Jump to content



αλλαγή μιας 7800gt τι να περιμένω?


cypherth

Recommended Posts

ξαγνικά χτες στα καλά του καθουμένου και το εννοώ αυτό η εν λόγω κάρτα πήε φωτιά, σε ένα ολοκληρωμένο επάνω δεξιά, το είδα να βγάζει φωτιά με τα μάτια μου! η κάρτα δεν έχει κλοκαριστεί ποτέ και μια βδομάδα μετά την αγορά της μπήκε το accelero από το κατάστημα που έγινε και η αγορά όλου του συστήματος. την πήγα χτες για να μου την αντικαταστήσουν και σήμερα πήγα για να μου δώσουν μια απάντηση. τελικά θα την στείλουν στα κεντρικά για να τη δούν και όπως μου είπαν υπάρχει περίπτωση να μην με καλύπτει εγγύηση της κάρτας χωρίς να μπορόύν να ου εξηγήσυον παρά μόνο λέγοντάς μου ότι υπάρχουν άτομα που βάζουν κατσαβίδι όταν δουλεύει η κάρτα και την καίνε εξεπίτηδες και κάτι τέτοιο θέλουν να αποφύγουν οι εταιρείες.

πρώτον τι φταίω εγώ?

δεύτερον τι εννοούν ότι έχει ένα πρόιόν τέτοιο εγγύηση? ποια μέρη καλύπτουν και γιατί δεν το αναγράφουν κάπως εμφανώς για να το ξέρουμε?

αθήνα θα φτάσει πέμπτη και ίσως να ξέρω και την ίδια μέρα μήπως γίνει η αντικατάσταση. το ζήτημα είναι ότι εγώ είχα δώσει 400 ευρώ για μια κάρτα που δουλεύει απροβλημάτιστα από το γενάρη και ξαφνικά εκεί που καθόταν στο desktop έβγαλε φωτιά.

ετωμεταξύ νομίζω υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορείς να δεις αν έχει κλοκαριστεί η κάρτα οπότε θα δουν ότι δούλευε πάντα default και με καλύτερη ψύκτρα από τη δικιά της.

πείτε μου τι έχετε αντιμετωπίσει σε ανάλογες περιπτώσεις και τι να κάνω σε περίπτωση που μου ππουν στα κεντρικά ότι δεν γίνεται τίποτα. αν θέλετε στείλτε πμ για να σας πώ το κατάστημα αν σαςενδιαφέρει. εδώ δε θέλω να το γράψω.

και το σάββατο πάω αθήνα. θα μέινω μέχρι πέμπτη. να τους επισκεπτώ.

(δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα απαντήσω γιατί είμαι σε νετ καφέ και θα ξαναγυρίσω αύριο με ελπίδα ότι κάποια λύση μπορεί να βρω).

και κάτι άλλο: αν κοπεί παραστατικό μπορώ να πληρώσω τη διαφορά και να πάρω μια μεγαλύτερη.

ποια πρότείνετε? μέχρι 360 ευρώ το πολύ.

έχω δει αυτές:

VGA POINT-OF-VIEW GF7900 GS 256MB PCX

GAINWARD BLISS 7900GT 512MB GOLDEN SAMPLE SPECIAL EDITION PCI-E RETAIL

XFX VGA GF7900GT 256MB PVT71GUDFR

MSI NX7900GT-VT2D256EZ PCI-E VIVO DUAL DVI RETAIL

(άσχετο, το μηχάνημα δουλεύει χωρίς κάρτα γραφικών. πώς γίνεται αυτό. η μόμπο είναι η msi k8n platinum απλά δεν έχω σήμα στην οθόνη, όμως ακούω που το πισι φορτώνει και μετά από λίγο με βλέπουν οι φίλοι μου και ονλαιν...)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Συνήθως η αφαίρεση της αρχικής ψύκτρας και η χρήση άλλης ισοδυναμεί με χάσιμο της εγγύησης αν και μερικές εταιρίες δεν έχουν πρόβλημα.

Την κάρτα τους την πήγες με την αρχική ψύκτρα πάνω;

Link to comment
Share on other sites

η ψύχτρα αλλάχτηκε από το μαγαζί που αγοράστηκε η κάρτα 6 μέρες αφότου αγοράστηκε η κάρτα. εννοείται ότι έχω όλα τα δικαιολογητικά!

πρώτον. γιατί δεν με ενημέρωσαν ότι χάνω την εγγύησή μου εφόσον μου αλλάζουν την ψύχτρα για να απαντήσω ΟΧΙ ή να πάρω στο κατω κατω της γραφής το ρίσκο γνωρίζοντας τι γίνεται.

δεύτερον. εφόσον δεν υπογράφτηκε κανένα χαρτί γιατί μπορούν να υποστηρίξουν κα΄τι τέτοιο εφόσον δεν υπάρχει σε κάποιο όρο αγοράζοντας την κάρτα. εκτός και αν είναι κάπου γραμμένο σε κάποιο χαρτί όταν την αγόρασα και δεν το έχω δει.

τρίτον. αύριο η κάρτα με τη μαμίσια ψύχτρα της φεύγει για εξωτερικό και μένω χωρίς κάρτα για ένα μήνα για να αποφανθούν αυτοί για κάτι που δεν έχω πειράξει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον οι ανθρωποι απο το καταστημα δεν σου εβαλαν σωστα την accelero.Δεν εξηγειται αλλιως.Παντως αν απο το εξωτερικο δεν σου την αλλαξουν δεν θα βγαλεις ακρη με τιποτα.

Προφανως δεν σου ειπαν οι ανθρωποι του καταστηματος να σου την τοποθετησουν αλλα μαλλον εσυ τους ρωτησες αν μπορουν να το κανουν.Σε τετοια περιπτωση ειναι καλυμενοι αυτοι.Αλλα και να μην εγινε ετσι σιγουρα θα βρουν τροπο να ξεγλιστρισουν αφηνοντας σενα εκτεθιμενο.

Αποψη μου ειναι να μην περιμενεις rma εφοσον φαινεται οτι η καρτα ειναι καρακαμμενη.Οτιδηποτε αλλο να το θεωρησεις αναπαντεχο δωρο.

Link to comment
Share on other sites

Welcome to Greece φίλε cypherth.:(

Δυστυχώς η απόδειξη-εγγύηση που δίνουν τα κατατήματα ποτέ δεν έχει και τους όρους εγγύησης για να μην τους μαθαίνει ο κόσμος και να μπορούν να του λένε ότι τους συμφέρει.

Η γνώμη μου είναι και μην γνωρίζοντας από πιό μαγαζί αγόρασες την κάρτα να διαλέγεις πιο καλά μαγαζιά την επόμενη φορά που θα κάνεις τις αγορές σου και ας δίνεις κάτι παραπάνω στην τιμή.

Λίγα τα καλά μαγαζιά στο aftermarket servise.

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις το ολοκληρωμένο να παίρνει φωτιά σημαίνει πως είχες ανοιχτό το κουτί και κάτι έκανες....Εμένα δεν με πειράζει αλλά μην λες πως το είδες γιατί θα βάλεις σε υποψία τον καθένα... Τι σου κάηκε μνήμη το GPU η κάτι άλλο? Αν είναι η μνήμη η το GPU δεν θα το καταλάβαινες δεδομένου ότι αυτά συνήθως είναι κάτω από ψήκτρα. ’ρα μάλλον το ολοκληρωμένο σταθεροποίησης τάσης. Αυτά συνήθως δουλεύουν στους 70 βαθμούς. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που καίγονται εξαιτίας προβλήματος τροφοδοσίας.... Μέτρα με ένα πολύμετρο και δες τι βγάζει το τροφοδοτικό σου στο συγκεκριμένο κανάλι γιατί έχω την εντύπωση πως μπορεί να σου ξανακάνει ζημία με την καινούργια κάρτα. Τώρα σχετικά με τι κάρτα να πάρεις.... θα σου πρότεινα την XFX. Να ξέρεις όμως πως η 7900 ανεβάζει θερμοκρασία και για αυτό το ανεμηστίρι κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από αυτό της 7800. Γιατί δεν πάς σε ΑΤΙ?

Link to comment
Share on other sites

το μαγαζί είναι τεράστια αλυσίδα, αν εξαφανιστούν και αυτά τότε τι γινόμαστε ρε παιδια?

η κάρτα σημειοτέων δουλεύει από το γενάρη χωρίς να είναι κλοκαρισμένη απροβλημάτιστα. αυτόσημαίνει ότι δε το έβαλαν σωστά το αξέλερο?

αλλά εμένα τι με κόβει αυτο? όσο για την τοποθέτηση, δεν τους ρώτησα αν μπορούν να το κάνουν απλά όταν αγόρασα το πισι είχε καμμένη μόμπο επάνω και μια βδομάδα που περίμενα να μου φέρουν καινούρια σε τηλεφωνική συνομιλία μου πρότειναν να βάλω την καινούρια ψύχτρα για να δω χαμηλότερες θερμοκρασίες. και έτσι και έγινε, ουσιαστικά το μηχάνημα δουλεύει από την πρώτη μέρα 10/01/2006 έως και προχτές έτσι. χωρίς ποτε να κολήσει πουθενά και να κλείσει πχ η οθόνη ή να βγάλει bsod...

και δεν μιλάμε για 100 ή 200 ευρω μιλάμε για 400 ευρώ κάρτα όταν την αγόρασα.

τέσπα, αναμένω τώρα την απόφαση των ειδικών από το εξωτερικό. αλλά θα το φτάσω μέχρι τα άκρα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mainframe

...Να ξέρεις όμως πως η 7900 ανεβάζει θερμοκρασία και για αυτό το ανεμηστίρι κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο από αυτό της 7800. Γιατί δεν πάς σε ΑΤΙ?

Eκει να δεις temps και φασαρια...

Link to comment
Share on other sites

φίλε mainframe για κουτί έχω το στάκερ το 1 με τη θέση στο αριστερό πάνελ για τον 25άρη ανεμιστήρα, λες να μη βλέπω φάτσα κάρτα τι συμβαίνει μέσα στο κουτι? και ξαφνικά μύρισε κάτι καμμένο και γυρίζοντας το κεφάλι δεξιά είδα τη φωτιά. το ολοκληρωμένο δεν είναι από την πλευρά του πυρήνα και των μνημών αλλά από την άλλη μεριά επάνω αριστερά.

πρόβλημα τροφοδοσίας δεν έχω, έχω το ταγκαν το 580 και δουλεύω το πισι απροβλημάτιστα τόσους μήνες.

πολύμετρο δεν έχω για να μετρήσω άσε που δεν ξέρω ποια είναι η σωστή τιμή. ποια κάρτα προτείνεις από άτι δηλαδή καλύτερη σε επιδόσεις από την 7800 ή την 7900 και να μηνξεπεράσω και τα 350-400 ευρω?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cypherth

τέσπα, αναμένω τώρα την απόφαση των ειδικών από το εξωτερικό. αλλά θα το φτάσω μέχρι τα άκρα...

Και πολύ καλά θα κάνεις! Και εφ'οσον όπως λες το ολοκληρωμένο είναι από την πάνω μεριά της κάρτας, εγώ υποθέτω οτι αυτό είχε το πρόβλημα...

Ας ελπίσουμε οτι θα βγεις τυχερός μεσα στην ατυχία σου φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από cypherth

ποια κάρτα προτείνεις από άτι δηλαδή καλύτερη σε επιδόσεις από την 7800 ή την 7900 και να μηνξεπεράσω και τα 350-400 ευρω?

ΑΤΙ x1900xt 256mb με 280ε.Επισης εχεις και x1800xt 512mb με περιπου 200ε και επισης κοντα στα 200 εχεις την νεα 7900gs.Δεν θα ελεγα οτι εχεις προβλημα επιλογων.

Link to comment
Share on other sites

μα είναι να τρελαίνεσαι!!!!!! για μια κάρτα των 400 ευρώ που έχεις δώσει, χωρίς να φαίνεται η εγγύηση πουθενά , να σου αλλάζουν την ψύχτρα χωρίς να σου πουν ότι χάνεις την εγγύηση, το κάψιμο να μην ξέρω που οφείλεται και να γινεται ενώ η κάρτα δουλεύει απροβλημάτιστα και να σου λένε ότι αυτή είναι η πολιτική γιατί υπάρχουν ορισμένοι που λέει τις βραχυκυκλώνουν με κατσαβίδι για να παίρνουν καινούριες!!!!! ε οχι ρε παιδιά εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό!!!!!!!!!!!

ήμαρτον δηλαδή!!! τι πολιτική είναι αυτή!! ας λένε από την αρχή ότι δεν έχει εγγυήση ή ότι η εγγύηση καλύπτει αυτά τα μέρη όπως περίπου προσπαθούν να κάνουν με τα κινητά! και.οχι να σε τρελαίνουν με ένα σωρό δικαιολογίες!!

thnks Vadergr με το που θα πάρω απάντηση μακάρι σε λιγότερο από μήνα και δεν μου την αλλάζουν θα το κοιτάξω...αλήθεια ξέρει κανείς κάποιον τρόπο πίεσης του support?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 12:47]

ΑΤΙ x1900xt 256mb με 280ε.Επισης εχεις και x1800xt 512mb με περιπου 200ε και επισης κοντα στα 200 εχεις την νεα 7900gs.Δεν θα ελεγα οτι εχεις προβλημα επιλογων.

Το αυτό^

Όσο για το παράθυρο στο κουτί, δεν το σκευτηκά....:tomato:

Εναλλακτική λύση είναι να βρείς 2 μεταχειρισμένες 7800 GT με 300 350 σύνολο και να κάνεις SLI αν και φυσικά έχεις την υποδομή στην μητρική. Θα έχεις φανταστικά αποτελέσματα αλλά από την άλλη, σε λίγο καιρό, δεν θα έχεις την δυνατότητα της εύκολης μεταπώλησης.

Πάντως νομίζω στην επιλογή σου θα σε βοηθήσει ο παρακάτω πίνακας

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=42491

Link to comment
Share on other sites

Αν και μου εχεις στειλει πμ να βοηθησω...μαλλον η καρτα δεν εχει ερθει στο κταστημα στην Στουρναρη για να δω τι μπορω να κανω!

Και φοβαμαι οτι αμα η καρτα εχει εμφανη σημαδια(μεγαλα) απο καψιμο δεν θα περασει rma απο εξω!Kαι να σε πιστεψουν οι τεχνικοι οτι δεν εκανες τιποτα...επειδη εχει σημαδια θα πρεπει να παει εξω!

Νομιζω σε ολα τα προιοντα αμα εχουν εμφανη σημαδια δεν περνανε rma...απο παντα πρεπει να ισχυε αυτο...:(

Αν εκει την περασουν απο ελεγχο και διαπιστωσουν οτι καηκε απο μονη της εχεις μια ελπιδα να την αλλαξουν...

Αρχική απάντηση από cypherth

ετωμεταξύ νομίζω υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορείς να δεις αν έχει κλοκαριστεί η κάρτα οπότε θα δουν ότι δούλευε πάντα default και με καλύτερη ψύκτρα από τη δικιά της.

δεν νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο εφοσον ειναι off η καρτα...η αν υπαρχει δεν νομιζω να μπουν σε αυτην την διαδικασια οι τεχνικοι της nvidia...:(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.