Jump to content



MS SQL Server 2017 σε Windows Server 2012 R2 Standard


Recommended Posts

Καλημέρα σας μετά από πολύ καιρό.

 

Έχω μια απορία. Θέλω να κάνω upgrade σε physical Server που έχει λειτουργικό Windows Server 2012 R2 και MS SQL Server 2017 (v.14) σε Windows Server 2019 Standard.

Από όσο έχω ψάξει σε διάφορα charts της Microsoft, το upgrade από το παλιό λειτουργικό, στο νέο είναι εφικτή, όπως επίσης και ο SQL 2017 υποστηρίζεται από τα Windows Server 2019.

Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον SQL με αυτή την αναβάθμιση ή όχι;

Εμπειρικά αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη πάντα. Δεν θα το έκανα.

Σε production environment, είναι προτιμότερο να φορμαριστεί το drive, να μπουν τα νέα Windows, να μπουν τα Windows updates. Mετά ο SQL Server, το τελευταίο CU και να γίνουν restore οι βάσεις.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 18 ώρες, το μέλος Oric έγραψε:

Αν δεν είμαι αδιάκριτος, πόσα instances τρέχουν στον SQL server, και ποιος είναι ο συνολικός όγκος των βάσεων; 

Καλημέρα,

 

2 instances τρέχουν πάνω στον Server και ο συνολικός όγκος των βάσεων είναι περίπου στα 72GB. (Μαζί με τις test βάσεις)

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει παλιότερα Windows Server 2008 R2 σε 2012 R2αλλα σε VM. Δεν είχα κάποιο θέμα γενικότερα. Αν θες να το δοκιμάσεις κανε το εξής. Εφόσον είναι φυσικός server, κανε ένα image με ένα BootCD όλο τον server σε κάποιον εξωτερικό δίσκο/SSD (π.χ. Macrium Reflect) και μετά δοκίμασε να κάνεις το upgrade. Αν σκάσει εντελώς. Κάνεις Restore τo image και όλα καλά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τί θα έκανα στη θέση σου: Αφού ο όγκος ολόκληρης της εγκατάστασης δεν είναι απαγορευτικός, θα έπαιρνα ένα image ολόκληρου του συστήματος στον αποθηκευτικό χώρο του server (αν έχει - που έχει), καθώς και ένα ακόμη image σε εξωτ. δίσκο, όπως λέει κι ο tyxeros. Μετά θα έκανα την αναβάθμιση.

 

Αν το αναβαθμισμένο σύστημα παρουσίαζε προβλήματα, θα επανέφερα το αποθηκευμένο image, ώστε ο σέρβερ να δουλέψει ομαλά στο ωράριό του, και εκτός ωραρίου θα τα εγκαθιστούσα όλα εξ αρχής επάνω στα νέα windows, σε νέα συστοιχία δίσκων, αφήνοντας την παλιά στην ησυχία της, μην τυχόν και χρειαστώ κάτι απ' αυτήν. (Υποθέτω πως το υπάρχον σύστημα τρέχει σε συστοιχία RAID-1, έτσι δεν είναι); 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, βάλε την τελευταία έκδοση του SQL Server.

 

Υπάρχει πλήρης συμβατότητα προς τα πίσω, μπορείς να κάνεις κανονικά import την βάση από τον παλιό server είτε online είτε από backup.

 

Μπορείς μάλιστα να κάνεις και Migration σε νεότερη έκδοση την βάση δεδομένων ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα νεότερα features.

 

 

Έγινε επεξεργασία από sdim
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.