Jump to content
DEADLAZARUS

Msi Trio 2080 πρόβλημα

44 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Recommended Posts

 

Λοιπόν, το αναρτώ εδώ, ώστε να μην χαθεί. Μπορεί ν' αφορά κι άλλους κατόχους rtx καρτών (ή να το έχουν αντιμετωπίσει).

Πριν κάποιες ημέρες, καθώς έπαιζα bf1, πάγωσε η οθόνη και οι ήχοι του παιχνιδιού έμοιαζαν να ακούγονται από πολύ βαθιά (ακουγόταν ένα "ντουπ, ντουπ").

Δεν έδωσα σημασία, μέχρι που το έκανε εκ νέου, 2-3 ημέρες αργότερα, και μάλιστα εις διπλούν (είχα προβεί σε σχετική ανάρτηση στο bf1 νήμα).

Έκανα verifying τους φακέλους του παιχνιδιού. Δεν θυμάμαι εάν τότε κατέβασα και τους τελευταίους (417.71) drivers ή τους είχα περάσει λίγο νωρίτερα.

Η κάρτα τρέχει undervolted (1900mhz@900mv), με custom fun curve, no overclock (μια φορά ανέβασα τον πυρήνα, έδωσα +60, γιανα τρέξω ένα superposition, μνήμες δεν έχω αγγίξει).

Χθες, πήγα να τρέξω το bf1. Με πέταξε έξω, βγάζοντας ένα περίεργο error (ότι χρειάζεται update o driver/gpu not detected-unplugged). Δοκίμασα να εκκινήσω το παιχνίδι 3-4 φορές, τα ίδια. Η κάρτα συνδεδεμένη, έλεγξα και τα καλώδια, μην τυχόν είχε "κουνηθεί" κάτι.

Άνοιξα steam, δοκίμασα να τρέξω το styx, ξανά το ίδιο error. Κάποια στιγμή, μ' έβαλε στο παιχνίδι (styx), αλλά οι εισαγωγικές εικόνες είχαν τρελό stuttering.

Έκανα ένα reset τις ρυθμίσεις του msi ab (έχω την τελευταία stable version, 4.5), πέρασα χειροκίνητα το uv profile, και όλα έφτιαξαν.

3 ώρες περίπου bf1, χωρίς κανένα θέμα (όπως και κάθε άλλη μέρα), μόλις δε τέλειωσα τη gaming session, έτρεξα και 2 απανωτά superposition 4k optimized, τα οποία η κάρτα "έβγαλε" με άνεση και απροβλημάτιστα.

Ρωτώ λοιπόν: houston, we have a problem; Την κάρτα την έχω 3 μήνες περίπου και ποτέ δεν είχα το παραμικρό θέμα. Πιθανολογώ πως αν ήταν ελαττωματική, θα είχε φανεί νωρίτερα.

Ψάχνοντας λίγο στο net, δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα άκρη. Αν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται, ας μιλήσει:p.

Εννοείται πως θα το παρακολουθώ το θέμα (αν, δηλαδή, το ξανακάνει), απλά θέλω να έχω την πληρέστερη δυνατή εικόνα πριν προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

απο τις ψηλες θερμοκρασιες θα ειναι 

  • Haha 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 38 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

απο τις ψηλες θερμοκρασιες θα ειναι 

Ρε συ Ιάσονα, έγραψα ένα κατεβατό, προσπαθώντας να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που αντιμετώπισα.

Αν θες -και μπορείς- να βοηθήσεις (επειδή έχεις τις γνώσεις), έχει καλώς. Δεν διαφωνώ με την πλάκα, αλλά ας έγραφες μαζί και καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει.

Φιλικά, δεν σε ψέγω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορεί να είναι θέμα οδηγών. Έχει ξανά παίξει το πρόβλημα με οδηγούς της Nvidia και την κάρτα γραφικών να εμφανίζεται unplugged, αλλά σχετικά παλιά και προφανώς όχι για Turing. μπορεί το fix που είχαν βγάλει παλιά να το πείραξαν στους τελευταίους οδηγούς, κάτι να προσπάθησαν να προσθέσουν/αλλάξουν/δεν ξέρω στο σχετικό σημείο του προγράμματος και να ξανά εμφανίστηκε.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το φανταστηκα οτι μπορει να σε ενοχλουσε. Αλλα δε κρατηθηκα :p


Εφοσον εργοστασιακα δουλευει σωστα, δεν εχει προβλημα η καρτα..Δουλεψε την εργοστασιακα να δεις αν θα σου βγαλει παλι προβληματα. Αν οχι, πιθανολογω να ειναι τα σκαλισματα που της κανεις.
Για καποιο λογο οι εταιριες δινουν τα βολτ που δινουν.
Τωρα γιατι δε το εκανε; Δε ξερω. Μπορει να ηταν τυχαιο.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 1 λεπτό, το μέλος yanni έγραψε:

Μπορεί να είναι θέμα οδηγών. Έχει ξανά παίξει το πρόβλημα με οδηγούς της Nvidia και την κάρτα γραφικών να εμφανίζεται unplugged, αλλά σχετικά παλιά και προφανώς όχι για Turing. μπορεί το fix που είχαν βγάλει παλιά να το πείραξαν στους τελευταίους οδηγούς, κάτι να προσπάθησαν να προσθέσουν/αλλάξουν/δεν ξέρω στο σχετικό σημείο του προγράμματος και να ξανά εμφανίστηκε.

Είχα περάσει (νομίζω) τους τελευταίους οδηγούς πριν τα χθεσινά και είχα παίξει απροβλημάτιστα. Ξαφνικά αποφάσισε να μου βγάλει error; Δεν έπρεπε, από την πρώτη στιγμή που πέρασα τον οδηγό, να έχω το error;

πριν 2 λεπτά, το μέλος GoMaR έγραψε:

Το φανταστηκα οτι μπορει να σε ενοχλουσε. Αλλα δε κρατηθηκα :p


Εφοσον εργοστασιακα δουλευει σωστα, δεν εχει προβλημα η καρτα..Δουλεψε την εργοστασιακα να δεις αν θα σου βγαλει παλι προβληματα. Αν οχι, πιθανολογω να ειναι τα σκαλισματα που της κανεις.
Για καποιο λογο οι εταιριες δινουν τα βολτ που δινουν.
Τωρα γιατι δε το εκανε; Δε ξερω. Μπορει να ηταν τυχαιο.

Ναι, ρε, το ξέρω. Κι εγώ γέλασα (ξέρω, έχω κόλλημα μεγάλο με τις θερμοκρασίες).

Εργοστασιακά έχω να την τρέξω πολύ καιρό. Uv την έχω εξαρχής σχεδόν. Τόσο καιρό δεν είχα το παραμικρό θέμα, ξαφνικά αποφάσισε να μου την κάνει;

Επίσης, το uv profile είναι δοκιμασμένο στο bf1 (που είναι καλό ως test για σταθερότητα). Δεν είναι ότι την έχω με υπερβολικά λίγο ρεύμα. Έτσι τρέχει 3 μήνες τώρα.

Εξάλλου, από τη στιγμή που έκανα reset στο msi ab και ξαναπέρασα τις ρυθμίσεις, δεν είχα κανένα θέμα.

Γι' αυτό μου έκανε εντύπωση το χθεσινό συμβάν.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το under voltage μπορεί να μην είναι εγγυημένο για άπειρο χρόνο. Μπορεί από ένα σημείο και μετά το τσιπάκι να πέσει η ποιότητα του(ASIC quality?) π.χ. κατά 1% και πλέον το under voltage να μην είναι απόλυτα σταθερό. Σε τέτοιες περιπτώσεις το πότε θα σου κάτσει η αστάθεια δεν είναι δεδομένο. Μπορεί να κάνει 10 ώρες stress testing και μετά το πέρας αυτού, να κρασάρει στο desktop. Σπάνιο, αλλά όχι πρωτόγνωρο.

Έγινε επεξεργασία - yanni
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι εγώ; Gigabyte η κάρτα;

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 8 λεπτά, το μέλος yanni έγραψε:

Μπορεί να κάνει 10 ώρες stress testing και μετά το πέρας αυτού, να κρασάρει στο desktop. Σπάνιο, αλλά όχι πρωτόγνωρο.

 

 

Το αυτο! Η καρτα σου τρεχει undervolted και το προβλημα της ειναι αυτο και μονο αυτο. Ακομα και σε oc με πολλα stress test, το γεγονος οτι θα συμβει καποιο κολληματακι δεν μπορει ποτε να εξαλειφθει σε ποσοστο 100%. Με UV, ακομα χειροτερα. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μία ώρα πριν, το μέλος jax7480 έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι εγώ; Gigabyte η κάρτα;

 

Msi.

πριν 54 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Το αυτο! Η καρτα σου τρεχει undervolted και το προβλημα της ειναι αυτο και μονο αυτο. Ακομα και σε oc με πολλα stress test, το γεγονος οτι θα συμβει καποιο κολληματακι δεν μπορει ποτε να εξαλειφθει σε ποσοστο 100%. Με UV, ακομα χειροτερα. 

Τι να πω. Θα το παρακολουθώ και αν δω τα ίδια ξανά, θα το γυρίσω στις stock ρυθμίσεις.

Φοβήθηκα ότι θα μ' εγκαταλείψει η κάρτα πάντως, γι' αυτό ρώτησα.

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μωρελλι δεν εχει τπτ το καρτελι,τουμπανελι ειναι,απλα καποια λαλακια εκανε ο driver.................συνεχισε να παιζεις με uv και αμα το ξαναδεις τοτε βαλε το ρευμα ενα click πιο πανω

2 hours ago, jax7480 said:

Να ρωτήσω κάτι εγώ; Gigabyte η κάρτα;

εσυ πρεπει να εχεις παθει μεγαλη νιλα απο την giga.............εμενα παλι εχουν περασει πολλες giga απο τα χερια μου και δεν εχει παθει τιποτα καμια...............αντιθετως μου εχει καει asus και τραβαγα τα μαλλια μου......ειναι το τυχερο που λενε............

εχω zotac gtx 9800 που εχει κανει μπανιο σε λαδι και ακομα παιζει.........

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 6 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

(ξέρω, έχω κόλλημα μεγάλο με τις θερμοκρασίες).

Κάτι τέτοιο θα έλεγα

Spoiler

Αποτέλεσμα εικόνας για κολλητικη ταινια

 

Εγώ προτείνω λίγο undervolt ακόμη , μπας και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου σε idle η κάρτα. 

Κάθε φορά που θα διαβάζω για το κόλλημα αυτό, θα τρολάρω. :p 

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 2 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Κάτι τέτοιο θα έλεγα

  Hide contents

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± κολληÏικη Ïαινια

 

Εγώ προτείνω λίγο undervolt ακόμη , μπας και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου σε idle η κάρτα. 

Κάθε φορά που θα διαβάζω για το κόλλημα αυτό, θα τρολάρω. :p 

Ναι, ok. Καμιά χρήσιμη ιδέα για πρόβλημα που προέκυψε;

Θερμή παράκληση: μην κάνετε λες και την τρέχω στο max με 0.0001v. Η nvidia δίνει αχρείαστο ρεύμα. Το κατεβάζω σε νορμάλ επίπεδο.

1900mhz@900mv δεν είναι χαμηλά. Και ναι, το uv σε συνδυασμό με το κατέβασμα του power limit κατεβάζουν τις θερμοκρασίες. 6-7 βαθμοί πιο κάτω δεν είναι λίγοι.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, DEADLAZARUS said:

1900mhz@900mv δεν είναι χαμηλά.

εμενα παντως μου φαινεται λιγο το 0,9@1900,μπορει και να κανω λαθος.................

μηπως να δεις ενα click παραπανω ρευμα??????????

βαλε 0,915 ή ποσο παει δε θυμαμαι...................αμα σου κανει παλι τπτ αλλιως αστο ετσι......................

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, DEADLAZARUS said:

https://hexus.net/tech/reviews/graphics/126707-inno3d-geforce-rtx-2080-ti-ichill-black/

Λοιπόν, το αναρτώ εδώ, ώστε να μην χαθεί. Μπορεί ν' αφορά κι άλλους κατόχους rtx καρτών (ή να το έχουν αντιμετωπίσει).

Πριν κάποιες ημέρες, καθώς έπαιζα bf1, πάγωσε η οθόνη και οι ήχοι του παιχνιδιού έμοιαζαν να ακούγονται από πολύ βαθιά (ακουγόταν ένα "ντουπ, ντουπ").

Δεν έδωσα σημασία, μέχρι που το έκανε εκ νέου, 2-3 ημέρες αργότερα, και μάλιστα εις διπλούν (είχα προβεί σε σχετική ανάρτηση στο bf1 νήμα).

Έκανα verifying τους φακέλους του παιχνιδιού. Δεν θυμάμαι εάν τότε κατέβασα και τους τελευταίους (417.71) drivers ή τους είχα περάσει λίγο νωρίτερα.

Η κάρτα τρέχει undervolted (1900mhz@900mv), με custom fun curve, no overclock (μια φορά ανέβασα τον πυρήνα, έδωσα +60, γιανα τρέξω ένα superposition, μνήμες δεν έχω αγγίξει).

Χθες, πήγα να τρέξω το bf1. Με πέταξε έξω, βγάζοντας ένα περίεργο error (ότι χρειάζεται update o driver/gpu not detected-unplugged). Δοκίμασα να εκκινήσω το παιχνίδι 3-4 φορές, τα ίδια. Η κάρτα συνδεδεμένη, έλεγξα και τα καλώδια, μην τυχόν είχε "κουνηθεί" κάτι.

Άνοιξα steam, δοκίμασα να τρέξω το styx, ξανά το ίδιο error. Κάποια στιγμή, μ' έβαλε στο παιχνίδι (styx), αλλά οι εισαγωγικές εικόνες είχαν τρελό stuttering.

Έκανα ένα reset τις ρυθμίσεις του msi ab (έχω την τελευταία stable version, 4.5), πέρασα χειροκίνητα το uv profile, και όλα έφτιαξαν.

3 ώρες περίπου bf1, χωρίς κανένα θέμα (όπως και κάθε άλλη μέρα), μόλις δε τέλειωσα τη gaming session, έτρεξα και 2 απανωτά superposition 4k optimized, τα οποία η κάρτα "έβγαλε" με άνεση και απροβλημάτιστα.

Ρωτώ λοιπόν: houston, we have a problem; Την κάρτα την έχω 3 μήνες περίπου και ποτέ δεν είχα το παραμικρό θέμα. Πιθανολογώ πως αν ήταν ελαττωματική, θα είχε φανεί νωρίτερα.

Ψάχνοντας λίγο στο net, δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα άκρη. Αν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται, ας μιλήσει:p.

Εννοείται πως θα το παρακολουθώ το θέμα (αν, δηλαδή, το ξανακάνει), απλά θέλω να έχω την πληρέστερη δυνατή εικόνα πριν προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 

Μου έβγαλε κ μένα το ίδιο μήνυμα αλλά όταν συνέδεσα το Ρίφτ. Στα υπόλοιπα games λειτουργούσε κανονικά. Μετά από μια απεγκατάσταση με ddu κ επανεγκατάσταση έστρωσε κ δούλεψε κ με το Ρίφτ. Η αλήθεια είναι πως είχα πάρα πολύ καιρό -ίσως κ πάνω από 6μηνο- να βάλω Ρίφτ οπότε δεν ξέρω αν ευθύνονται οι drivers ή κάτι άλλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 2 λεπτά, το μέλος alexcrx έγραψε:

εμενα παντως μου φαινεται λιγο το 0,9@1900,μπορει και να κανω λαθος.................

μηπως να δεις ενα click παραπανω ρευμα??????????

βαλε 0,915 ή ποσο παει δε θυμαμαι...................αμα σου κανει παλι τπτ αλλιως αστο ετσι......................

Παίζω bf1 3 μήνες με αυτές τις ρυθμίσεις. Πέρασα superposition στα 2.000mhz@950mv (και μπορεί να πήγαινε και πιο κάτω, αν και δεν το νομίζω).

Κι εγώ εξεπλάγην με το πόσο λίγο ρεύμα ήθελε για τα 2000mhz. Δοκίμασα και 2088@1v (superposition) και το πέρασε άνετα (αν και σταθεροποιήθηκε στα 2055).

Το θέμα είναι: ας πούμε ότι δίνω λίγο ρεύμα ή ότι έχασε 1% asic quality (λόγω uv) μετά από 3 μήνες χρήσης. Θα μου έβγαζε αυτό το πρόβλημα;

Είχα την εντύπωση ότι όταν δίνεις λίγο ρεύμα, τρως μαύρη/μπλε οθόνη.

 

πριν 1 λεπτό, το μέλος sosna έγραψε:

 

Μου έβγαλε κ μένα το ίδιο μήνυμα αλλά όταν συνέδεσα το Ρίφτ. Στα υπόλοιπα games λειτουργούσε κανονικά. Μετά από μια απεγκατάσταση με ddu κ επανεγκατάσταση έστρωσε κ δούλεψε κ με το Ρίφτ. Η αλήθεια είναι πως είχα πάρα πολύ καιρό -ίσως κ πάνω από 6μηνο- να βάλω Ρίφτ οπότε δεν ξέρω αν ευθύνονται οι drivers ή κάτι άλλο.

Τι να πω. Ίσως οι τελευταίοι drivers δημιουργούν κάποιο θέμα. DDU δεν χρησιμοποιώ, κάνω πάντα clean install (εννοείται πως κατεβάζω από το site της nvidia) και ποτέ, μα ποτέ, δεν είχα πρόβλημα, ακόμα και με οδηγούς για τους οποίους διάβαζα τα χειρότερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Το θέμα είναι: ας πούμε ότι δίνω λίγο ρεύμα ή ότι έχασε 1% asic quality (λόγω uv) μετά από 3 μήνες χρήσης.

ρε μωρελλι αυτο δεν παιζει ξεκολα,να χασει 1% asic..............................αμα ηταν ετσι τοτε θα επαιρνα playstation 🤣🤣

καπου σκαλωσε ο driver...................

μετα κατι αλλο που μου κανει εμενα

βγαζω bench στα +125 core και +1300 ram και οταν βαζω παιχνιδι μετα απο ωρα με πεταει desktop,κατεβασα λιγο τα κλοκια και τωρα δεν κανει κιχ μετα απο ωρες gaming..............

αρα απο ενα σημειο και μετα μπορει να benchαρεις με τρελα νουμερα αλλα δεν εχει stability.........................

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
πριν 4 λεπτά, το μέλος alexcrx έγραψε:

ρε μωρελλι αυτο δεν παιζει ξεκολα,να χασει 1% asic..............................αμα ηταν ετσι τοτε θα επαιρνα playstation 🤣🤣

καπου σκαλωσε ο driver...................

μετα κατι αλλο που μου κανει εμενα

βγαζω bench στα +125 core και +1300 ram και οταν βαζω παιχνιδι μετα απο ωρα με πεταει desktop,κατεβασα λιγο τα κλοκια και τωρα δεν κανει κιχ μετα απο ωρες gaming..............

αρα απο ενα σημειο και μετα μπορει να benchαρεις με τρελα νουμερα αλλα δεν εχει stability.........................

Σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα. Στα bench μπορείς να τσιμπήσεις λίγο παραπάνω μνήμες+πυρήνα, αλλά τα παιχνίδια είναι διαφορετική υπόθεση. Πρέπει να κατεβείς λίγο.

Ειδικά σε κάτι ac odyssey, sottr.

Απλά, λέω ότι με το uv profile τρέχω 3 μήνες απροβλημάτιστα bf1 (καλό stability test). Κιχ δεν έκανε η κάρτα.

Μακάρι να έφαγε σκάλωμα ο driver. Μόλις είδα το επαναλαμβανόμενο error message χθες, ένιωσα ένα άδειασμα στο στομάχι μου.

Με καταλαβαίνεις, Άλεξ....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, DEADLAZARUS said:

Με καταλαβαίνεις, Άλεξ....

οχι μονο σε καταλαβαινω,μεχρι που ερχομαι στο νησι να την πιασουμε στο ξυλο μαζι..............🤣

σου ειπα τι να κανεις....................αμα δεις και το κανει ξανα δωσε ενα clickελι παραπανω ρευμα μηπως ηταν απο εκει........................

δηλαδη μπορει να εισουν στα ορια και απλα τοσο καιρο να μη στο εκανε.................γιατι τωρα εσυ λες πως γινεται τοσο καιρο να παιζει και τωρα να μου λεει οχι???????

παντως αμα θα ειχε κατι το καρτελι θα εκανε αλλα κολπα οποτε βαλε ουζακι και χαλαρωσε................😃

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βάλε τα stock settings και δοκίμασε την για μια εβδομάδα στα πάντα...

 

Και RMA να ζητήσεις το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσουν είναι - αν έχεις πειράξει τα default settings. Και στους τεχνικούς τους να πάε ΜΟΝΟ με τα default settings θ'ασχοληθούν και μόνο αν δεν δουλεύει στα default θα σου την αλλάξουν. 

 

Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής τι σκας? Αν συνεχίσει, RMA που είναι μεν μπελάς αλλά θα σου την αλλάξουν.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος

×

Important Information

By using this site, you agree to our Όροι Χρήσης.