Jump to content
tzitzikas2

δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σήμερα παρέλαβα και εγκατέστησα την μεταχειρισμένη μητρική ASUS P5K που αγόρασα, τις 2 ram ddr2 667MHz, τον επεξεργαστή Core 2 Duo E6400 με πάστες και την ψύκτρα και συνέδεσα απο τα καλώδια του front panel το διακόπτη μητρικής, το led HDD και το reset. και φυσικά τις τροφοδοσίες. έβαλα και την κάρτα γραφικών nVidia GeForce 210 Rev1.0 1GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Gigabyte)(GV-N210D3-1GI) που είχα. το led της μητρικής ανάβει κανονικά. μόλις πατώ τον διακόπτη του κουτιού πέρνει μπρος ο ανεμιστήρας της ψύκτρας επεξεργαστή, αλλά ούτε παίρνει σήμα η οθόνη απο την κάρτα γραφικών, ούτε πατώντας συνεχόμενα τον διακόπτη σταματάει να γυρίζει ο ανεμιστήρας. Τι να κοιτάξω λέτε, γιατι είμαι στα χαμένα και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Η μητρική αγοράστηκε απο το EBAY απο πωλητή με παρα πολύ καλό ποσοστό 99,3%.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρχικά βγάλε μια φωτο να φαινονται οι συνδεσεις σου γιατί μπορεί να είναι κάτι απλό

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι συνδέσεις φαίνονται οκ οπως και αυτες του front panel

Ξεκούμπωσε τις μνήμες σου και δοκίμασε με μία μνήμη για αρχή και δες αν θα αντιδράσει

Η κάρτα γραφικών είναι δοκιμασμένη; Δουελευε πριν την βάλεις; 

Με την πάστα όλα καλά; Γιατι βλέπω σε μερικά σημεία υπολείμματα 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δες μηπως κανει καμια επαφη η μητρικη σου στο πισω καπακι του κουτιου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήχους την στιγμή της εκκίνησης ακούς; Δουλεύει ο υπολογιστής, περνά κανονικά το POST , ακούγεται να δουλεύει ο σκληρός, φορτώνει ταwindows κι απλώς δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη ή δεν ξεκινά τίποτα πλην των ανεμιστήρων.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tzitzikas2 said:

IMG_20200220_143912.thumb.jpg.02c53125942df2e93c8dd082411639e9.jpgIMG_20200220_143804.thumb.jpg.f668113dab11bdfc9aec0e3a5a8d573d.jpgIMG_20200220_143754.thumb.jpg.39949796b52bc93dbb8d5d2f098c693a.jpgIMG_20200220_143725.thumb.jpg.5ebbb7ccdf4ba40338018bb51b011d04.jpgIMG_20200220_143718.thumb.jpg.6199c30ed1d2da9b0a975768814ed616.jpgκάποιες φώτοIMG_20200220_143710.thumb.jpg.619f08bc08967589ac4ad5b8bb13dae9.jpg

IMG_20200220_143620.jpg

απο απλη περιεργεια ,και αν θελεις, ποσο την αγορασες?

Edited by def

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπέρα. στα 34Ε με τα μεταφορικά απο εβαυ απο Πολωνία. δεν έχω συνδέσει πάνω σκληρούς κτλ. μόνο τα βασικά για να έμπαινα bios να έκανα update για να έβαζα ενα core cuad μετά 6600. ηχείο δεν έχει καλώδια στο front panel

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

βγαλε ξανα την μητρικη απο το κουτι σου , και προσεξε  οταν την βιδωσεις μηπως κανενα ποδαρακι του κουτιου κανει επαφη με την πισω οψη της μητρικης . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα το δοκιμάσω αύριο γιατι δεν έχω χρόνο πολύ τώρα.  αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατι πατώντας το κουμπί δεν κλείνει με τίποτα τα fans cpu και κάρτας γραφικών.
έστειλα μήνυμα στον πωλητή και με βιντεο για να δει το πρόβλημα. στη σελίδα στο ebay γράφει οτι ο πελάτης πληρώνει τα έξοδα αποστολής για επιστροφή. για να στείλω Πολωνία τέτοιο πακέτο θα είναι ακριβά. δεν ξέρω αν συμφέρει. τα χρήματα πως αλλιώς μπορώ να τα πάρω αν τελικα δεν λειτουργήσει με τίποτα? μέσω paypal ή ebay κάπως?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το front panel I/O αποσύνδεσε τα πάντα πλην του power on/off για να μπορείς να εκκινείς.

Δοκίμασε με μία μία τις μνήμες.

Σιγουρέψου από το manual ότι τις βάζεις στις σωστές θέσεις.

Δεν έχει κάποια led η μητρική για να κοιτάξεις στο manual πού μπορεί να σκαλώνει το boot?

Κάνε reset bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reset bios εννοείς το clear rtc ram που βγάζεις την μπαταρία και μετακινείς το jumper. ? Αυτό το έκανα ήδη. Led έχει ένα πράσινο που μόλις τα βάζω στη πρίζα ανάβει

Edited by tzitzikas2

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπέρα και πάλι.μεγάφωνο δεν έχει.το ξήλωσα όλο, το έστησα εκτός κουτιού και μου κάνει τα ίδια. ξαναπέρασα cpu κτλ και δεν γίνεται τίποτα. το μόνο που σκέφτομαι να κάνω αύριο είναι με το πολύμετρο να δω τις τάσεις του τροφοδοτικού μου. μηπως δεν πάει κάποια τάση. αν και με την παλιά μητρική πριν χαλάσει δούλευε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βγαλε ολες τις τροφοδοσιες του PSU απο τη μητρικη, πατα το κουμπι να ξεφορτισει η μητρικη.

Κρατα 2 λεπτα, ξανασυνδεσε τα καλωδια και πατα το κουμπι

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

η απάντησή του
Hello,
Please check your components. Plug in different cpu, ram, gpu etc. we checked the mainboard before shipping and everything was fine.
αν είχα τόσα εχτρα εξαρτήματα θα ήμουν κατάστημα υπολογιστών.
πως λέτε να το χειριστώ? απο ebay είναι. τα εξαρτήματα δουλευαν καλα στην προηγούμενη σύνθεση. το πρόβλημα είναι οτι πατώντας το κουμπι δεν κλείνει, ενώ θα έπρεπε. αρα θέμα της M/B δεν είναι?

Edited by tzitzikas2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βάλε τις μνήμες στα μαύρα slot.

Επίσης το τροφοδοτικό αν έχει πρόβλημα στην vsb5 μπορεί να κάνει τέτοια κουφά.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπέρα. vsb5 ποιο είναι να το μετρήσω με το πολύμετρο? τι μετράω σε τάση και πού? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπέρα. πήγα να μετρήσω τις τάσεις του τροφοδοτικου με ένα παλιό πολύμετρο, σε κάποια σημεία μετρούσα 5vdc αλλα μετά απο λίγη ώρα ξαφινκά το πολύμετρο δείχνει μόνιμα όλα τα σύμβολα στην οθονη του. χάλασε. και απο τότε δεν λειτουργεί,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πας κ κανεις ολα τα δυσκολα που ακομα πιο δυσκολα θα δειξουν αν οντως εχει προβλημα το psu...

Δοκίμασες αυτα που ειπωθηκαν πιο πανω;

Στην τελικη βγαλε το hardware απο το κουτι κ δοκιμασε τα παντα εκτος κουτιου. Ασε επανω μονο το power απο το κουτι για να το ξεκινησεις, μη σε βαζουμε να κανεις κατι με κατσαβιδια.

 

Αρχισε να αποκλειεις πραγματα γιατι ακρη δε θα βγαλεις.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.