Jump to content



Kena: Bridge of Spirits[21 Σεπτεμβρίου 2021]


tommybertsen

Recommended Posts

Φαίνεται όμορφο action/adventure σχετικά με την ομώνυμη ηρωίδα η οποία προσπαθεί να επαναφέρει τάξη & αρμονία σε ένα αρχαίο χωριουδάκι. 

Αναμονή με ενδιαφέρον.

Βγαίνει τον Μάρτιο για PC, PS5, PS4

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Τελικά το παιχνίδι είναι πολύ καλό! 

Μερικά λόγια, δεν το'χω τερματίσει, είναι η μέχρι στιγμής γνώμη μου.

-----------------------------------------------------------

Story: Η Kena είναι μία spirit guide και προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στο corrupted region στο οποίο περιφέρεστε, με οδηγό της τα...πνεύματα και τα rots (you'll see what I mean). Έχει απώτερο σκοπό το ταξίδι της φυσικά.

Το όλο concept δεν είναι κάτι πρωτοποριακό, όμως δεν είναι κι άσχημο. 

 

Γραφικά: Πανέμορφη υλοποίηση της UE4. Το παιχνίδι είνια χάρμα οφθαλμών. Δεν έχω πολλά να πω. 

 

Performance: Hats Off. Μιλάμε για super smooth. Maxed out στο σύστημά μου έχω τα παρακάτω

Max FPS 89
Min FPS: 52
1% Low: 50
Avg FPS: 74

Δεν έχω δει stuttering whatsoever.

(αν ρίξω volumetric settings και shadows στα medium , το performance gain είναι της τάξεως των 10-12 fps, οπότε με μία 1070/1070ti, το παιχνίδι είναι playable, σε 1080p δε, μια 1660ti/S το παίζει με max settings).

Τα παραπάνω τα μέτρησα παραπάνω από μία φορά στο πρώτο σημείο του map ονόματι "the village". Τα μόνα frame drops που είδα ήταν σε μία σπηλιά μέσα, σταδιακά έπεσε στα 50, κάτι παίζει με το lighting εκεί μέσα. Other than that, βούτυρο το game. Πρώτο παιχνίδι της ember labs και τέτοια δουλειά; Ας παίρνουν μαθήματα κάποιοι.

Το μόνο "αρνητικό", ότι τα cutscenes έχουν somewhat like 350-400 fps, αλλά μοιάζει με 30 (cinematic style), αλλά λέω για αυτά παρακάτω.

Το παιχνίδι έχει μηδενικά loading times (το τρέχω από SSD). Κάνει σίγουρα κάποια loading in-game οπότε έχει στιγμιαία frame drops σε εκείνες τις στιγμές (δείχνει κάποια μικρά cutscenes την στιγμή εκείνη).

Επίσης, bugs, δεν αντιμετώπισα. Κανένα, nada. 

 

 

Gameplay: Δεν προσφέρει κάτι το συνταρακτικά νέο, αλλά ό,τι κάνει, το κάνει πολύ καλά. Η δυσκολία είναι κυμαινόμενη, κάποια bosses θέλουν δουλίτσα και μεθοδικότητα, το fighting system δεν διεκδικεί δάφνες αλλά είναι just about right. Οι εχθροί ποικίλουν , αν και αναπόφευκτα, ανάλογα το "region", θα αντιμετωπίσετε κάποιες φορές τους ίδιους. Υπάρχουν μερικοί λογικοί ας πούμε γρίφοι εντός του χάρτη, που είναι μέρος της αποστολής σας. Τα upgrades φαίνονται να είναι "τόσα όσα". Όχι κάτι τρελό, αλλά βοηθάει στην εξέλιξη του game. 

Σαν υποσημείωση, να πω πως το παιχνίδι είναι semi-open world, έχει δηλαδή κάποια ελευθερία κινήσεων, αλλά είναι και περίπου γραμμικό. Κάτι που μου αρέσει και μου έχει λείψει.

Στον χάρτη θα ανακαλύψετε αρκετά πραγματάκια, αν ψάξετε, πάντως.

Δεν είναι για παιδιά, όσο κι αν μοιάζει. Δεν θα το παίξει ένα παιδάκι, σίγουρα όχι.

Όσοι το κατηγορούν για pixar's rip off, ψευτοτζαπανίλα και άλλα τέτοια χαζά, να κοιταχθούν :p 

Το παιχνίδι είναι ΑΚΡΩΣ διασκεδαστικό, λείπουν τέτοια SP Games και μακάρι αυτό το στούντιο να συνεχίσει (αν και μυρίζομαι εξαγορά - τουλάχιστον στο gaming department).

Ο χάρτης, να σημειώσω πως, δεν έχει και ιδιαίτερη χρησιμότητα, αλλά υπάρχει. Μέσω αυτού του μενού, κάνετε και τα όποια upgrades σας, χρησιμοποιοώντας "karma points".

Τελειώνοντας, θα έλεγα πως το παιχνίδι έχει vibes από fable, λίγο zelda και γενικά έχει αυτού του είδους την "αύρα".

 

Voice acting & music: Σούπερ voice acting. Οι λαλήσαντες ξέρουν τι και πως το λένε. Τα παιδάκια τα αντιπροσωπεύουν...παιδάκια (θα καταλάβετε τι εννοώ όσοι το παίξετε).

Cutscenes φανταστικά. Δεν εννοώ από γραφικά αλλά από ποιότητα. Οι δημιουργοί έχουν προηγούμενο με κινούμενα σχέδια και animation οπότε there you have it, φαίνεται αυτό, έχουν χαρακτήρα! 

Η μουσική του είναι όμορφη και δένει με το σύνολο. Δεν είναι αδιάφορη, δεν είναι αριστούργημα. 

 

Ένα solid 8/10 από μένα, ό,τι κι αν γίνει μέχρι τον τερματισμό (εκτός κι αν εκπλαγώ με κάποιο τρόπο και πάρει μισό πόντο ακόμη). 

Εύγε σε αυτό το team και την δουλειά που έκανε.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.