Jump to content


Επιλογή Ασύρματων Ηχείων 5.1


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Λόγω πρόσφατης μετακόμισης, τα πιστά μου 5.1 ηχεία της creative που αγόρασα πριν περίπου 20χρόνια!, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Η αλήθεια είναι ότι από καιρό σκεφτόμουν μία καλή αναβάθμιση, αλλά η πρόσθετη ανάγκη για ασύρματα ηχεία περιέπλεξε τα πράγματα. Ομολογώ ότι μια πρώτη έρευνα , δε με έκανε σοφότερο. Μάλλον μου δημιούργησε περισσότερες απορίες και επιπλέον κάποιες πιθανές λύσεις που βρήκα, πωλούνται μόνο στην Αμερική (τελωνεία, ρεύμα κλπ).

 

Ο χώρος: Μακρόστενο σαλόνι με το γωνιακό καναπέ στη μία γωνία του τοίχου και η τηλεόραση απέναντι. Στα 2/3  (της μικρής πλευράς) νοητός διάδρομος και είσοδος στο σαλόνι. Στην άλλη γωνία το γραφείο με τον υπολογιστή και οι μπαλκονόπορτες.

 

Η ανάγκη: Ο υπολογιστής αποτελεί το "entertainment center" καθώς από εκεί παίζουν ταινίες τραγούδια κλπ. Καθώς η γυναίκα μου έχει βάλει βέτο στο άπλωμα των καλωδίων στο πάτωμα (και επιπλέον σιγοντάρει και η κουμπάρα...) και η μόνη λύση είναι τα καλώδια να καρφωθούν στο τοίχο και στο ταβάνι (….) τα ηχεία θα πρέπει να συνδεθούν ασύρματα με τον υπολογιστή ο οποίος θα αναλάβει την αναπαραγωγή του ήχου. Προσωρινά το θέμα της ασύρματης μετάδοσης εικόνας, έχει "λυθεί" με καλώδιο HDMI το οποίο αφαιρείται όταν δεν απαιτείται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα με απασχολήσει αργότερα καθώς αφενός δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω και αφετέρου είναι ένα κόστος που προτιμώ να αναβάλω (π.χ. δε θα ήθελα λύση τύπου chromecast, καθώς η τηλεόραση χρησιμοποιείται ως extended desktop σε συνδιασμό με ασύρματο πληκτρολόγιο)

 

Το budget: Περίπου 600€ για ηχεία που θα συνδεθούν με τον υπολογιστή και ίσως στο μέλλον με κάποιον ενισχυτή (αν γίνεται). Αν για τη χρήση που τα θέλω (κυρίως - ταινίες - μουσική) δεν αξίζει το κόπο και υπάρχουν φθηνότερες υλοποιήσεις, ακόμα καλύτερα.

 

Καθώς το κόστος είναι σημαντικό για την τσέπη μου, αν κάποιος γνωρίζει θα παρακαλούσα για τη συμβουλή ή την καθοδήγησή του. Προφανώς αν κράτησα ηχεία κόστους περίπου 200€ για κοντά 20χρόνια (δε θυμάμαι την τιμή και είχαμε δραχμές τότε), με αυτά θα γεράσω (ποτέ μη λες ποτέ βέβαια). Να σημειώσω ότι μάλλον αυτή την εποχή θα προσπαθήσω να αποφασίσω τι θα αγοράσω και θα περιμένω περίοδο εκπτώσεων (Π.χ. τύπου black friday) για την αγορά, από χώρα της Ε.Ε. αν δε συμφέρει η αγορά από εδώ.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους κάνουν το κόπο να ασχοληθούν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.