Jump to content



Αγορά φωτογραφικής μηχανής με μεγάλο οπτικό zoom και μικρό μέγεθος


Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες θέλω τα φώτα σας!

 

Γνωστός μου θέλει να αγοράσει μία φωτογραφική μηχανή. Τα κριτήρια που βάζει είναι

 

1) Οπτικό zoom το λιγότερο χ30

2) Οσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας

3) Και σημαντικότερο όσο το δυνατόν πιο μικρή γίνεται

 

Το τελευταίο σημαίνει ότι δε θέλουμε DSLR γκουμούτσες :p

Το χρηματικό μπορεί να φτάσει τα 400-450 αλλά αν τη βγάλει και με πιο λίγα σαφέστατα και δε θα πει όχι.

 

Μου έστειλε μία που κοιτούσε που είναι ταμάμ γι αυτόν το μέγεθος

https://www.skroutz.gr/s/8455024/Canon-PowerShot-SX720-HS.html

 

Οπότε αναμένω τις προτάσεις σας :) 

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτή την κατηγορία- travel super zoom- η κανον φαίνεται τίμια επιλογή.  Αλλά καλύτερα να πάει στην πιο ακριβή (κατα 32 ευρώ +/-) panasonic ΤΖ80. Αυτό γιατί ο αισθητήρας είναι ίδιος σε αυτές τις κατηγορίες (1/2.3 CMOS ) και η Panasonic έχει viewfinder, τραβάει 4Κ και έχει touchscreen οθόνη. Αν δεν τον νοιάζουν αυτά, ειδικά το evf και το 4Κ τότε πάει σε κανον. Το ζουμ σε τέτοια μεγέθη χωρίς viewfinder δεν γίνεται... Οι αντίστοιχες σειρές της νικον σε τέτοια κατηγορία (μεγάλο οπτικό ζούμ και μικρό σώμα) είναι η Α900 και S9900 που μου φαίνονται χειρότερες. Εδώ και ένα συγκριτικό ανάμεσα σε SX720 και TZ80

Να του πεις του φίλου σου ότι αν θέλει όντως σουπερ ζουμ άλλες σειρές είναι καλύτερες που όμως δεν τις λες και τόσο μικρές (nikon P).  Δυστυχώς επειδή έχω δοκιμάσει σουπερ ζουμ μηχανές δεν μπορώ να πω ότι η ποιότητα είναι μεγάλη στα υψηλά ζουμ. Δηλαδή δεν είναι καθόλου sharp οι λήψεις που βγάζουν σε μεγάλο ζουμ. Κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις δυστυχώς αν τα θες όλα σε ένα πακέτο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήδη μετέφερα τα λεγόμενά σου στον ενδιαφερόμενο.

Το ξέρει ότι θα κάνει παραχωρήσεις μιας και ήδη έχει δύο DSLR μηχανές, απλά θέλει και μία να την έχει συνέχεια μαζί του. Κάτι που με τις DSLR είναι δύσκολο.

Γι' αυτό και ένας από τους παράγοντες είναι και το μέγεθος.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε Panasonic?

 

Καμιά άλλη πρόταση ή επιβεβαίωση μιας και προσωπικά μου φαίνονται πολλά για compact και δε θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου :hehe: (ότι του πω που θα μου πείτε θα κάνει)

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα μου φαίνονται πολλά τα λεφτά για τέτοια αγορά. Αλλά όπως είπαμε δεν μπορείς να έχεις τόσα σε μικρό σώμα και να μην το πληρώνεις.  Ο φίλος σου ξέρει μάλλον οτι στο ζητάει συγκεκριμένα, αφού έχει ήδη 2 dslr. Με τα ίδια λεφτά παίρνει εξάλλου extender της εταιρίας του, που γενικά θα έχει πολύ καλύτερη ευκρίνεια από το φακό μιας travel super zoom μηχανής.  

Αντικειμενικά όποια και να πάρει από τις 2 διαλέγει ανάμεσα στα τοπ της κατηγορίας. Για μένα η panasonic είναι καλύτερη επιλογή καθώς προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά. Κρίνω δηλαδή την τιμή της canon ακριβή για αυτά που προσφέρει σε σχέση με την τιμή της panasonic. Τώρα το 4Κ που τραβάει η panasonic δεν είναι η καλύτερη ποιότητα σε νυχτερινές λήψεις, αλλά και πάλι είναι 4Κ. Αν θέλει καλό 4Κ αυτό πληρώνεται ακριβα.

 

Δεν ξέρω καθόλου με αντιπροσωπεία panasonic τι παίζει Ελλάδα όμως. Ποτέ δεν είχα τέτοια μάρκα. Οπότε μπορεί να είναι κάτι και αυτό που θα επηρεάσει την απόφαση του. Παρουσίασε του τα στοιχεία, να διαβάσει αυτός κανα review να πάρει την επιλογή μόνος του. Όπως είπαμε θα διαλέξει ανάμεσα στα 2 καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας. Έχει ήδη dslr άρα θα μπορεί να καταλάβει και να κρίνει μόνος του τις ανάγκες του και ποια αγορά θα του ταιριάζει καλύτερα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.