώρα, δική σου επιχείρηση, να χρηματοδοτείς ένα τμήμα που δε σου προσφέρει κέρδη, παρά μόνο ζημιές, έτσι, για να μη σε κράζουν στα forums. Μην αναρρωτηθείς αν χρεοκοπήσεις σύντομα όμως τους λόγους που σε οδήγησαν εκεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αστείο είναι πως την ίδια στιγμή, σε διπλανό thread, παραδέχεσαι ότι είναι κόλλημα να προσπαθείς να κάνεις ένα παλιό λειτουργικό να δουλέψει, αλλά και πάλι το ίδιο κάνεις...

Είμαι πρώην φανατιλας των xp τα είχα για πολλά χρόνια αφού βγήκαν τα 7αρια .

Ήταν απο τις μεγάλες βλακείες που έχω κάνει, έφαγα τα χρόνια μου για ένα κάλο στον εγκέφαλο.

Τα είπες μόνος σου...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ms θέλει να σπρώξει τα 10 για τα universal apps. Να γεμίσει εφαρμογές το store της και τα desktop apps σιγά σιγά να μας αποχαιρετήσουν. Τα win έχουν πάρει το δρόμο του iOS, android...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να είσαι apple που πουλάς πακέτο hardware με software και δίνεις υποστήριξη για την συγκεκριμένη και μόνο συσκευή να το καταλάβω να κανείς τέτοιες δουλειές.

Αν όμως είσαι εταιρία που πουλάς λειτουργικό σκέτο στο ράφι υποσχόμενη συμβατότητα με κάθε σύστημα εξάρτημα της αγοράς είναι τουλάχιστον κατακριτέο να σταματάει την υποστήριξη μελλοντικών επεξεργαστών στις εκδόσεις του λειτουργικού σου πλην win_10 και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα win 8.1 που υπάρχει κόσμος που τα αγόρασε πριν 8 μήνες ......

Να έλεγε κανείς πως υπάρχει κάποιο θέμα στην υποστήριξη να πεις ας πάει ... Αλλά εδώ μιλάμε για επιλογή ....

Ντροπή και μόνο λοιπόν ...

Άντε να ξεκολλάμε σιγά σιγά από την MS, είναι μια καλή ευκαιρία με google (android και διείσδυση στην αγορά), linux, khronos (VULCAN) να αλλάξει σιγά σιγά η αγορά και οι συνήθειες του καταναλωτή ώστε να ξεφύγουμε από τα μονοπώλειο....

Edited by adpanos
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως το όλο θέμα γίνεται καθαρά για "σπρώξιμο" των χρηστών στο νέο λειτουργικό.

Ναι, να μην καταπιάνεται η "εταιρία" για να βγάζει υποστήριξη νέου hardware σε παλιά λειτουργικά, ΑΛΛΑ τόσο τραγικό είναι να συνεχίσει την υποστήριξη στα Win 8.1 παράδειγμα που τα πουλούσε μέχρι προχτές; Δηλαδή τόση διαφορά έχουν τα 8.1 από τα 10αρια και θα γίνουν "παρωχημένα" χωρίς υποστήριξη σε μέσα σε 3 χρόνια περίπου. Άντε για τα 7αρια, το καταλαβαίνω, μας κρατάνε συντροφιά από το 2009!

Θα πει κάποιος "Μα τα δίνει δωρεάν σε χρήστες παλιότερων λειτουργικών". Αν δεν κάνω λάθος αυτή η προσφορά έχει ημερομηνία λήξης, οπότε θα πρέπει να δεχτείς να γίνεις beta, gamma, (οτι γράμμα θέλετε) tester για να μην χάσεις την προσφορά! Μιας και τα 10αρια ακόμα (απ' ότι γράφετε) έχουν κάποια προβλήματα (σοβαρά για κάποιους).

Μακάρι να "ξυπνήσουν" κάποιοι άλλοι "παίχτες" (τα ακούτε ρε λινουξαδεεεεςςς;) μπας και δεν μας προκύψει μια "δεύτερη Apple" όπως είπε κάποιος πιο πάνω!

 

Υ.Γ. Είμαι χρήστης των Win7 και δεν με βλέπω να αλλάζω σε νεότερο λειτουργικό (Win 8, 10 που είδα σε γνωστούς δεν με ενθουσίασαν). Billpeppa μαζί σου!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο αρχικος σκοπος ειναι να μεινουν μονο τα win 7 και τα 10 και σιγα σιγα να μεινουν μονο τα 10 ωστε να ξεκινησει η phaze2 που ειχε δειξει επι εποχης 8 η ms, με cloud updates και upgrades κλπ κλπ. Αυτοι που αγορασαν προσφατα 8/8.1 για ποιο λογο να μην παρουν τα 10 και για ποιο λογο να μην κανουν απευθειας το update? Ολοι αυτοι εχουν προβλημα ασυμβατοτητας? Βεβαια αυτο ειναι λαθος της ms που προσπαθει να μαζεψει τωρα αφου με τη διαθεση των 10 δεν απεσυρε τα 8/8.1 απ τα ραφια.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

και τι δηλαδη?

δεν θα μπορει καποιος να βαλει τα 7 αρια και 8αρια σε καινουργιους επεξεργαστες? δεν θα τον αφηνει δλδ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.thelab.gr/user/44395-dr-nikiforos/

Δεν έδωσε ο χρήστης τα χρήματά του για να αγοράσει το κάθε λειτουργικό της MS, αλλά τα έδωσε γιατί του άρεσε συγκεκριμένο προιόν που αγόρασε. Είναι παράλογο το επιχείρημα της δωρεάν και καλά αναβάθμισης στα 10 για την λήξη της υποστήριξης των παλαιότερων ....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adpanos

Φυσικα και ο καθενας αγοραζει αυτο που του αρεσει αλλα εγω αναφερομαι στο πακετο 8-8.1-10 οπου τα πρωτα ειναι μια γευση (8) στη συνεχεια εμπλουτιστηκαν με αυτα που ηθελε ο κοσμος (8.1) και τελος (10) ειναι το ολοκληρωμενο λειτουργικο αφου καναμε το beta testing 2 χρονια ολοι εμεις. 

Απο αυτη την οπτικη γιατι να μην παρει καποιος τα ολοκληρωμενα 8αρια/8.1 που ακουνε στο ονομα windows 10? Ολοι αυτοι εχουν προβληματα? 

Θεωρω πως ο καθε απλος χρηστης πολυ ευκολα μπορει να βρεθει σε συγχηση και να παρει οτι εχει ακουσει απ τους γυρω του. "Χαλια τα 10αρια" ακουει 

απ το καλοκαιρι στις διακοπες οποτε τι θα παρει? 

 

Τι μπορει να αρεσει σε καποιον και να επιλεξει τα 8.1 και οχι τα 10 αυτη τη στιγμη? Το metro ui?  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@das, μπορείς αν θέλεις, όταν κάνεις ή αν έχεις τώρα, δική σου επιχείρηση, να χρηματοδοτείς ένα τμήμα που δε σου προσφέρει κέρδη, παρά μόνο ζημιές, έτσι, για να μη σε κράζουν στα forums. Μην αναρρωτηθείς αν χρεοκοπήσεις σύντομα όμως τους λόγους που σε οδήγησαν εκεί.

Εγώ αγορινα έχω επιχείρηση και δοξα το θεό την παλεύω ακόμα ενώ πέφτουν κορμια ,δεν περίμενα τον κάθε εμπειρικο να πει την εξυπναδα του.

Με κολακευεις που με συγκρινεις με τη Microsoft ,αλλά υπάρχουν μέτρα και σταθμά .

Η microsoft ειναι απο τις 2-3 πιο πλούσιες εταιρείες στον κόσμο, θα ήταν η πιο πλούσια μακραν αν δε δώρισε ο άλλος τα μαλλιά της κεφαλής του.

Οσο ακραίος καπιταλας και να είσαι, εγώ είμαι καπιταλιστής με την αληθινή έννοια , δε γίνεται να παραβλεψεις ότι η εταιρεία αυτή έχει χεστει στο ταληρο ,δε γίνεται να ζυγιζεις τις επιχειρησουλες με τον μεγαλύτερό παγκόσμιο τιτάνα .

Και αν έχει τμήματα μη επικερδή στα π@π@#ια τους να ξέρεις, δεν ειναι αυτός ο λόγος που θέλουν τα δεκάρια ,αλλά ήθελες κατι να πεις τώρα.

Και τέλος, αν διάβασες το άνωθεν σεντονακι ,είσαι πλέον ενήμερος ότι η microsoft έχει λεφτά.

Δε θέλει δικηγόρο μάλλον .

Το αστείο είναι πως την ίδια στιγμή, σε διπλανό thread, παραδέχεσαι ότι είναι κόλλημα να προσπαθείς να κάνεις ένα παλιό λειτουργικό να δουλέψει, αλλά και πάλι το ίδιο κάνεις...

Τα είπες μόνος σου...

Έμ...ξέρεις, μιλάω για δυο διαφορετικά πράγματα ,άλλο τα xp που εντέλει ξεπεράστηκαν ,άλλο τα 7αρια που δουλεύουν άψογα με κάθε νεα εφαρμογή και hardware.

Δεν κρατιέσαι ρε μπαγάσα,θες να πεις οπωσδήποτε το κατιτίς σου έτσι για να το πεις.

Edited by das

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ αγορινα έχω επιχείρηση και δοξα το θεό την παλεύω ακόμα ενώ πέφτουν κορμια.

Αφού λοιπόν έχεις επιχείρηση, θα γνωρίζεις φυσικά αυτό:

http://study.com/academy/course/principles-of-management-course.html

 

Σε κάποιο κεφάλαιο αναφέρει ότι αν ένα τμήμα της επιχείρησης δεν είναι κερδοφόρο, μπορεί να συντηρηθεί αν κάνει R&D ή αν προσφέρει γόητρο στην εταιρία.

 

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, δε νομίζω ότι το τμήμα που βγάζει τα updates για 7, 8.x πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι, οι κανόνες λένε ότι το κλείνεις και ή αποροφάς το προσωπικό αλλού, ή τους διώχνεις.

 

Δεν έχει να κάνει με τη Μ$, έχει να κάνει με Business Management. Να στο πω απλά. Έχεις ένα τυροπιτάδικο και φτιάχνεις μπουγάτσα. Αναγκαστικά υπάρχει μια ελάχιστη ποσότητα που μπορείς να φτιάξεις ή οποία είναι πχ 24 κομμάτια και το κόστος σου είναι 25€ τη μέρα (υλικά, ρεύμα, εργασία). Κάθε μέρα όμως, πουλάς μόνο 5 από αυτές και τις υπόλοιπες 19 ή τις πετάς ή τις χαρίζεις, άρα έχεις ημερισίως ζημιά (με μια υποθετική τιμή 2€) 15€, δηλαδή κάπου 350€ το μήνα.

 

Και σε ρωτάω, θα σταματούσες την παραγωγή, ώστε να γλιτώσεις τα 350€ το μήνα, ή θα συνέχιζες να πετάς χρήματα στον κουβά, για να μη δυσαρεστήσεις τους 5 πελάτες σου που έρχονται για μπουγάτσα;

Ρητορική ερώτηση.

Θα σταματούσες και οι 3 θα πήγαιναν αλλού, ενώ οι 2 θα αγόραζαν κάτι άλλο με βαριά καρδιά.

Απλό.

 

Όσο και να σε βρίζουν οι 3+2, κάνεις το σωστό για την επιχείρησή σου. Δεν είσαι φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν σου περισσεύουν για να τα πετάς. Αν δε βγάζεις πολλά χρήματα και όχι απλά τα προς το ζειν, θα το κάνεις και αρκετά νωρίτερα από ότι θα το έκανε κάποιος μεροκαματιάρης. Τα νούμερα είναι αμείλικτα, δε χαρίζονται σε κανέναν και όσοι έχουν μεγάλες επιχειρήσεις, το γνωρίζουν.

 

Αν λοιπόν σε αυτό το σενάριο, προσθέσεις και το γεγονός, ότι έβγαλες κάτι καινούριο, που σου κοστίζει 20€ τη μέρα, ενώ το πουλάς 2.5€ (50 λεπτά ακριβότερα από τη μπουγάτσα), τότε να είσαι σίγουρος ότι αφού σταματήσεις τη μπουγάτσα, θα προσπαθήσεις να πουλήσεις και στους 5, αυτό το νέο προϊόν, για να αυξήσεις το κέρδος σου.

 

Όλα τα υπόλοιπα είναι γκρίνια από χρήστες που δε θέλουν να κάνουν τη μετάβαση για δικούς τους λόγους και απαιτούν (ενώ δε μπορούν) από την εταιρία να τους κάνει τα χατήρια.

 

Τέλος, επειδή βγάζεις αστήριχτα συμπεράσματα, θα σου πω πολύ απλά, ότι τα κέρδη της Μ$ βασίζονται σε άλλες υπηρεσίες και ότι τόσο τις πωλήσεις των Windows, και ήταν το 2015 $4.62 δις. Της Apple, που σαφώς ακολουθεί το παραπάνω πρότυπο, δηλαδή σταματάει την υποστήριξη λίγο μετά τη λήξη της εγγύησης, τα κέρδη ήταν $11 δις. Μάλλον το μοντέλο δουλεύει επιχειρηματικά και μάλλον η Μ$ δεν είναι και μια από τις 2-3 πιό πλούσιες εταιρίες στον κόσμο. Συμπτωματικά είναι 25η (με την Apple 5η) και ο Bill Gates δώρισε την προσωπική του περιουσία, όχι της εταιρίας. Μην τα μπερδεύεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.