Jump to content
serpico75

vmware cpu disabled

Recommended Posts

Καλημέρα.

 

Ήθελα μία βοήθεια στο ακόλουθο θέμα . . .

 

Σε pc με windows 7, έχω εγκαταστήσει vmware workstation 15. Έφτιαξα 2 vm machines, και τα 2 είναι 64-bit, τα οποία λειτουργικά είναι:

 

Windows 10

Windows 7

 

Στην αρχή, όλα έτρεχαν κανονικά. Αυτό, πριν μία εβδομάδα, που άνοιξα τελευταία φορά το συγκεκριμένο pc. Σήμερα που το άνοιξα ξανά. τρέχω το vmware, και όταν τρέχω οποιοδήποτε από τα 2 machines, κανένα δεν τρέχει, και μου βγάζει καί στα 2 μήνυμα:

 

"The CPU has been disabled by the guest operating system. You need to power off or reset the virtual machine at this point. ".

 

Μήπως μπορείτε να μου πείτε τί είναι αυτό το μήνυμα σχετικά, και τί πρέπει να κάνω για να δουλεύω και πάλι τα machines-λειτουργικά;

 

Ευχαριστώ !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ριξε μια ματια στο Bios να δεις αν το Virtualization ειναι ενεργοποιημενο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το φυσικό BIOS του υπολογιστή, ναι. Sercure virtual machine mode : [Enabled]

 

Δεν ξέρω εάν πρέπει να κοιτάξω κάτι σαν BIOS και στο vmware. Απ' ό,τι είδα δεν έχει. Αυτό το έχω ορίσει σαν BIOS, όχι UEFI.

 

Δεν ξέρω. Ο συγκεκριμένος δίσκος με τα 7-άρια σαν host λειτουργικό (host pc), πριν 1,5 μήνα περίπου μου είχε χτυπήσει μία BSOD, και αρκετές φορές (έχω office 2007), το word και το powerpoint έκαναν unexpected shutdown. Έκλεισαν απότομα.

 

Και έχουν κάνει και κάποια scans τα windows στην εκκίνηση.

 

Τώρα, έκανα και το εξής. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω το vmware 15, το ξαναέβαλα από την αρχή, αλλά και πάλι δεν τρέχουν τα machines.

 

Τα διέγραψα, για να τα φτιάξω από την αρχή.

 

Πάω να φτιάξω ένα machine w7, με μόνη λεπτομέρεια, επειδή έχω μόνο 4GB RAM στο pc, να χαμηλώσω τη μνήμη VGA τού machine σε 256, και μου βγάζει άλλο μήνυμα.

 

"Unable to open kernel device '\\.\global\vmx86': The system cannot find the file specified. Did you reboot after installing VMware Workstation?

 

Failed to initialize monitor device"

 

Επανεκκίνηση έχω κάνει στον υπολογιστή, φυσικά, μετά την επανεγκατάσταση τού vmware. Ανέβασα τη vga μνήμη τού machine σε 1GB, πήγα για δοκιμή να ξεκινήσω την εγκατάσταση, αλλά και πάλι το παραπάνω μήνυμα.

 

Μήπως τα windows τού host, με αυτά τα BSOD και τα unexpected shutdown σε office δείχνουν ότι κάτι τρέχει με τα host windows, και πρέπει να επανεγκαταστήσω αυτά; Ή μήπως το host machine δεν σηκώνει vmware 15 και να πάω σε χαμηλότερη έκδοση?

 

host machine:

CPU AMD Phenom II x3 705e

RAM 4GB

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατι δεν παει καλα με τα Windows στον Ηοst.

Αφου στην αρχη σου δουλεψε κανονικα , δοκιμασε να κανεις ενα system restore (αν ηταν ενεργοποιημενο) 1-2 μερες μετα την εγκατασταση του 15.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να μην ανοίξω άλλο θέμα, συνεχίζω αυτό.

Σωστά κάτι πρέπει να έπαιζε με τα Windows τού host. Δεν το πρόβλαβα και έγινε ο χαμός που ακολουθεί.

 

Τα windows 7 pro 64-bit ξεκίνησαν για τελευταία φορά το πρωί της Πέμπτης που μας πέρασε (28/2), με μία BSOD 0x00000024

 

Αυτός ο δίσκος, όποτε του έδινα ρεύμα από το συγκεκριμένο HDD connector, τις τελευταίες ημέρες δεν ξεκινούσε. Όποτε έπρεπε να πάρει λίγο παραπάνω ρεύμα για να κινηθούν όλα τα γρανάζια μέσα, ακουγόταν σαν να χτυπάει κάτι από μέσα και να αγκωμαχούσε. Και το έκλεινα. Όταν το συνέδεα σε άλλο connector, όλα ok. Αλλά δυστυχώς αργά. Το έκανα 5-6 φορές, ώστε τα windows "χτύπησαν".

 

Σχετικά με τον connector που δεν μπορούσε να ξεκινήσει, αποκλείεται να έχει πρόβλημα. Ούτε ο connector, ούτε το rail που δίνει το τροφοδοτικό ρεύμα. Συνδέω σε αυτόν τον συγκεκριμένο connector άλλους (εκ περιτροπής) 4 δίσκους, και ξεκινούν αμέσως, χωρίς πρόβλημα. Anyway, αυτό ενημερωτικά. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με ρεύμα. Το θέμα είναι για τα windows.

 

Έκαναν, λοιπόν, εκκίνηση τα windows, και ζήτησαν repair. Είπα ναι. Έκαναν repair, όχι σε αυτό το μαύρο παράθυρο τού repair που είναι σαν command prompt των windows. Το repair έγινε σε αυτή τη γαλάζια οθόνη, που στο παράθυρο αυτό, τρέχει διαρκώς μία μπάρα, και έχει ένα ενημερωτικό μήνυμα ότι το repair μπορεί να πάρει περισσότερο από μία ώρα. Διήρκησε 40 λεπτά. Έκανε επανεκκίνηση και τέλος. Τί εννοώ τέλος; Φτιάχνει το logo των 7, εμφανίζεται το βελάκι του mouse, και ως εκεί. Μία μαύρη οθόνη με το βελάκι, που μπορείς να το μετακινείς. Δεν είναι κολλημένο. Αλλά, ούτε background, ούτε εικονίδια, ούτε ctrl + alt + del, ούτε ctrl + shift+ esc να δω κάτι, ούτε 5 φορές το shift, ούτε τίποτα. Δοκίμασα safe mode, safe mode with command prompt, last known good configuration, τίποτα. Όλα στη μαύρη οθόνη με το βελάκι.

 

Ο δίσκος είναι ok. Συνδέω τον δίσκο σε windows με 8.1, και εκεί το sentinel τον βγάζει 100% healthy. Άλλωστε,  και τα ίδια τα windows 7 τού δίσκου είχαν sentinel, και θυμάμαι ότι καί εκεί το sentinel τον έβγαζε 100% healthy. Ό,τι βγάζει και στων w8.1. Όσο μπορεί κανείς να εμπιστευτεί s/w προγράμματα για τέτοιες καταστάσεις.

 

Το να πάρω backup από ubuntu που βλέπουν τα περιεχόμενα κανονικά, και να πάω σε format, ναι, ok, είναι μία λύση. Αυτό, όμως, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνω, και με τον δίσκο να μην έχει μηχανικό πρόβλημα, είναι να κάνω repair, και να ξαναπαίξουν τα windows. Για να βρω από μέσα κάτι κωδικούς, και διάφορα άλλα, που από backup δεν εμφανίζονται.

 

Επίσης, να πως πως δοκιμάζω να κάνω repair με dvd , αλλά τίποτα. Με το dvd repair σε command prompt, δοκιμάζω chkdsk, sfc, fix bootloader, και με κανένα δεν έχω αποτέλεσμα.

 

Επίσης, να αναφέρω μήπως βοηθήσει πως, τελευταίο που έκανα στα windows όταν έπαιζαν, και πριν χαλάσουν, ήταν εγκατάσταση vmware 15 workstation, και εγκατάσταση στο vmware δύο machines:ένα windows 10 και ένα Windows 7. Αρχικά έτρεξαν τα machines στο vmware, και μετά από 3-4 ημέρες δεν έτρεχαν. Έβγαζε κάτι μηνύματα για guest cpu, εάν έκανα επανεκκίνηση το pc μετά την εγκατάσταση τού vmware. Άσχετα. Στην αρχή όλα ok με το vmware, και μετά τίποτα. Είναι αυτό με το οποίο ξεκίνησα το θέμα.

 

Νομίζω πως το vmware πρέπει να την έκανε τη ζημιά. Το δίνω σαν πληροφορία μήπως βοηθήσει.

 

Πάντως, όπως είδατε στην αρχή τού θέματος, στην μαύρη οθόνη με το mouse, έφτασα μετά το repair των ίδιων των windows. Είναι κάτι σαν συνδυασμός vmware και Windows repair.

 

Κάποια ιδέα που θα με βοηθήσει να επαναφέρω το σύστημα; Εφόσον βρίσκομαι στη μαύρη οθόνη με το βελάκι να κουνιέται, δε νομίζω να είμαι μακρυά από το να φτάσω και παλι στο desktop, και στο όλο σύστημα.

 

υγ Δεν είχα ενεργοποιημένο το system restore για να πάω πίσω 1-2 ή περισσότερες ημέρες, και να παίξει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κοιτα για να φτιαξεις τωρα τα windows στον Host , ειναι λιγο δυσκολο να γινει μεσα απο εδω.

Ισως το καλυτερο ειναι να κανεις νεα εγκατασταση , (windows 10 αν εχει την δυνατοτητα) και να βαλεις παλι το VM workstation.

Απο εκει και μετα κανεις απλα Open τις VM σου και θα παιξουν μια χαρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι, σωστά. Συμφωνώ, και είναι το τελευταίο που θα κάνω σαν λύση.

 

Απλά, ήθελα να προσπαθήσω να τα επαναφέρω, για να βρω και δεδομένα που δεν φαίνονται με data backup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.