Jump to content



Η χρήση των πόρων του host επηρεάζουν τους πόρους του vm;


Recommended Posts

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους :)

 

Γνωρίζει κάποιος αν  χρήση του host επηρεάζει τα resources που έχουν δοθεί σε ένα vm;

 

π.χ.  Το  host machine διαθέτει συνολικά 20 πυρήνες και 128gb ram. Στο vm έχουμε δώσει 10 πυρήνες και 32gb ram. Αν τρέχει μία βαριά ανάλυση σε matlab στο host machine, τότε αυτή η επιβάρυνση μεταφέρεται και στο vm;  Αν ναι, υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να μη συμβαίνει αυτό;

 

Το vm έχει στηθεί με virtualbox.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν βάλεις όρια στους πόρους που χρησιμοποιούνται στο host, τότε θα μετρήσεις καθυστέρηση και στο vm. Οι 20 πυρήνες που αναφέρεις είναι με ή χωρίς hyper-threading? Πάντως εάν θέλεις να τρέχεις βαριές εφαρμογές σε 2 διακριτά μηχανήματα, είναι προτιμότερο να τα κάνεις και τα δύο VMs, ώστε το καθένα να χρησιμοποιεί κατά μέγιστο όσους πόρους του δώσεις.

Link to comment
Share on other sites

To hyper-threading είναι ενεργοποιημένο. Συγκεκριμένα το μηχάνημα βλέπει 40 threads, τα 8(αν θυμάμαι σωστά) έχουν δοθεί στο VM και 32 μένουν στο host machine.  Δε ξέρω κατά πόσο μου επιτρέπει η matlab να θέσω περιορισμούς στους πόρους. Το έχω σκεφτεί να το κάνω με 2 VMs αλλά δε θέλω να μπλέξω ξανά με το license της matlab, γιατί τη προηγούμενη φορά που είχε γίνει επανεγκατάσταση OS (ubuntu 16.04) υπήρχε ένα πρόβλημα με το activation.

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι μόνο για MATLAB, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί τρέχει κατά μέγιστο τόσα thread όσα ο αριθμός των φυσικών πυρήνων :).

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνάρτηση:

https://uk.mathworks.com/help/matlab/ref/maxnumcompthreads.html?s_tid=gn_loc_drop

για να περιορίσεις των αριθμό τους περισσότερο.

Πάντως μαζί με το hyperthreading, εάν το VM δεν τρέχει πολύ απαιτητικές εργασίες (δηλαδή να γεμίζει συστηματικά και τους 8 πυρήνες), δεν θα έχεις πρόβλημα με το φορτίο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.