Jump to content



Επανα-τοποθέτηση(;) CPU και αναγνώριση Μνημών


psyber

Recommended Posts

Το σύστημα μου διαθέτει έναν 7700k πάνω σε Asrock z270 matx motherboard και 2x8gb της gskill στα 3200Mhz. Επειδή, καιρό τώρα, ήθελα μια μητρική κάρτα με λίγο περισσότερες δυνατότητες, βρήκα μια Asus Prime z270-A σε καλή τιμή και έκανα τη μετάβαση. Τοποθέτησα με ευλάβεια τον επεξεργαστή στην "καινούρια" μητρική, έβαλα και τις μνήμες και όλα πήγαν κατευχήν. Μάλιστα, δεν έκανα καν φορμάτ από την προηγούμενη μητρική: στην πρώτη εκκίνηση, φάνηκε ένα κυκλάκι φορτώματος των Windows που έλεγε "Getting devices ready" και μπηκε στα Windows λειτουργώντας κανονικά. Πέρασα και το επίσημο κλειδι εγκατάστασης και ενεργοποιήθηκαν κιόλας.

 

Μόλις συνέδεσα και τα τελευταία στο κουτί/μητρική, το σύστημα δεν έδινε σήμα στην οθόνη και αναβόσβηνε ένα κίτρινο λεντάκι, που σύμφωνα με το manual, είναι ενδεικτικό κάποιου θέματος στη ram. Έπαιξα λίγο με τη θέση των dimm στα slots και όλα κομπλέ. Λίγες μέρες μετά, που πειραματιζόμουν με τα fan headers, πάλι τα ίδια. Αναβόσβηνε το κίτρινο λεντάκι και έδινε σήμα και λειτουργικό μόνο όταν έβαζα ένα ντιμάκι στο δεύτερο slot. Έκανα αρκετές δοκιμές με τις ram αλλά τζίφος. Τελικά, έβγαλα την ψυκτρα, έλυσα την ασφάλεια του επεξεργαστή (εννοώ το μικρό μοχλό που τον κρατάει στη θέση του) και την ξαναέδεσα χωρίς να τον βγάλω, με αποτέλεσμα όλα να δουλέψουν κανονικά, να δει και τα 2 ντιμς και να μπουτάρει κανονικά και έκτοτε δουλεύει απροβλημάτιστα. Τι λέτε να συνέβη; Παίζει να έκατσε καλύτερα με το ξεκλείδωμα-κλείδωμα;

 

Πως ερμηνεύετε τα παραπάνω;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει με μητρική (πριν 10 και βάλε χρόνια) να έχω ίδιο πρόβλημα ανά 5-6 εκκινήσεις. Η μόνη λύση ήταν να βγάζω και να ξαναβάζω τις μνήμες. Τελικά την αντικατέστησα γιατί τα είχε φάει τα ψωμιά της και κατέληξα στο "πρόχειρο στο μυαλό μου" συμπέρασμα ότι κάποιος πυκνωτής πρέπει να την είχε ακούσει και γινόταν κάποιου είδους "ρεσετ" όταν έβγαζα και ξανακούμπωνα τις μνήμες. Οι μνήμες στην επόμενη μητρική δούλεψαν απροβλημάτιστα. Δεν λέω ότι αυτό είναι το θέμα σου, απλά καταθέτω την εμπειρία μου.

Link to comment
Share on other sites

H m/b που πήρες μτχ ή καινούρια? Γιατί αν είνα μεταχ. παίζει ο προηγούμενος να έκανε μλκια και να τα στράβωσε ,να προσπάθησε να τα ισιώσει και κάποια να μην έχουν έρθει στο σωστό ύψος ...Θέλει check με μεγεθυντικό φακό.(Μου έχει τύχει για αυτό στο λέω)

Link to comment
Share on other sites

Προστέθηκαν άλλα 2 dimmάκια των 8gb και λειτουργούν όλα κανονικά στα 3200mhz. Προς ενημέρωση κάποιου που μπορεί να ψάχνει στο μέλλον, η μητρική είναι η Asus Prime z270-a και οι μνήμες G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB  (είναι 2 σετ 2x8gb).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.