Jump to content



κάρτα μετά από 7970 για 1440p


Recommended Posts

Καλησπέρα!  Το συστημα μου φαινεται στην υπογραφή, η 7970 εφυγε και κοιτάω για μάλλον μτχ κάρτα.

 

κλασσικά μεταξύ GTX 970 και R9 390. Δεν επείγει η αγορά κάρτας, λεω να περιμενω να πετυχω καμια καλη προσφορά σε μτχ στα ~280-300, ή σ το amazon...

να την βγάλω για κάνα χρόνο μέχρι την επόμενη γενιά . Οι νέες nvidia αργούνε πολύ, καλοκαιρί+ και σιγουρα δε θα χουν 300-350 που ΜΑΞ δίνω.

αν δω καμια καλη υλοποίηση G1 970 που σηκωνει 980 ειναι καλή περίπτωση (;;;)

 

τα 8GB λένε τίποτα ή δε πρόκεται να τα χρειάστω;;  πάντα για 1440p ανάλυση. παιχνιδια gta , tomb raider, κανα dying light. (ερχεται και το doom).

 

Οσον αφορά θόρυβο, / θερμοκρασίες που κυμαίνονται οι κάρτες ;  η 7970 gigabyte windoforce με τα 3 ανεμιστήρια σε Load έκανε αρκετό θόρυβο πάντως. 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου φίλε!

Μιάς και είσαι σε αναζήτηση κάρτας για 2Κ gaming να σου πώ οτι θα ήταν σοφότερο να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου (για κάποιους εύκολο, για άλλους δύσκολο), διότι θα γίνει σφαγή στα μεταχειρισμένα με εγγυήση! Η καλύτερη κάρτα σε 2Κ στα λεφτά που σκέφτεσαι να δώσεις όταν οι τιμές πέσουν (θα πέσουν 100% ;) ) είναι μία 390Χ ή 980GTX. Σαν κάρτες είναι αρκετά δυνατές για 2Κ gaming με ορισμένες παραχωρήσεις εδώ και κεί για @60 fps ή 60+ gaming (ανάλογα το παιχνίδι). H GTX980 είναι σίγουρα κατά 30-40% λιγότερο ενεργοβόρα απο την 390Χ αλλά οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν οτι η 390Χ λίγο με τα 8GB σε κάποια παιχνίδια, λίγο με το raw power που έχει στο DX12 (λίγα παιχνίδια μέχρι στιγμής) φαίνεται να αποκτά ένα πλεονέκτημα έναντι της 980. Απο την άλλη σε παιχνίδια που κάνουν χρήση Nvidia GameWorks (aka CrapWorks) είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα παίζεις σχετικά καλύτερα με την 980GTX. Σαν απόδοση δεν έχουν μεγάλες διαφορές με την 980GTX να κλοκάρει καλύτερα σαν Chipάκι απο το GrenadaXT της 390Χ. Βέβαια για μένα πλέον μιάς και οι 2 κάρτες έχουν δείξει τι ψάρια πιάνουν θα πήγαινα σε όποια έβρισκα φτηνότερη αλλά όπως προείπα καταλύτης αυτήν την περίοδο είναι η λίγη ακόμα υπομονή και το σωστό timing! :p Εάν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση με τον θόρυβο περισσότερο απο την ωμή απόδοση της κάρτας πηγαίνεις σε 980 σε διαφορετική περίπτωση πάς σε AMD 390/390X άν και σε 1-2 βδομάδες θα δούμε ΑΛΛΕΣ... τιμές στα μεταχειρισμένα! (Ηδη έχω δεί τιμές 250-350€ για τις εν λόγω κάρτες και δεν αναφέρομαι μονάχα για τις εδώ αγγελίες! Είναι σίγουρο οτι θα κοιτάξεις και αλλού (αν δεν το έχεις κάνει ήδη)! :) Επίσης μην ξεχάσω οτι σε ορισμένα παιχνίδια (πχ. Shadow of Mordor, Rise of the tomb raider κτλ..) τα 8GB θα τα βρείς πολύ χρήσιμα για Ultra Textures (6GB+ VRAM usage ;) ). Τέλος σε περίπτωση που θές να εξοικονομήσεις ορισμένα χρήματα φυσικά οι επιλογές GTX970/390 non X παίζουν ακόμα αλλά σου είπα... ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ θα γίνει σφαγή! ;) 

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX
Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη περίοδος για καλή καρτούλα (μεταχειρισμένη σε καλή τιμή με εγγυήση) μόλις ξεκίνησε! :) 

Σκέψου οτι βρίσκω 980Ti στα 500€... υπομονή 1-2 βδομάδες ;) Κάρτες που τώρα κάνουν 400€ θα πάνε για πλάκα 300-350€..! Οι αντίστοιχες των 300€ θα πάνε για πλάκα 230-250€! Υπομονή! Καλά τέλη Απριλίου πρός Μάη θα ψωνίζεις SLI-CF με το καλημέρα! Το καλύτερο timing είναι αυτή η περίοδος! Βγαίνουν τα φρέσκα σε 2-3 μήνες... καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει! Ααα εάν θές και σκέφτεσαι το καλύτερο Deal αυτήν την στιγμή... ψάξε για καμιά 290/290Χ (OXI Reference, ΜΟΝΟ με aftermarket cooler)... μιλάμε για τιμές.. λουκουμάκι! (Για το επόμενο 8μηνο σε βγάζει κυριλέ μετά πέτα την :p:hehe: ) Τσάμπα θα την πάρεις... κάνεις την πλάκα σου και μετά αγοράζεις φρεσκαδούρα! Οτι θές κάνεις :D 

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά, θα πήγαινα σε 390.. υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube που την δείχνουν μπροστά από την 970.

Από την άλλη, το μόνο θετικό που της βρίσκω, είναι ότι θα'ναι ίσως λίιιιιιγο πιο δροσερή. Χωρίς να σημαίνει πως η 390 θα καίγεται.. υπάρχουν υλοποιήσεις που φυσάνε π.χ. της msi.

Για τα 8GB δεν είμαι σίγουρος ότι δίνουν τόσο προβάδισμα προς το παρόν.. μα μιλάς για 1440, οπότε καλύτερα να'χες ό,τι καλύτερο γίνεται ΚΑΙ σε μνήμη. Βέβαια, δεν συγκρίνεται με τα 4gb της fury έτσι;;

 

προσπάθησα να σου βρω ένα πρόσφατο βίντεο, ώστε να δεις με σχετικά τελευταίους drivers (υπάρχουν βιντεάκια συγκριτικά κι από πέρυσι το καλοκαίρι)

 

άλλα βίντεο...

 

 

δεν ξέρω μέχρι πόσα θα έδινες, ειδικά αν έβρισκες κάτι καλό, μα ειδικά για κάτι μεταχειρισμένο που'ναι μέχρι 30-40€ κάτω από την τιμή του καινούριου, το θεωρώ κοροϊδία.. 

Στην ουσία ψάξε κ για μια custom 290 ή κάτι σε 380/380x κ μια χαρά θα'σαι. Αρκεί να δώσεις λιγότερα. Όταν μιλάμε για έναν χρόνο, το μόνο που σε νοιάζει είναι να δώσεις λίγα, χωρίς να χάσεις 10-20 frames.. το να χαμηλώσεις ένα settings σε ένα παιχνίδι το θεωρώ πιο έξυπνο από το να πάρεις μια μεταχειρισμένη 970/390, 50€ κάτω από όσο έχει καινούρια.. μιλάμε για κάρτες που είναι καιρό στην αγορά κ εσύ θες να βγάλεις μια χρονιά, όχι να κάνεις επένδυση μακροχρόνια.. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.