Jump to content



Βοήθεια με Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16


Recommended Posts

Γεια σας. Πρόσφατα αποφάσισε να φτιάξω καινούργιο pc, έκανα μία έρευνα αγοράς, μίλησα με φίλους που ασχολούνται και τελικά έκανα την παραγγελία των κομματιών. Σήμερα έφτασαν τα κομμάτια και όλος χαρά άνοιξα τα πακέτα. Κι ενώ όλα έβαιναν καλώς, άνοιξα το πρώτο από τα δύο πακέτα με τις μνήμες ram και διαπίστωσα ότι τα 8gb ram που παρήγγειλα δεν ήταν τελικά ένα stick x8gb αλλά kit 2x4gb. Έντρομος πήρα τηλέφωνο το κατάστημα και μου είπαν ότι αφού το άνοιξα το πακέτο δεν μπορώ να το επιστρέψω πίσω (λογικό). Μου είπαν ότι αν θέλω μπορώ να επιστρέψω το δεύτερο πακέτο με τα 2x4gb ram που δεν πρόλαβα να ανοίξω. Εν τέλει άρχισα να ψάχνω σε φόρουμ να δω αν μπορούν να δουλέψουν τα 4x4gb ram με τη μητρική μου. Η μητρική που παρήγγειλα είναι η msi b450 a pro max. Εν ολίγοις η μητρική έχει 4 dimm slots οπότε ηρέμησα κάπως για μερικά δευτερόλεπτα. Το άγχος επέστρεψε μετά από λίγο όταν άρχισα να διαβάζω σε φόρουμ του εξωτερικού ότι ο ryzen 5 2600 (ο επεξεργαστής που παρήγγειλα) 1) όταν συνδυάζεται με πάνω από 2 dimm rams παρουσιάζει προβλήματα με τον χρονισμό (π.χ. πολλοί λέγαν στα φόρουμ ότι με 4 ram των 30000mhz ο ryzen τις μπλοκάρει στα 2100 ή 2400mhz στην καλύτερη) 2) τα 4 dimm slots επιβαρύνουν τον επεξεργαστεί, τον καθιστούν overworking και ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.
Τώρα έρχεται η απορία μου. Ισχύουν όλα τα παραπάνω? Αν δεν ισχύουν μπορώ να βάλω τις 4x4gb ram στο μηχάνημά μου χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα και να τρέχουν και οι 4 κοντά στα 3000mhz? Εν τέλει αν ισχύουν αξίζει να στείλω πίσω το kit που δεν ανοίχτηκε και προς το παρόν να χρησιμοποιήσω το ένα kit 2x4gb σε dual channel 3000mhz και στο άμεσο μέλλον να το αντικαταστήσω με 2x8gb ram? Δεν έχω και τρελές απαιτήσεις στα παιχνίδια, ένα LOL παίζω και θέλω να έχω και κανά παράθυρο ανοιχτό στο chrome ταυτόχρονα. Με 8gb ram θα την κάνω τη δουλειά μου άνετα μέχρι να πάρω 16gb?
Το pc αναλυτικά είναι το εξής:
700 watt rgb τροφοδοτικό
1tb western digital blue
gtx 1650 windforce oc gddr6
ryzen 5 2600
4x4gb ram (2 κιτ από δαύτες λόγω της απροσεξίας μου...  https://www.skroutz.gr/s/14025412/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-3000MHz-CMK8GX4M2C3000C16.html)
msi b450 a pro max

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μακροσκελές ποστ, περίμενα το νέο pc πως και πως και τελικά λόγω απροσεξίας συνέβη όλο αυτό που περιέγραψα παραπάνω, οπότε όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστώ τα φώτα σας.
 

Link to comment
Share on other sites

Όντως η επίσημη υποστήριξη σε διάταξη 4 dimms είναι 2133. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να σου παίξουν 3000, αλλά οι πιθανότητές σου μειώνονται.

 

Αν θες τρεξε ένα typhoon burner και πόσταρε εδώ screenshot. Αν φοράνε b-dies οι  μνήμες ή micron e-die, έχεις καλές πιθανότητες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση. Το βασικό μου θέμα είναι ότι για να τρέξω το πρόγραμμα που λες θα πρέπει να ανοίξω και το δεύτερο σετ οπότε σε περίπτωση που δεν πετύχει η δοκιμή δεν θα μπορώ να το γυρίσω πίσω. Γενικά έχοντας από χθες ψάξει και σε φόρουμ του εξωτερικού και στο youtube έχω αρχίσεικαι συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι έκανα μεγάλη βλακεία μην προσέχοντας τι μνήμη ram παρήγγειλα και απλά θα μείνει το μηχάνημα προσωρινά με τα 8 gb ram, θα στείλω πίσω το δεύτερο σετ και σε κανά τρίμηνο θα τις ξηλώσω και αυτές για να βάλω ένα σετ 2x8gb ram. Αν υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει τις συγκεκριμένες ram με τον επεξεργαστή και την μητρική που αναγράφω πιο πάνω ας ρίξει λίγο φως στην υπόθεση. 

Έγινε επεξεργασία από chrisk2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.